Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2017 ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ




 
ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

 Ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας με Αγιασμό για τη νέα χρονιά και κοπή βασιλόπιττας.  Αισθητή ήταν η απουσία του κ. Πασόη και στελεχών του.  
 Μετά τις ευχές, ο Δήμαρχος πήρε το λόγο και ανέλυσε, αρχικά, τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων . Αντιμετωπίστηκαν καταστροφές σε πολλές σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων, από τον παγετό των  -20  ( νυχτερινές ώρες ) . Μεταξύ των προβλημάτων σοβαρή ήταν και η ολοσχερή καταστροφή  των σωμάτων θέρμανσης του πρώτου γυμνασίου που μετά από παρέμβαση αντιμετωπίστηκε  επιτυχώς.

 Κηρύχθηκε ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από 07-01-17 μέχρι 23-01-17, υπάρχει και αίτημα της πολιτικής  προστασίας για  χρηματοδότηση.
  Ζητήθηκε η άδεια των μελών του δημοτικού συμβουλίου ώστε στις   δύο Φεβρουαρίου ο κ. Μπίνος να μεταβεί  στην Αθήνα, όπου θα υπογραφεί η σύμβαση με τον  Γ.Γ. Αθλητισμού, για τέσσερα έργα- παρεμβάσεις  σε αθλητικούς χώρουςː δημοτικό στάδιο Αριδαίας, Εξαπλατάνου, Προμάχων και Σωσάνδρας καθώς και στην κλειστή αγορά η οποία θα μετατραπεί σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Παρακολουθείται και η πορεία παραχώρησης στο Δήμο, κατόπιν αιτήματος, των εγκαταλελειμμένων αστυνομικών σταθμών.
 Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη   ουσιαστικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση  της κτηριακής αναβάθμισης σε, όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και  διάφορες τοπικές κοινότητες.
 Δημοπρατείται  ο υδροηλεκτρικός σταθμός των Λουτρών  για την προμήθεια ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού αφού πολλά υλικά λείπουν και άλλα καταστράφηκαν, το έργο σταμάτησε το 1991 και ποτέ δε λειτούργησε. Η σημερινή δημοτική αρχή πλήρωσε το ποσό των 25.000 ευρώ για να μη χαθεί η σύνδεση με τη Δ.Ε.Η.  Τα οφέλη θα είναι  μεγάλα για τη δημοτική επιχείρηση, επίσης θα λειτουργήσει και ως πάρκο ενέργειας το οποίο θα επισκέπτονται σχολεία από όλη την Ελλάδα.

 Σημαντική είναι και η απόφαση του Δήμου Αλμωπίας να αποδώσει σε έργα, στα τοπικά διαμερίσματα  που λειτουργούν οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας, το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει   από τη λειτουργία αυτών. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος   προτεραιότητα θα έχουν  τα έργα που σχετίζονται με  το περιβάλλον.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ   κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
 Ενδιαφέρθηκε να μάθει  πως θα αξιοποιήσει ο  Δήμος το χώρο του αστυνομικού σταθμού Εξαπλατάνου. Επίσης,  ζήτησε  τα ανταποδοτικά, προς τις τοπικές κοινότητες που φιλοξενούν σταθμούς παραγωγής ενέργειας, να αφορούν μόνο το περιβάλλον.  Συμφώνησε να ξανατοποθετηθούν τα καθίσματα στο ανοιχτό θέατρο στο δασάκι,  και πολύ σωστά πρόσθεσε πως, οι έριδες της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση δεν αφορούν τους πολίτες.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΚΟΓΙΟΥ
 Ζήτησε,  σχετικά με τα ανταποδοτικά  προς τις τοπικές κοινότητες που φιλοξενούν υδροηλεκτρικούς σταθμούς, να αποδοθούν στο Γαρέφι τα οφέλη σύμφωνα με τα παλιά σύνορα μεταξύ Γαρεφείου και Δωροθέας. Χαρακτήρισε πολυτέλεια τα έργα περιβάλλοντος που προτίθεται να πράξει η δημοτική αρχή.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ
Ζήτησε από τη δημοτική αρχή να θεσπίσει κίνητρα προς τους πολίτες έτσι ώστε να είναι πρόθυμοι  στην εξόφληση των οφειλών τους προς το Δήμο,  για να μη συμβαίνει το δυσάρεστο της κατάσχεσης  --  που είναι  κυβερνητική απόφαση και όχι των Δήμων  --  από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Επίσης, ζήτησε να διατεθούν χρήματα για τη φροντίδα του κτιρίου του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου το οποίο  είναι σε άθλια κατάσταση και  την επισκευή του ασθενοφόρου.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΒΕΣΚΟΥ
Ευχαρίστησε όλους  όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση  των προβλημάτων από το παγετό στα κτίρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα με το πρώτο γυμνάσιο Αριδαίας.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αναφέρθηκε σε ζητήματα  σχετικά με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση,  κυρίως τις παρεμβάσεις έργων  προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης στις κτιριακές εγκαταστάσεις  και μετεγκαταστάσεις . 
 Οι αναλύσεις για την ποιότητα του νερού όλων των τοπικών διαμερισμάτων  υπάρχουν, το νερό είναι πόσιμο, μάλιστα  ελέγχθηκε ακόμα και η  παρουσία  ραδιενέργειας .  Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν για να πληροφορηθούν οι πολίτες ότι το νερό είναι πόσιμο και να το καταναλώνουν άφοβα.
 Ζήτησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή να κλείσει τους απολογισμούς που εκκρεμούν, για να μην συμβούν δικαστικές περιπέτειες  και υποχρηματοδότηση  της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής  με όλες τις συνέπειες για τα σχολεία.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ.ΤΑΡΑΣΙΔΗ
 Σαν πρόεδρος Αριδαίας έγινε δέκτης πολλών παραπόνων, από τους δημότες,  σχετικά με τα χρήματα που  ζήτησε ο Δήμος  για τις συνδέσεις του αποχετευτικού  πριν  ολοκληρωθεί το έργο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΑΒΡΑΜΙΚΑ
 Υποσχέθηκε πως ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει την επισκευή του ασθενοφόρου, που είναι και το μοναδικό στο κέντρο υγείας.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ.ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗ
 Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως   ο Δήμος, εκτός των άλλων ,είναι  μια οικονομική οντότητα  και γι αυτό πρέπει να εξοφλούν τις οφειλές τους. Στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο δημότης ενημερώνεται πρώτα και, αν δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα,  ακολουθεί η κατάσχεση από τον τραπεζικό λογαριασμό.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΜΠΙΝΟΥ
 Πρέπει να κλείσουν οι οικονομικές επιτροπές από τη προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλιώς,  θα πάει με το νόμο.
 Κάθε απόφαση που βγαίνει από το δημοτικό συμβούλιο  διασφαλίζεται από το δήμαρχο.
 Η προηγούμενη δημοτική αρχή  χρωστάει  χρήματα  στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Σ.Δ.Α.)
 Έχουν θεσπιστεί τα πέντε μεροκάματα το μήνα για τις τοπικές κοινότητες .
 ΤΕΛΙΚΑ, σχεδόν σε όλα τα θέματα, που συζητήθηκαν  σ αυτό το δημοτικό συμβούλιο, το πρώτο της χρονιάς, πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more