Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Μόνο κέρδη η Πέλλα από την παρουσία της Θεοδώρας!


Του Χρήστου Δημητριάδη*

Ο νομός Πέλλας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από τους ανεπτυγμένους της Χώρας. Μάλιστα τα προβλήματα περισσεύουν. Οι οδικοί άξονες, τα αγροτικά προϊόντα που έχουν χαμηλές τιμές, η μεγάλη ανεργία, τα λουκέτα των μικρομεσαίων αλλά και των βιομηχανιών ενισχύουν το παραπάνω συμπέρασμα. Πολιτικοί από το νομό Πέλλας από το 1974 μέχρι σήμερα πέρασαν πολλοί. Κάποιοι πήραν και Υπουργικά έδρανα. Ο Γιώργος Πέτσος που έφυγε πρόωρα από κοντά μας μεσουρανούσε την δεκαετία του 80΄ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Υπουργός Βιομηχανίας, Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Έμπλεξε όμως με το σκάνδαλο Κοσκωτά που στην ουσία ήταν η αρχή του τέλους της πορείας του. Προσέφερε πολλά κυρίως σε θέματα εξυπηρετήσεων και διορισμών. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Πασχαλίδης την δεκαετία του 90΄όπου ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό, Υπουργός Μακεδονίας Θράκης και Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο Γιώργος Πασχαλίδης προσπάθησε αλλά η Πέλλα έμεινε πίσω σε μια εποχή που κυριαρχούσε η φράση « δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα».
 Στα χρόνια της κρίσης λοιπόν ένα νέο όνομα έκανε την εμφάνιση του στο πολιτικό σκηνικό. Η δικηγόρος από τα Γιαννιτσά Θεοδώρα Τζάκρη το 2009 ανέλαβε Υφυπουργός Εσωτερικών με έδρα την Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να ωριμάσει τις συνθήκες εκ ώστε να διοχετεύσει όσα κονδύλια δεν κόπηκαν λόγω μνημονίου στην Πέλλα. Βοήθησε συλλόγους. Κατάφερε να εξασφαλίσει την άψογη λειτουργία του Μουσείου της Πέλλας με προσωπικό. Ενίσχυσε τις δομές στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών και έδειξε με την πολιτική της ότι είναι  παρούσα. Ο Γιώργος Παπανδρέου όμως αποτυγχάνει και η Θεοδώρα Τζάκρη καταλαβαίνει ότι τώρα χρειάζεται ρήξη για να μπορέσει να επιβιώσει. Αυτή έρχεται στις 11 Νοεμβρίου του 2013 όταν υπερψηφίζει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στην ουσία αποχωρεί από το Κίνημα. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 αποδέχεται την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα  και εκλέγεται Βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Σεπτέμβριο επανεκλέγεται και αναλαμβάνει Υφυπουργός Βιομηχανίας. Ήταν για πολλούς η έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά όχι για τους γνωρίζοντες. Η Θεοδώρα Τζάκρη με  υπομονή, πίστη στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας ενίσχυσε το προφίλ του Πρωθυπουργού και την στροφή του στον ρεαλισμό.  Σήμερα κατέχει πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο το οποίο την καθιερώνει στην γενικότερη πολιτική επικαιρότητα ως μια πολιτικό πανελλήνιου βεληνεκούς. Η Πέλλα μόνο έχει να κερδίσει από  αυτήν και τα πρώτα θετικά  δείγματα της νέας της θέσης φάνηκαν από την άριστη συνεργασία που έχει με τα εργοστάσια που ασχολούνται στην Πέλλα με τα φρούτα. Άλλωστε όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα καθώς έχουν αποκτήσει έναν αξιόπιστο συνομιλητή όπως είναι η κα Τζάκρη που ασχολείται με την ουσία και αφήνει έξω τα φρου φρου και τα αρώματα…


·         Ο Χρήστος Δημητριάδης είναι δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας Νέοι Ορίζοντες και Διευθυντής ενημέρωσης της Πέλλα τηλεόρασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more