Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Ενθουσιασμένη από τις ομορφιές της Αλμωπίας έμεινε η αν. Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή μας κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Θεοδώρας Τζάκρη σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος την καλωσόρισε στον Δήμο μας και την ευχαρίστησε που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για τις περαιτέρω δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης αυτού του ευλογημένου τόπου. Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό που μία κυβερνητική παράγοντας επισκέπτεται την περιοχή μας και ευχήθηκε αυτή η επίσκεψη να φέρει και αποτελέσματα.
Στην περιοδεία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος, Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Σηφάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, κ. Στέφανος Αβραμίκας και κ. Γιάννης Κετικίδης, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών κ. Δημήτρης Βέσκος, ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών κ. Χρήστος Δήμτσης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, υπηρεσιακοί παράγοντες.
Πρώτος προορισμός της περιοδείας ήταν η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο. Εκεί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τους Μοναχούς σε ένα ζωντανό μνημείο του Θρησκευτικού μας πολιτισμού. Η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά δήλωσε συγκινημένη που βρίσκεται σε έναν άγιο τόπο και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη κατά την είσοδό της στο Μοναστήρι και από τις ιδιαίτερες αγιογραφίες του. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αετοχώρι, όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αριδαίας, όπου ξεναγήθηκε στα σημαντικά εκθέματα. Παράλληλα, στον χώρο του Μουσείου υλοποιούταν το φοιτητικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής, όπου 14 φοιτητές αρχιτεκτονικής από την Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ταξίδεψαν στην Αλμωπία και εργάστηκαν με σημεία φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου «Living History, Living Nature II».
Επόμενη στάση η Όρμα, όπου οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών του χωριού επεφύλαξαν μια πολύ ζεστή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα. Εκεί η Υπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να γευτεί την φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής μας. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στους χώρους του Συλλόγου και περπάτησε στα σοκάκια του πανέμορφου χωριού.
Τελευταίος προορισμός ήταν τα Λουτρά Πόζαρ, τα οποία όπως ήταν αναμενόμενο άφησαν την Υπουργό Τουρισμού ενθουσιασμένη. Είδε από κοντά τους κλειστούς χώρους λουτροθεραπείας και απόλαυσε την θέα στους μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες που υπάρχουν στην Λουτρόπολη. Θαύμασε το φυσικό κάλλος της περιοχής και αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Παράλληλα, έγινε επίσκεψη στο ενημερωτικό περίπτερο που βρίσκεται στην διασταύρωση Λουτρών – Όρμας, για το οποίο η Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό.
Όσον αφορά στις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Αλμωπίας, ο Δήμαρχος ζήτησε από την Υπουργό να υπάρξει συνεργασία ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα intereg η δημιουργία δύο θεματικών πάρκων και η σύνδεση των Λουτρών με το Χιονοδρομικό Κέντρο. Το σχέδιο του Δήμου Αλμωπίας περιλαμβάνει και νέους χώρους λουτροθεραπείας καθώς επίσης και άλλες υποδομές. Επιπλέον, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ανάλογη συνεργασία θα πρέπει να υπάρξει και όσον αφορά στην αξιοποίηση των παλαιών Ξενοδοχείων που βρίσκονται εντός της Λουτρόπολης. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας σημείωσε ότι η τουριστική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι υπόθεση συνολικά και των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Πέλλας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν κινήσεις.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Ευχαριστούμε την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά που επισκέφθηκε την περιοχή μας και μας έδωσε τη δυνατότητα να της παρουσιάσουμε από κοντά μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Όπως εξήγησα και στην Υπουργό, ο Δήμος Αλμωπίας σε ολόκληρη την έκτασή του έχει πολλές δυνατότητες και παρέχει στον επισκέπτη πολλές διαφορετικές επιλογές. Γι’ αυτό και η ξενάγηση περιελάμβανε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Από τον Αρχάγγελο μέχρι τους Σαρακηνούς, μπορεί ο επισκέπτης να ζήσει μοναδικές στιγμές. Εύχομαι αυτή η επίσκεψη να είναι μόνο η αρχή και να δούμε σύντομα αποτελέσματα. Όπως συμφωνήσαμε με την Υπουργό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημιουργήσουμε έναν πλήρη οδηγό που θα περιλαμβάνει ολόκληρο τον Δήμο μας, ο οποίος θα προωθηθεί μέσω του Υπουργείου σε μεγάλες εκθέσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more