Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Βόμβες Ντιούδη για τον Δήμο Πέλλας: Δεν μας δίνει την έκπτωση στα Δημοτικά τέλη!



Φωτογραφία του Triteknoi Tirnavos.


Ο πρόεδρος τριτέκνων  Γιαννιτσών  κ. Αντώνης Ντιούδης  έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη  στην Πέλλα τηλεόραση.

 ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

 Η ομοσπονδία τριτέκνων  αποτελείται από 50 συλλόγους  με αξιόλογο πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο  οι οποίοι αγωνίζονται χωρίς βοήθεια από πουθενά. Ο  αγώνας  είναι για τα δίκαια της τρίτεκνης οικογένειας  και τη δημογραφική εξυγίανσης της πατρίδας.
  Οι οικογένειες που λαμβάνουν οικονομικές παροχές,  σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών, είναι 250.000, υπάρχουν και  εκείνες που τα παιδιά τους έχουν ενηλικιωθεί,  άρα σύνολο  περίπου στις 300.000 τρίτεκνες οικογένειες.  Είναι αρκετοί  και η πολιτεία θα πρέπει να  δώσει  μεγαλύτερη προσοχή.
 Απαιτείται σοβαρή δημογραφική πολιτική. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα , την τελευταία εξαετία έχουν χαθεί πάνω από 80.000 ελληνόπουλα  με τη φυγή τους στο εξωτερικό και κάθε χρόνο χάνονται 15.000-20.000, πράγμα καταστροφικό για την Ελλάδα. Οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων.  Την αγωνία των τριτέκνων, ακόμα και πριν από την κρίση,  κανένας από τους αρμόδιους  δεν την πήρε στα σοβαρά.
 Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση, τόνισε ο κ. Ντιούδης : «τα παιδιά τα κάνουμε επειδή τα αγαπάμε, επειδή θέλουμε να κάνουμε οικογένεια και όχι για τα οικονομικά οφέλη. Είναι χρέος της πολιτείας, όπως λέει και το σύνταγμα, να φροντίζει   να υπάρχει δημογραφική πολιτική και προστασία των οικογενειών ».
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
 Απαιτείται  εξομοίωση τριτέκνων και πολυτέκνων,  πράγμα το οποίο δεν έχει  οικονομικό κόστος και πολλά ζητήματα θα λυθούν,  θα βοηθήσει και τις οικογένειες .
  Το κράτος πρέπει να σταματήσει το παιδί να το υπολογίζει σαν τεκμήριο διαβίωσης.
 Ακόμα, ο κ. Αντώνης Ντιούδης τόνισε: « το κράτος  υπολογίζει πόσα χρήματα  χρειάζονται για να μεγαλώσει  ένα παιδί και ανάλογα μας φορολογεί. Φτάσαμε δε στο σημείο που  ένας άγαμος με το ίδιο εισόδημα ή μεγαλύτερο να πληρώνει λιγότερα στην εφορία από έναν τρίτεκνο. Η κρίση  μάς κτύπησε  και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία  το 40% είναι κάτω από το όριο της φτώχιας. Ο δείκτης γονιμότητας σε ένα κράτος  πρέπει να είναι πάνω από δύο για να ανανεώνεται ο πληθυσμός . Με τα τρία παιδιά συγκρατείται η κατηφόρα ».
  Σχετικά με τα αυτοκίνητα, τα οποία πρέπει να είναι μεγάλα  και ανάλογα με την  οικογένεια ,  αντί για τέλη ταξινόμησης  ο κλάδος πληρώνει φόρο μεγάλου κυβισμού.
 Απαιτείται ελάφρυνση της τάξεως του 50%  από το δήμο  στα δημοτικά τέλη μετά τη ψήφιση του νόμου το Φεβρουάριο που δίνει σε κάθε δήμο, νόμιμα πλέον, αυτή τη δυνατότητα. Ο δήμος Πέλλας δεν έχει ανταποκριθεί σ αυτό το αίτημα με τη δικαιολογία  των κακών οικονομικών.  Η απόφαση θα παρθεί μετά από μελέτη με την αντιδημαρχία οικονομικών, όμως, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε και πρέπει τώρα να βρει από κάπου αλλού  έσοδα.
 Ο δήμος Έδεσσας στο αντίστοιχο αίτημα ενήργησε ταχύτατα και  παρόλη την κακή οικονομική κατάσταση έδωσε 50% ελάφρυνση με εισοδηματικό κριτήριο 35.000 ευρώ, το ίδιο προτίθεται να κάνει και ο δήμος Σκύδρας.     

ΜΕΤΑ  ΑΠΟ  ΑΓΩΝΑ  ΕΠΙΤΥΧΑΜΕ
  Νόμιμα πλέον  κατακτήθηκε από την ομοσπονδία, με αγώνα, η μείωση  του 50% σε όλα τα ανταποδοτικά.  Στα τέλη ύδρευσης  υλοποιήθηκε, από παλιά, η ελάφρυνση του 50%  στο δήμο Γιαννιτσών.
 Στις προσλήψεις  (μονίμων ή συμβασιούχων)  ο νόμος εξομοιώνει τρίτεκνους με πολύτεκνους και αυτό είναι θετικό.
  Έκλεισε η συνέντευξη με την υπόσχεση ότι θα ξαναγίνει με νέα στοιχεία, ελπίζουμε θετικότερα.  Ευχαρίστησε ο  κ. Αντώνης Ντιούδης  το δημοσιογράφο κ. Χρήστο Δημητριάδη, την Πέλλα τηλεόραση και τους ανθρώπους που θέλουν την Έλληνική Οικογένεια, που θέλουν να μην χάνονται Ελληνόπουλα, που θέλουν η Ελληνική Οικογένεια να έχει αξιοπρέπεια και συμπαραστέκονται στον αγώνα των τριτέκνων.

    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more