Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Εκδρομή για την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”



 Αποτέλεσμα εικόνας για Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”
       
  Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ” στα πλαίσια του προγράμματος εκδρομών που έχει καθιερώσει για τη γνωριμία Μουσείων –Αρχαιολογικών χώρων-Θρησκευτικών Μνημείων, διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή  το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, η οποία περιλαμβάνει :

1.      Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας (Εκτίθενται ευρήματα ανασκαφών και αντικείμενα παραδόσεων και καλύπτουν από τους νεολιθικούς έως και τους βυζαντινούς χρόνους). Περιήγηση στην πόλη της Φλώρινας.

2.      Μετάβαση και περιήγηση στις λίμνες Πρέσπες. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Γερμανού(κτίστηκε στις αρχές του 11ου αιώνα). Επίσκεψη στο νησάκι Άγιος Αχίλλειος, με τα πολλά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, που ενώνεται με τη στεριά με μία πεζογέφυρα 600 μέτρων. Κορυφαίο μνημείο η βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, που κτίστηκε το 986 από τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ με σκοπό να στεγάσει το σκήνωμα του Αγίου Αχιλλείου, επισκόπου Λαρίσης.

3.      Μετάβαση  και περιήγηση στο Αμύνταιο. Επίσκεψη στο Κτήμα ΑΛΦΑ, με τον πρότυπο αμπελώνα και το σύγχρονο οινοποιείο. Θα γίνει ξενάγηση και γευσιγνωσία των περίφημων κρασιών Αμυνταίου.

Σημ. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί μερικώς εφόσον παραστεί ανάγκη.
Η συμμετοχή στην εκδρομή κοστίζει 16€ κατά άτομο και περιλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς .

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30 π.μ. από την πλατεία Γκόνου Γιώτα και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει εγκαίρως να το δηλώσουν προσωπικά ή τηλεφωνικά : στα Γραφεία της Εταιρείας στη Δημάρχου Κ. Στάμκου 1, 1ος όροφος τηλ. 2382083684 καθημερινά το πρωί 10:00π.μ. έως 1:00 μ.μ. και στο τηλέφωνο 6970350696.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!Για τη συμμετοχή στην εκδρομή θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more