Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Έξαλλοι οι Χανιώτες για τη βάση της Σούδας ! Eπίθεση στο ΝΑΤΟ...
Στους δρόμους  βγαίνουν οι έμποροι των  Xανίων την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 12.00, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Η έντονη αυτή αντίδραση προέρχεται από την έντονη αντίθεσή τους στη ναυτική βάση της Σούδας και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι η Βάση ρυπαίνει το περιβάλλον και δημιουργεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ για την Ελλάδα.
Παραθέτουμε αναλυτικά την ανακοίνωση :
Kαλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην Παγκρήτια Κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα την Κυριακή 29 Μάη, με προσυγκέντρωση στις 12 μ.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης, μελών της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) .
Διαφωνούμε με την πολιτική της εμπλοκής μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, στις επεμβάσεις και στους πολέμους.
Για λογαριασμό μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εκθέτουν σε κίνδυνο τον λαό μας. Ειδικότερα στην περιοχή μας με τη Βάση της Σούδας. Με την χρήση διαφόρων υλικών στην περιοχή μας επιβαρύνεται το φυσικό περιβάλλον και η υγεία μας. Είμαστε ενάντια στην πολιτική που κόβει από την υγεία, την πρόνοια, τις συντάξεις του λαού και ενισχύει τη στρατιωτική μας συμμετοχή σε σχεδιασμούς που τίποτα δεν έχουν να κάνουν με το συμφέρον του λαού μας. Διαφωνούμε στη δημιουργία νέων βάσεων και αναβάθμιση των παλιών. Απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Κρήτη. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα βοηθώντας αυτούς που αιματοκυλίζουν λαούς άλλων χώρων και μετατρέπουν, εξαιτίας των πολέμων, τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.
Απαιτούμε: Έξω το Νάτο από το Αιγαίο.
Καμία συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του θανάτου.
Αποδέσμευση από Νάτο και Ε.Ε με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.
Καλούμε τους συνάδελφους να πάρουν μαζικά μέρος, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και συλλόγους. Να συνεχίσουμε σταθερά να παλεύουμε τις αιτίες που γεννάνε τους πολέμους που δεν είναι άλλες από το καπιταλιστικό σύστημα που εξαθλιώνει και δολοφονεί τους λαούς για τα κέρδη των λίγων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more