Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Με αφορμή την επιστολή των μαθητών του ΣΔΕ ( Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ) Έδεσσας με την οποία εκφράζεται το αίτημα από μαθητές και πολίτες για άμεση λειτουργία εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου ( ΕΠΑΛ ) και στην πρωτεύουσα του Νομού, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας.
Όπως επισημαίνουν οι παραπάνω μαθητές, η έλλειψη συγκοινωνίας, ειδικά τις βραδινές ώρες, καθιστά την καθημερινή μετακίνηση στα υπάρχοντα εσπερινά ΕΠΑΛ  Αριδαίας και Γιαννιτσών υπόθεση εξαιρετικά χρονοβόρα, επίπονη και δαπανηρή, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην αποτελεί λύση για τους περισσότερους εξ αυτών.
Μοναδική λοιπόν διέξοδος για τους συγκεκριμένους μαθητές που επιθυμούν να συνεχίσουν σε ανώτερη βαθμίδα τις σπουδές τους είναι η λειτουργία ενός εσπερινού ΕΠΑΛ στην πόλη της Έδεσσας. Πρόταση, η οποία είναι απολύτως ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη, δεδομένου ότι το υφιστάμενο ημερήσιο ΕΠΑΛ της πόλης διαθέτει όλη την απαιτούμενη υποδομή και οργάνωση ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστο κόστος και ως εσπερινό, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του τις βασικές ειδικότητες που ενδιαφέρουν τους μαθητές.

Για το λόγο αυτό καλείται ο Υπουργός Παιδείας να υλοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημα των μαθητών του ΣΔΕ Έδεσσας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας προχωρώντας άμεσα στη λειτουργία εσπερινού ΕΠΑΛ και στην Έδεσσα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more