Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Γ. Κασαπίδης: Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη στον αγροτικό κόσμο

Την ευκαιρία να δει βήμα-βήμα τη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας αυγών και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα σημαντικότερα ζητήματα του κλάδου της ελληνικής αυγοπαραγωγής είχε ο επικεφαλής του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος επισκέφτηκε τη μονάδα της εταιρείας Βλαχάκης Α.Ε. στο Ύπατο Θηβών, όπου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδος (ΕΑΕ), στο πλαίσιο των περιοδειών και των επαφών με παραγωγικούς φορείς που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Κασαπίδης ξεναγήθηκε στη σύγχρονη μονάδα, ενημερώθηκε για τη διαδικασία που ακολουθείται από την παραγωγή έως την εμπορία των αυγών και των προϊόντων αυγού. Σε συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΕΑΕ ενημερώθηκε αναλυτικά για τις προκλήσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με κυριότερο το πρόβλημα των παράνομων "ελληνοποιήσεων" εισαγόμενων αυγών στη χώρα μας.
Ο βουλευτής Κοζάνης ενθάρρυνε τους εκπροσώπους της Ένωσης να οργανωθούν περαιτέρω, σε Ομάδες Παραγωγών, επισημαίνοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν πιο εύκολα συμμετοχή σε προγράμματα και χρηματοδότηση με βάση τη νέα κοινοτική νομοθεσία, ενώ δεσμεύτηκε ότι ως αντιπολίτευση σήμερα και ως κυβέρνηση αύριο η Ν.Δ. αλλά και ο ίδιος θα είναι σταθερά δίπλα στις προσπάθειες των παραγωγών για ανάπτυξη και ενίσχυση του κλάδου, που μόνο οφέλη μπορεί να έχει συνολικά για την ελληνική οικονομία.   
Μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΕΑΕ ο τομεάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ακόμα μια περίτρανη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον παραγωγικό κόσμο της χώρας στην τύχη, αποτελεί ο κλάδος των αυγοπαραγωγών.
Οι αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αυγών από γειτονικές χώρες που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα εδώ και ένα χρόνο απειλούν να τινάξουν τον κλάδο στον αέρα.
Ενώ οι Έλληνες αυγοπαραγωγοί κατάφεραν τα τελευταία 25 χρόνια με τις επενδύσεις τους στην τεχνογνωσία και την τεχνολογία να πετύχουν σχεδόν την αυτάρκεια της χώρας μας σε αυγά, με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται στην αγορά από κυκλώματα που ελληνοποιούν και "αναβαθμίζουν" ποιοτικά αυγά τρίτων και ευρωπαϊκών χωρών κατώτερης ποιότητας, κινδυνεύουν με κατάρρευση.
Παρά τις επανειλημμένες οργανωμένες παρεμβάσεις τους προς τον Υπουργό κ. Αποστόλου, ο ίδιος παρακολουθεί παθητικά τη συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής και του κλάδου.
Η αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των συναρμόδιων αρχών να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους στην αγορά είναι πλέον ύποπτη.
Την ίδια στάση άλλωστε τηρεί η Κυβέρνηση και στις αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις κι άλλων ζωοκομικών προϊόντων (κρέας, γάλα, τυριά), παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των παραγωγών αλλά και τις διαρκείς και έντονες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και των άλλων κομμάτων.
Η Κυβέρνηση και ο κ. Αποστόλου είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι όχι μόνο για την αρνητική στάση που επιδεικνύουν για ακόμη μια φορά απέναντι στον παραγωγικό κόσμο της χώρας, αλλά και στους Έλληνες καταναλωτές που τους αφήνει απροστάτευτους στις ορέξεις αδίστακτων απατεώνων, οι οποίοι με την ανοχή της Κυβέρνησης αισχροκερδούν εις βάρος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό από τη μια η Κυβέρνηση να νομοθετεί την αύξηση των προστίμων για τους παρανομούντες που δεν κόβουν αποδείξεις και από την άλλη να κλείνει το μάτι στους "νονούς" που βαφτίζουν ως ελληνικά, προϊόντα τρίτων χωρών κατώτερης ποιότητας και μάλιστα χωρίς την έκδοση τιμολογίων.

Άμεσα η Κυβέρνηση οφείλει να ενεργοποιήσει τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου για ελέγχους στην αγορά με σκοπό την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών και της εγχώριας παραγωγής".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more