Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Γιώργος Καρατζαφέρης έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη στην Πέλλα τηλεόραση.



Ο  ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΟΛΑ



ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ



 Ο κ. Καρατζαφέρης στην ερώτηση εάν πρέπει να ενωθούν όλοι οι πατριωτικοί χώροι κάτω από την ομπρέλα της Χρυσής Αυγής , απάντησε  πως, δεν έχει τίποτα κατά νου,  ακόμα πως,  η πολιτική πράξη της Χρυσής Αυγής δε συνάδει με τη δημοκρατία, θα μπορούσε όμως ,  αν το επιθυμούν και εκείνοι,  να κάνουν προσπάθεια δημιουργίας άλλου κλίματος .

   Από γνωστά ονόματα της πολιτικής  που θα μορούσαν  να μπουν στο κόμμα του ξεχώρισε εκείνο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, για την εντιμότητα ,το μυαλό, την εργασιομανία.  Η πρόσκληση είναι προς εκείνους που έχουν ανησυχίες σε πολύ απαιτητικές συνθήκες,  αφού η αναμέτρηση θα είναι με τους ογκόλιθους που κυβερνούν την Ευρώπη και τον κόσμο.

  Όσο για το Κυπριακό, αναφέρθηκε σε γελοιότητες με την υπογραφή Αναστασιάδη, αφού με δύο τηλεφωνήματα διαλύθηκε το πανηγύρι στη Γενεύη.  Συμφωνεί με την επαναφορά του συντάγματος του 1960, αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής εφόσον εξέλιπε ο λόγος για τον οποίο μπήκαν μέσα, και σαν εγγυήτρια δύναμη πρότεινε το Ευρωκοινοβούλιο.

 Όσον αφορά το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων ζήτησε δημοψήφισμα. Θεώρησε μάλιστα πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην περιοχή είναι η Αλβανία, η οποία έχει βλέψεις για τη μεγάλη Αλβανία και  θέλει να ρουφήξει και τα Σκόπια.  Η

Ελλάς πρέπει να παίξει έξυπνα το χαρτί των Σκοπίων.

 Χαρακτήρισε το πολιτικό προσωπικό της χώρας κατώτερο των αλλαγών και των εξελίξεων.

  Παραδέχθηκε πως  στο παρελθόν είχε πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, τώρα όμως, δε θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ και τον Κυριάκο ο οποίος,  ιδεολογικά, είναι κοντινός εταίρος του Σύριζα.

 Χαρακτήρισε  τα νέα δεδομένα του πασόκ με την επιστροφή Γιωργάκη σαν κάτι που θα ωφελήσει τη χώρα και πίσω από όλο αυτό βλέπει τον μνημονιακό Λαλιώτη.

  Δε βλέπει εκλογές στο άμεσο μέλλον αφού ο Τσίπρας  είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του και, από το σύνταγμα του 1985 του Παπανδρέου, ο πρόεδρος της δημοκρατίας  δεν έχει το δικαίωμα να προκηρύξει εκλογές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more