Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Έφη Ταμβίσκου: Μηνυτής εργαζομένων ο Δήμαρχος!

Με ανοικτή επιστολή απάντησε η ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος Έδεσσας Έφη Ταμβίσκου στις κατηγορίες του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου μέσω τοπικής εφημερίδας. Διαβάστε παρακάτω την σκληρή επιστολή παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:


Έφη Ταμβίσκου
Ανοιχτή απαντητική επιστολή προς τον Δήμαρχο Έδεσσας    

Φίλες και φίλοι

Δεσμεύτηκα, με την δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου, να αναφερθώ, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, στοχευμένα στους λόγους αποχώρησής μου, και φυσικά να σχολιάσω τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Δημάρχου, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σχετικά με όσα συνέβησαν. Επειδή όμως δεν προβλέπεται δημοτικό συμβούλιο στο άμεσο αλλά και απώτερο  διάστημα, αποφάσισα να δημοσιεύσω την παρακάτω ανοιχτή απαντητική επιστολή. Γι’ αυτό το λόγο θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ ευθέως στο πρόσωπό του.
Κύριε Δήμαρχε

Πιθανώς να έχετε και εσείς, σε κάποιο συρτάρι σας, τις προεκλογικές σας εξαγγελίες και δεσμεύσεις, οι οποίες για μένα υπήρξαν οδηγός και κίνητρο να κατέβω στις εκλογές, όπως και για τους συμπολίτες μας, να μας τιμήσουν με τη ψήφο τους. Οι δεσμεύσεις είναι για να τηρούνται και όχι απλά να εξαγγέλλονται, χρησιμοποιούμενες για την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών.
Διακρίνω λοιπόν ότι οι ενέργειές σας, υπολείπονται κατά πολύ των δεσμεύσεών σας, κυρίως από τότε που για πρώτη φορά, το 2010, αναλάβαμε τα αυτοδιοικητικά ηνία αυτού του τόπου.
Κύριε δήμαρχε
Δεσμευτήκατε επανειλημμένα, για την ανάπτυξη του τουρισμού, σε δωδεκάμηνη βάση και όχι εποχιακή, σε έναν τόπο που μαραζώνει, αλλά έχει την ευλογία να διαθέτει τη φυσική υποδομή και το κάλλος, άρα με μικρές ήπιες παρεμβάσεις, μπορούσε να γίνει η ΑΛΛΑΓΗ, αρκεί να υπάρχει όρεξη για δουλειά και μεράκι..
Δεσμευτήκατε για τη δημιουργία υποδομών και την αξιοποίηση των υφισταμένων, με στόχο την πολυήμερη διαμονή του τουρίστα-επισκέπτη, ώστε να ωφελούνται ταυτόχρονα όλες οι επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς και με καλό συντονισμό, όλος ο διευρυμένος δήμος.
Δεσμευτήκατε για τον ερχομό νέων ανθρώπων, τη δημιουργία άλλης νοοτροπίας, για άλλες προτεραιότητες, άλλες λογικές  και για μια νέα πραγματικότητα στο νέο Δήμο.
Κρίνατε και κατακρίνατε τότε τους «..πολυάριθμους αρμόδιους και αναρμόδιους εμπλεκόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, οι οποίοι,ως εκ του αποτελέσματος για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης, είχαν αποτύχει παταγωδώς….».
Σήμερα, ύστερα από έξι χρόνια, η Έδεσσα παραμένει τουριστικός προορισμός του «ενός καφέ στους καταρράκτες και φύγαμε για αλλού».
Οι υπάρχουσες υποδομές για την διέλευση τουριστικών λεωφορείων επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο, με τις άκομψες διαπλατύνσεις πεζοδρομίων τη στένωση του οδοστρώματος, τις οποίες καταγγέλλατε το 2010 που έχοντάς τις ως «σημαία» δεν έφεραν την πολυπόθητη ανάπτυξη, ούτε συνέβαλαν στη μείωση της ανεργίας.
Ακολουθείτε την ίδια αναποτελεσματική πρόχειρη πολιτική, διότι πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσω πλέον, όταν από το 2012 ανοιγοκλείνετε δομές, ανακοινώνετε άλλοτε την επισκεψιμότητά τους και άλλοτε τις θέτετε σε επιλεκτική «αργία», ερχόμενος σε αντίθεση με τις εξαγγελίες στο προεκλογικό μας φυλλάδιο του 2014.
Εφαρμόζετε διασυνοριακά προγράμματα, χωρίς κανένα όφελος και κέρδος για την τοπική κοινωνία, μια κακέκτυπη δηλαδή επανάληψη των παλαιών...
Φέρνετε προς ψήφιση πρόχειρους κανονισμούς λειτουργίας Δομών και προχειρότατες οικονομοτεχνικές μελέτες λειτουργίας τους, αρκεί να πετύχετε την προσωπική σας πολιτική καταξίωση.
Καμία ορθολογική αξιοποίηση και σεβασμός στην πολιτιστική και βιομηχανική κληρονομιά του τόπου μας.
Το Εστία ακόμα παραμένει κλειστό, με τις λαμαρίνες του να το κοσμούν, όπως και όλη την περιοχή των Καταρρακτών. Τουλάχιστον ας είχατε κάνει κάποια εικαστική παρέμβαση.
Το Ξενία καταφύγιο κυνών, φιγούρα  στην είσοδο της πόλης
Το Κέντρο Καταρρακτών υπό εκκαθάριση. Θυμάστε τις φάλαινες που χλευάζατε; Tοποθετήσατε τον κύκνο στην πισίνα των καταρρακτών να τις συναγωνίζεται!!!!!!
Κανένας εκμοντερνισμός και επανασχεδιασμός της μεγαλύτερης παραγωγικής γιορτής του τόπου μας, της «Γιορτής Κερασιού», που το αποκαλούσατε ένα «πανηγυρτζίδικο τουριστικό κιτς» και που υποσχεθήκατε ότι θα το μεταμορφώνατε σε φεστιβάλ κερασιού, με πανελλήνια εμβέλεια και προβολή γεγονός, ήταν και αυτά λόγια χωρίς αντίκρισμα..
Ιδρύσατε και κατόπιν απαξιώσατε πλήρως την αντιδημαρχία τουρισμού.
Ποτέ δεν ενεργοποιήσατε την επιτροπή τουρισμού και προβολής του Δήμου και ουδέποτε εμπλέξατε στα σχέδια αυτά τουριστικά πρακτορεία, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες του Δήμου.
Φυσικά ανύπαρκτη και η εκτός του Δήμου επικοινωνία μας με τουριστικού ενδιαφέροντος φορείς. 
Εξαγγείλατε την δίκαιη  κατανομή οικονομικών πόρων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα αδιακρίτως, κάτι που δεν πράξατε.
Τα χωριά μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αντί να αποτελούν πυρήνες προβολής εναλλακτικού τουρισμού (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός, αγροτικά προϊόντα κλπ) τα βλέπουμε να απαξιώνονται στην καθημερινότητά τους, επαφιέμενα αποκλειστικά στον εθελοντισμό των πολιτών.
Όμως περιέργως δώσαμε έμφαση στο Κλεισοχώρι στο οποίο θα μπορούσε να γίνει μια ήπιας μορφής μεταμόρφωση, συμβατή με οικολογικά – ανθρώπινα δεδομένα. Δεν θα κάνω λόγο για την σκανδαλώδη εξαίρεση του πέριξ του Γηροκομείου χώρου.
Ως σημαία είχατε τους δυο μήνες απλήρωτους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του δήμου. Σήμερα τα «παιδιά» σας αυτά, είναι πολλαπλάσια μήνες απλήρωτοι και επιμένετε ότι παρουσιάζετε κοινωνικό πρόσωπο;
Ισχυριστήκατε τότε αυτολεξεί: «…..Οι νέοι σήμερα έχουν πολλές προοπτικές απασχόλησης στον τόπο τους, εκτός από τα μπαρ και τα καφέ…..» …. «….Άλλωστε επειδή τους εμπιστευόμαστε και τους τιμούμε,  θα τους επαναπατρίσουμε στην πόλη μας και δεν χρειάζεται να «εισάγουμε» άλλους επιστήμονες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αναπτυξιακά σχέδια….»
Τα δίμηνα, τα τρίμηνα, τα πεντάμηνα, μέσω των οποίων ασκείτε ψηφοθηρική πολιτική, εντάσσονται στις παραπάνω εξαγγελίες σας; Γιατί κάτι άλλο δεν έχω διαπιστώσει!!
Κύριε Δήμαρχε
Κατά την διάρκεια της θητείας μου θεωρώ ότι τίμησα τις θέσεις ευθύνης  μου.

Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο νέο διευρυμένο δήμο μας, με έξοδα υπέρογκα, κρατικές επιδοτήσεις μειωμένες, με απώτερο σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους, ανταπεξήλθαμε άριστα.

Το ίδιο και ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, με μεγαλύτερες μάλιστα υποχρεώσεις.
Ως εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος της Δημοτικής Αστυνομίας, κατέβαλλα μέγιστη προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί ή δυνατόν συμμόρφωση και σεβασμός, στη χρήση των κοινοχρήστων χώρων των ΚΥΕ, με όποιες συνέπειες και προσωπικό πολιτικό  κόστος.
Ως υπεύθυνη τομέα υγείας του Δήμου μας, διοργάνωσα ομιλίες, ημερίδες, και πρόσφατα διήμερο σεμινάριο, με θέμα «πρώτες- βοήθειες-καρπα».
Όσο για την λειτουργία των Κ.Ε.Π. Υγείας, που σας πρότεινα προ έτους, το αποφύγατε με το ευτελές πρόσχημα αδυναμίας καταβολής 500 ευρώ ετησίως, ενώ με έκπληξη διαπίστωσα ότι, προ μηνός περίπου το φέρατε στον τύπο, ως δική σας προσωπική καινοτομία. 
Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής 21 Ιουνίου 2015, πρώτη φορά στην πόλη μας, τριήμερες εκδηλώσεις με τοπικά συγκροτήματα νεολαίας, εκθέσεις με πολύ μεγάλη απήχηση, παράλληλες εκδηλώσεις κ.α. Φέτος παντελώς απούσα από το Δήμο.

Για το Νοσοκομείο Έδεσσας, το θεωρώ αυτονόητο να μην αναφερθώ καθόλου. Αναφερθήκατε εσείς κύριε Δήμαρχε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξαίροντας την προσφορά μου.
Και έτσι κάπως φτάσαμε στο δια ταύτα...
Τα πρώτα 3 χρόνια προσαρμογής όλων μας στα νέα δεδομένα επέδειξα  πολύ μεγάλη υπομονή, ανοχή και συγκατάβαση.
Στη δεύτερη περίοδο της θητείας μας πλέον, έχοντας διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα στον δήμο και μη βλέποντας διάθεση από μέρους σας για αλλαγές που ευαγγελιζόσασταν, αποφάσισα να μην σας ακολουθήσω στον κατήφορο που επιλέξατε.

Στις πρόσφατες δηλώσεις σας αναφέρετε ψευδώς ότι: «..Ήταν απούσα στις περισσότερες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα σε μεγάλα πολιτικά και σημαντικά θέματα απουσίαζε ή καταψήφισε χωρίς αιτία….. δεν εξέφρασε καμία πολιτική θέση»

Θλίβομαι..... μήπως εσείς ήσασταν απών, μιλώντας και ειρωνευόμενος, επιδεικνύονταςανάρμοστη συμπεριφορά και απαξίωση στο θεσμό που εκπροσωπείτε;;;; αδιάψευστος μάρτυς το οπτικοακουστικό υλικό..

Σας θυμίζω ότι έχω παρευρεθεί στο 99,99% των συνεδριάσεων. Οι διαφωνίες μου σε σημαντικά θέματα είχαν γίνει πολλάκις επίκεντρο καυγάδων και πολιτικών απειλών.. δεν  εξέφρασα λοιπόν πολιτική θέση;;..  ναι... το θέμα ήταν ότι υπήρξε εναντίωση στην δική σας (α)-πολιτική βούληση.. αν λειτουργείτε με θράσος, ενεργώ με θάρρος και δεν θα με φιμώσετε...
Καταψήφισα λοιπόν…

1. Την αντιμισθία της Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε, θεωρώντας αντιδεοντολογική τη συζήτηση επ’ αυτού μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, υπό καθεστώς απλήρωτων εργαζομένων της Επιχείρησης.
2.  Την αναδοχή  χρέους, περίπου 1.800.000 ευρώ, που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Καταρρακτών, από τους δημότες.
3.Στην ιδιωτικοποίηση του Κέντρου Καταρρακτών και του Τημενηδών.
Δυο ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, σύμβολα παράδοσης και φυσικών πλεονεκτημάτων, λειτουργούσαν τόσα χρόνια με παθητικό, ενώ αποδεδειγμένα, παλαιότερα υπήρξαν κερδοφόρα...
Για ποιο λόγο η όποια διαχείριση ανωνύμων δημοτικών επιχειρήσεων, ανά την Ελληνική επικράτεια, να αποβαίνει μοιραία, και επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν ποιότητα παροχής υπηρεσιών, παραγωγικότητα, ενίσχυση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της πόλης, μέγιστη συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη, να οδεύουν προς εκκαθάριση;;
Εμπλέκεται αιρετός, στην διοίκηση, διαχείριση, προσλήψεις εποχιακού προσωπικού της ;;;;
Ποια είναι τα μέχρι σήμερα οικονομικά αποτελέσματα;; λειτουργούν με κέρδος ή ζημία;;; και ποια;;
Δεν οφείλουμε σε εμάς αλλά και σε όλους τους πολίτες μια ενημέρωση αν όχι σε μηνιαία σε συχνή βάση, τουλάχιστον ως ηθική αποζημίωση και για λόγους διαφάνειας, αφού τους καλούμε να σηκώσουν το  «μάρμαρο»;;;
Και φυσικά οι εκκαθαριστές ΑΠΟΝΤΕΣ από τα δημοτικά συμβούλια.
Όσο για την μεταφορά των εργαζομένων στο Δήμο, εμμένω στις αρχικές επιφυλάξεις μου ως προς την υλοποίησή της, καθόσον ούτε ο Δήμος ούτε η Κυβέρνηση εξασφαλίζει εχέγγυα, ειδικά με το σημερινό καθεστώς κινητικότητας και απολύσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται μακροπρόθεσμα...
4. Στην μεταφορά  διαχείρισης του κολυμβητηρίου  στη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε
Σαφέστατα, η άρνηση μου αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την μεταφορά του Κολυμβητηρίου,όχι την επαναλειτουργία του. Η πολιτική απάντηση του τύπου «μας ενδιαφέρει να λειτουργήσει ασχέτως του Φορέα που θα το αναλάβει..», κατά την άποψη μου είναι προκλητική, αν μη τι άλλο αδαής, διότι δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε Φορέα, αλλά για μια χρεωμένη Δημοτική Επιχείρηση, απέναντι στους εργαζομένους της..
Όσο για τον Κανονισμό λειτουργίας του
1.Καμμία αναφορά σε νομοθεσία η ένα προεδρικό διάταγμα, βάσει του οποίου συντάχθηκε.
2.Απουσία στοιχειώδους οικονομοτεχνικής μελέτης, πειστικής για την αποτελεσματικότητα της ολιγόμηνης λειτουργίας του, αναμενόμενα έσοδα –αναμενόμενα  έξοδα.
3.Τι θα πούμε στους γονείς και τα παιδιά μετά την 30η Σεπτεμβρίου;; τώρα πηγαίνετε στη Νάουσα να συνεχίσετε την προπόνηση;; Αναφερόμαστε σε ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και όχι σε πισίνα.
4. Γιατί δεν αποδεχθήκατε την πρότασή μου για επιτροπή ελέγχου από δημοτικούς  συμβούλους όλων των παρατάξεων και εμμένετε σε μονόπλευρη διαχείριση;;
5. Προς τι η επιμονή να μην το αναλάβει ο Δήμος, με τροποποίηση του Οργανισμού του, όπως συμβαίνει και σε άλλους δήμους της χώρας, ώστε να έχει μακρόπνοη προοπτική;;
Κύριε Δήμαρχε
Εφόσον μας ζητήσατε τις παραιτήσεις μας, από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαμε, εν όψει των αλλαγών, σας εξεδήλωσα την επιθυμία μου για την ανάληψη μιας εκ των τριών τομέων ευθύνης, μεταξύ των οποίων και οι αντιδημαρχίες οικονομικών, και τεχνικών έργων.
Και φυσικά αμισθί, καθ’ όσον γνωρίζετε, ως υπάλληλος του Νοσοκομείου, ότι ως Διευθύντρια του ΕΣΥ, δεν δικαιούμαι να αμείβομαι και από το δήμο, επομένως μηδενική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του.
Ως εκ τούτου τη σκόπιμα απομονωμένη περί Προεδρίας αποκλειστικά της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε δήλωσή σας, την χαρακτηρίζω μετριοπαθώς ως ανακριβή, για να μην πω παντελώς ψευδή και το γνωρίζετε. Θεωρώ την αδιάλλακτη πολιτική θέση, στάση, και εμμονή σε συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό θώκο, ασυμβίβαστες με τον χαρακτήρα μου, καθόσον εγείρουν υποψίες ιδιοτελών κινήτρων και κριτηρίων, πράγμα βέβαια που αγγίζει όλους μας ως αιρετούς.

Το δόγμα μου είναι «ουδείς αναντικατάστατος» και το έχω δηλώσει και στον τοπικό τύπο (ΒλέπεΕδεσσαϊκή 4/10/14): «….δεν εξελέγην για να θητεύω στην μονιμότητα... θέλω να προσφέρω ακόμα και από την τιμητικότατη θέση της δημοτικής συμβούλου..».

Τώρα εις απάντηση του: «κάτι μυστήριο  συνέβη... την μια ανεξαρτητοποιείται την άλλη όχι...»
Την Πέμπτη 9/6/2016, στο δημαρχείο, σας γνωστοποίησα την αμετάκλητη απόφαση ανεξαρτητοποίησής μου από τον Συνδυασμό, αναμένοντας αριθμό πρωτοκόλλου τον οποίο σκοπίμως δεν μου χορηγήσατε. Την Παρασκευή 10/6/2016 σας απέστειλα αντίγραφο της δήλωσης αυτής με φαξ, και φυσικά επανήλθα την Δευτέρα 13/06/2016!!! Άρα ο ισχυρισμός καταρρίπτεται ως ψευδής.
Με έκπληξη στην συνέντευξή σας άκουσα:
«…Δεν εκβιάζομαι δεν πτοούμαι.... θέλει να εφαρμόσει εκδικητική πολιτική στην ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε να διώξει τους παλιούς του Σόντρα... η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε είναι αποτελεσματική…...»
Η πόλη μας, ο  Δήμος μας, είναι μικρός. Οι πολίτες του τόπου αυτού και κυρίως οι απανταχού συνεργάτες μου μέχρι σήμερα είναι αυτοί, που τελικά θα αξιολογήσουν το έργο μου και κυρίως θα βεβαιώσουν αν εφήρμοσα έστω μια φορά «εκδικητικές πολιτικές» στο πρόσωπό τους, ως τον μέγα φόβο σας, εφόσον μου παραχωρούσατε κάποιον τομέα...
Θα έπρεπε να γνωρίζετε κύριε Δήμαρχε, ότι οι υπάλληλοι δεν είναι ούτε του Σόντρα, ούτε του Γιάννου, διότι όλοι εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε, αυτοί μένουν.
Η αποτελεσματικότητα της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε καταδεικνύεται περίτρανα, από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους εργαζόμενούς της. 2–3 μήνες απλήρωτοι επί Δημαρχίας Σόντρα, 2-4 μήνες επί Προεδρίας Ρουμελιώτη. Οφειλόμενα 8μηνών υπό την παρούσα διοίκηση.
Ως Κοινωφελής Επιχείρηση, οφείλει έμπρακτα να μην αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι πρόεδροι, τα διοικητικά Συμβούλια και εσείς πρωτίστως κύριε δήμαρχε οφείλετε να προασπίσετε τα συμφέροντά τους.
Είναι  γνωστό τοις πάσι, ότι τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και την Κρατική μηχανή καταβάλλονται έγκαιρα. Γιατί δεν αποδίδονται έγκαιρα, στους δικαιούχους υπαλλήλους;
Ο εκάστοτε Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε, όφειλε να κάνει το αυτονόητο. Να δει πώς λειτουργούν οι όμοροι δήμοι του Νομού στον τομέα αυτό, που όλοι ανεξαιρέτως έχουν εξοφλήσει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενούς τους, έως και τον Μάιο!!!. Ψέμα;;; Αποδείξτε μου το περί αντιθέτου..
Με προσβάλει αφάνταστα το πανό που υπάρχει εδώ και τρία χρόνια στο ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, και δεν συμβαδίζει σε καμιά περίπτωση, με τις επικαλούμενες ευαισθησίες όλων μας.
Οφείλατε να γνωρίζετε το Προσχέδιο της ΕΕΤΑΑ, ήδη από το 2009, για τον τρόπο λειτουργίας μιας Κοινωφελούς Επιχείρησης, μετά τον διαχωρισμό της, σχετικά με τα προσόντα των στελεχών της, που αποδεικνύονται με αντίστοιχους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών και πιστοποιημένες επιστημονικές γνώσεις.
Γιατί είναι πασιφανές, ότι οι Γενικοί Διευθυντές, οι Διευθυντές, οι Τμηματάρχες όλων των Υπηρεσιών Κράτους και Δήμων, αξιολογούν κατ’ αρμοδιότητα τους υφισταμένους τους, για την παραγωγικότητά τους.

Είμαι υπέρ της αξιοκρατίας,  και δεν ντρέπομαι γι αυτό.. ΕΣΕΙΣ;;
Και εδώ αναφέρω ένα ακόμα απόσπασμα θέσεών σας:
«…ούτε θα αφήσω να οριστούν πρόσωπα που δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα σε διευθυντικές θέσεις, έστω και αν αυτά έχουν συγγενική ή άλλη σχέση με την πρώην συνεργάτιδά μου…» …… «ήθελε να βάλει ... «άξια άτομα» σε διευθυντικές θέσεις....».
Με εγκαλείτε ότι ήθελα να «βολέψω»!!! σε διευθυντικές θέσεις απλούς υπαλλήλους, την ίδια ώρα που θεωρώ τις επιστημονικές γνώσεις των στελεχών αυτών, ως δεδομένο στοιχείο και προσόν;; Ενώ εσείς ο ίδιος εμμένετε έμπρακτα στην τακτική αυτή, εγκαλείτε εμένα, ότι δήθεν είχα τέτοιους υπόγειους σκοπούς;
Την ίδια ώρα που το πρόσωπο που φωτογραφίζετε στις δηλώσεις σας, από τους πρώτους έμπιστους συνεργάτες σας, είναι και αυτός που εναντιώθηκε και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, με δική σας μάλιστα προτροπή;;;
Κύριε δήμαρχε υποτιμάτε την νοημοσύνη μας;;
Είστε δήμαρχος όλων, και όχι ενός μικροσυστήματος. Υποχρέωσή σας ήταν και παραμένει, η προστασία όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στο Δήμο και τις Επιχειρήσεις του, από εκδικητικές πολιτικές, και όχι μονομερώς.
Αναφέρετε ακόμη:
«…..κατέθεσε σαν μάρτυρας κατηγορίας..  δεν μπορώ να αφήσω να ασκούνται εκδικητικές πολιτικές στο πλαίσιο του Δήμου Έδεσσας, ούτε να ευνοούνται διάφοροι ημέτεροι που σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τους συνεργάτες μου… θα κάνει εκκαθαρίσεις… είπε πως αν την βάλω στη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε θα αποσύρει  τις μηνύσεις..».
Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε επακριβώς τα τεκταινόμενα και μάλιστα εγγράφως, ως εποπτεύουσα αρχή. Κλήθηκα τόσο εγώ όσο και άλλα μέλη του ΔΣ της Επιχείρησης, ο πρώην και νυν Πρόεδρός της, να συμβάλουμε ενόρκως ως μάρτυρες, για την αποκάλυψη της αλήθειας. Ποτέ δεν προσήλθα αυτοβούλως στην δικαιοσύνη για την κατάθεση μήνυσης σε βάρος οιοδήποτε πολίτη ούτε φυσικά της Επιχείρησης.
Εσείς αντιθέτως, υπήρξατε μηνυτής εργαζομένων και το γνωρίζετε....
Με κατηγορείτε Δήμαρχε ότι αναφέρθηκα σε «εκκαθαρίσεις». Αγνοείτε τη σημασία της λέξης... όπως και ότι οι υπάλληλοι, και δη οι μόνιμοι δεν απολύονται, ούτε αφήνονται στα χέρια ανίδεων σε αυτοδιοικητικά θέματα αιρετών, προς δίωξη. Οι υπάλληλοι της δημοτικής μηχανής αξιοποιούνται, με αντικειμενικά κριτήρια (τίτλους σπουδών και άλλες πιστοποιημένες με έγραφα γνώσεις) και δευτερευόντως με υποκειμενικά κριτήρια, όπως εμπειρία, εργατικότητα, κοινωνική μόρφωση κλπ και ποτέ με προτιμήσεις ή αντιπάθειες...
Όσο για «..εύνοιες ημετέρων..», μήπως εννοείτε «υμετέρων;;»Σας προκαλώ να αποκαλύψετε... έναν από τους ημετέρους που «βόλεψα» στα 6 χρόνια παρουσίας μου στο Δήμο.
Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα ..αποδίδοντας μομφή στο πρόσωπο μου..

Αναφέρατε: «…. Αυτοί που με εκβιάζουν δεν θα έχουν καλή τύχη ... αλλά να ξέρετε.. ότι θα έχουν κακά ξεμπερδέματα γιατί εγώ δεν σταματάω.. δεν φοβάμαι παρά μόνο τον Θεό...»
Μήπως κύριε Δήμαρχε πρέπει να αρχίσω να φοβάμαι; ποιος εννοείτε ότι θα έχει κακά ξεμπερδέματα; ξεκαθαρίστε μας!!; Μήπως πρέπει να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα για προστασία; Μήπως επιδιώκετε τον εκφοβισμό μου, ως γυναίκας, ως Δημοτικού Συμβούλου, ως μάρτυρα για την ανακάλυψη της αλήθειας, στην οποία όλοι έχουμε υποχρέωση να συνεισφέρουμε; Μήπως τελικά κύριε Δήμαρχε από κοινού να μεταβούμε στον κ. Εισαγγελέα, αφού απομαγνητοφωνήσουμε πρώτα το περιεχόμενο της προφορικής συνέντευξής σας, για να δούμε αν και ποια αδικήματα διαπράξατε με τα λεχθέντα σας;
Τι εννοείτε κύριε Δήμαρχε όταν επιβεβαιώνετε την ερώτηση του δημοσιογράφου «..κατέθεσε εναντίον των συμφερόντων του Δήμου δηλαδή στην ουσία..» συμπληρώνοντας «..και του Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε..»
Θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου και τα δικά σας, όταν αναφέρομαι σε απλήρωτους εργαζομένους και όταν καλούμαι από την Δικαιοσύνη να συμβάλω στην αλήθεια;; ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε είναι οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης και όχι ο εκάστοτε Πρόεδρός της…
Κύριε δήμαρχε
Η απόπειρα αυτή της πολιτικής μου εξόντωσης δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Είχε εκδηλωθεί αμέσως μετά την επανεκλογή μου το 2014, με συνεχείς προτροπές σας να παραιτηθώ του αξιώματος του Δημοτικού Συμβούλου, θεωρώντας την παρουσία μου πολιτικά επικίνδυνη και ενοχλητική, μιας που γνωρίζοντας πολύ καλά τον χαρακτήρα μου, αναμένατε να αποστασιοποιηθώ, σε αποφάσεις που δεν προήγαγαν, κατά την άποψή μου, το συμφέρον των πολιτών.
Θεωρώ περιττό να σας ενθυμήσω λεπτομέρειες των γεγονότων της δικής σας ανεξαρτητοποίησης, μόλις λίγους μήνες προ των εκλογών του Νοεμβρίου του 2010…..
Όμως ουδέποτε αντιληφτήκατε τον ρόλο σας, ως του πρώτου μεταξύ ίσων, μεταξύ δηλαδή των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.
Τον ρόλο σας, ως προσώπου, που προβάλλει πρωτίστως τους πολίτες αυτού του τόπου, τους υπαλλήλους της δημοτικής μηχανής, τους συνεργάτες του αιρετούς. Εσείς, καλλιεργήσατε ένα υπερφίαλο και αλαζονικό εγώ, ενδυθήκατε το ρόλο του μοναδικού σωτήρα αυτού του τόπου, και όλους τους άλλοτε συνεργάτες σας δημοτικούς συμβούλους που κατά καιρούς αποστασιοποιήθηκαν ή παραιτήθηκαν, επτά έως και σήμερα, ως προσωπικούς εχθρούς σας.
Το αν έχουν «τύχη» αυτοί που είναι όλοι ανεξαιρέτως καταξιωμένα πρόσωπα στην τοπική κοινωνία, δεν θα το κρίνετε εσείς. Γιατί στηλιτεύοντάς τους, αποδεικνύετε ότι δεν αναλογιστήκατε ποτέ το μέρισμα ευθύνης που είχατε ο ίδιος προσωπικά στις αποφάσεις τους.
Δεν θα επεκταθώ περισσότερο.
Αυτό όμως που θέλω να τονίσω, είναι ότι θα συνεχίσω να βάζω το λιθαράκι μου, σαν ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος, όντας μέσα στα κοινά.
Δεν πτοούμαι από εξαναγκασμούς πάσης φύσεως..
Δεν παραιτούμαι, γιατί το χρωστώ σε αυτούς που με τίμησαν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις με την ψήφο τους και όχι μόνο και
ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.
Ευχαριστώ πολύ
Ευτυχία Νικ. Ταμβίσκου
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more