Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Το πολιτικό μήνυμα από το δημοψήφισμα στη Μεγ. Βρετανία είναι ότι δεν αποτελεί μονόδρομο η νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»


Νίκος Χουντής:

«Θέλουν να μετατρέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε μία τιμωρητική διαδικασία κατά του βρετανικού λαού»

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Μεγ. Βρετανία, μιλώντας στην ΕΡΑ Ρόδου, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Υπάρχει μια έκτακτη και πανικόβλητη κινητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών να συζητήσουν το θέμα του Brexit και να το «καθαρίσουν».
«Φαίνεται ότι υπάρχει μια συνεννόηση να πιέσουν τα πράγματα να αποσαφηνιστεί το συντομότερο δυνατό το αίτημα της Μ. Βρετανίας για την αποχώρηση από την ΕΕ. Αυτή η σπουδή οφείλεται στο γεγονός ότι όταν δεν μπορούν να διαχειριστούν, όπως παλαιότερα, τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος που δεν τους άρεσαν και υποχρέωναν τις χώρες να τα επαναλάβουν, όπως έγινε τελευταία στην Ιρλανδία ή να μετατρέψουν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, όπως στο δικό μας.
«Θέλουν να μετατρέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε μια τιμωρητική διαδικασία.
«Κατά τ’ άλλα, θα ειπωθεί ότι είναι μια απάντηση στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις και ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θέλουν να προστατεύσουν την Ευρώπη.
«Αυτό όμως που πραγματικά θέλουν είναι να επιβάλλουν την ιδέα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη είναι διαδικασίες που δεν γυρίζουν πίσω. Ότι είναι ένας μονόδρομος που, είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις, πρέπει να τον ακολουθήσεις.

«Όμως, το πολιτικό μήνυμα από το δημοψήφισμα είναι ότι δεν υπάρχει μονόδρομος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more