Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ --ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



 ΓΡΑΦΕΙ  Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ   

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Φεβρουαρίου,  στην  αρχική εισήγησή του, ο Δήμαρχος  κ. Δημήτριος Μπίνος  αναφέρθηκε  στη διευρυμένη σύσκεψη που πρόκειται να γίνει για ζητήματα τουρισμού  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα συμβάλουν στην διαμόρφωση κοινής πολιτικής προς όφελος της περιοχής.  Επίσης, ενημέρωσε το σώμα για την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου και τα ζητήματα των εργαζομένων της ΔΗ.Κ.Ε.Α που τέθηκαν  στο τραπέζι,  τα οποία έχουν να κάνουν  -- όπως έχουμε αναλύσει – με τη σταθερότητα  για εργασία και μισθοδοσία χωρίς καθυστερήσεις.

 κ. ΠΑΣΟΗΣː  Παρατήρησε πως ο Δήμαρχος στην  εισήγησή του ήταν λακωνικός, έτσι  αποφάσισε και ο ίδιος να  κινηθεί στο ίδιο κλίμα.   Στη συνέχεια, αναφέρθηκε  σε πρόσφατη τηλεοπτική  συνέντευξη, σε τοπικό κανάλι,  που ο κ. Μπίνος τον κατηγόρησε  πως δε συμβάλλει στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και είναι συνέχεια αρνητικός, και  εξέφρασε το ερώτημαː μήπως αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της αντιπολίτευσης  ο κ. Μπίνος σε ρόλο χειροκροτητή;  Επίσης,  χαρακτήρισε ανύπαρκτη τη σημερινή δημοτική αρχή, χωρίς όραμα, πρόγραμμα και σχέδιο.  Έθεσε και  το ζήτημα με τα καθίσματα στο δασάκι, την όλη αναστάτωση, για να καταλήξει πως ποτέ δε ζήτησε συγνώμη για το θέμα.  Ακόμα  ρώτησε, πότε θα αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα κολονάκια στους δρόμους και τις διασταυρώσεις και   αν θα  τοποθετηθούν καινούργια  όπου αυτά έχουν αφαιρεθεί. Απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργίου  ενδιαφέρθηκε  να μάθει  για κάποια εξώδικη καταγγελία πολίτη  που δεν προχωράει και για  ποιο λόγο.


 κ.ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣː  Εξέφρασε τον προβληματισμό τουː για τα σημεία ασφάλτου που αποκατέστησε ο εργολάβος του αποχετευτικού  και τα χαρακτήρισε  κακοτεχνία,  για την  κακή κατάσταση του δρόμου Αριδαίας-Εξαπλατάνου, για την πρόσληψη Γενικού Γραμματέα εάν θα γίνει,  για τις αρδευτικές τιμές διαφόρων περιοχών και ιδιαίτερα  της Πολυκάρπης .
κ. ΑΜΠΑΡΗː Ρώτησε,  κατά πόσο θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση  του αποχετευτικού έργου η εύρεση του ποταμού   και συμπλήρωσε πως,  υπάρχει ανησυχία από την μεριά των πολιτών   όσον αφορά την αποκατάσταση των δρόμων και την επαναφορά της λαϊκής.  Μετά από παροτρύνσεις δημοτών  ενδιαφέρθηκε, επίσης, για το ποτάμι πίσω από το Δασάκι  και ζήτησεː να απομακρυνθούν τα σκουπίδια σε πρώτη φάση  και,  διαβούλευση ώστε να αξιοποιηθεί η περιοχή.


 κ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣː Ενδιαφέρθηκε να μάθειː σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α,  πότε θα  ξαναπάει η λαϊκή αγορά στη θέση της, για ποιο λόγο δεν υπάρχει μέριμνα από το δήμο για ην αποκομιδή των  πλαστικών δοχείων των φυτοφαρμάκων και οι αγρότες αναγκάζονται να τα κάψουν με αποτέλεσμα  να μολύνεται η ατμόσφαιρα με τοξικό καπνό.  Ζήτησε ενημέρωση για  το εάν έχουν επιβληθεί  πρόστιμα  στον εργολάβο του αποχετευτικού-- όπως ορίζει η σύμβαση-- αφού πολύ συχνά   γίνονται διακοπές νερού και για αρκετές ώρες. Τέλος, ρώτησε,  γιατί το  κόστος σύνδεσης των 300 ευρώ, που έχει επιβληθεί για κάθε οικοδομή, δεν έρχεται, ξανά, προς συζήτηση  στο δημοτικό συμβούλιο.


 κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥː  Σαν αρμόδιος τεχνικών έργων ενημέρωσεː πως ο δήμος προτίθεται να  αποκαταστήσει  τα κολονάκια και τις πινακίδες όπου λείπουν,  πως   στην είσοδο της Αριδαίας από τη μεριά του Φάμιλη γίνονται έργα ανάπλασης της πόλης,  πως η λαϊκή αγορά θα πάει στη θέση της-- σύμφωνα με την υπόσχεση της δημοτικής αρχής-- αν και έχουν βγει καινούργια δεδομένα με το ποτάμι  δε  θα καθυστερήσει το έργο  αλλά  θα χρειασθεί τροποποίηση της μελέτης σε σχέση με την όδευση των σωληνώσεων. Ο κ. Γεωργίου τόνισε επίσηςː πως το ποτάμι η νυν δημοτική αρχή στοχεύει να το αναδείξει, πως  για τα προβλήματα με το Χ.Υ.Τ.Α  υπάρχουν οι τροποποιητικές μελέτες  και  το θέμα θα απασχολήσει  ένα επόμενο δημοτικό συμβούλιο, πως σχετικά με τις διακοπές νερού δε χρειάστηκε να επιβληθεί  πρόστιμο στον εργολάβο, ακόμα, πως οι αλλαγές που θα γίνουν στη λειτουργία της Δ.Ε.ΥΑ.  θα περάσουν σε κάποιο  από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια. Σαν πρόεδρος της σχολικής επιτροπής  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  αναφέρθηκε  και   στον απολογισμό   για τα έτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπου  με την καθοδήγηση της αρμοδίας επιτρόπου  γίνονται προσπάθειες να κλείσουν,  για να μπορέσουν στη συνέχεια και τα  έτη 2015 και 2016.  Είναι δύσκολο, επειδή υπάρχουν πολλά οικονομικά ζητήματα σε εκκρεμότητα όσον αφορά τα έτηː  2012, 2013, 2014.  Επίσης, ο κ. Γεωργίου, τόνισε πως,  προτεραιότητα  της δημοτικής αρχής αποτελεί  η φροντίδα των σχολικών κτηρίων και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση.

κ. ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥː Ζήτησε, να λυθεί το πρόβλημα με το νηπιαγωγείο της Θηριόπετρας,  ακόμα, να  μπουν πέντε λάμπες στη γέφυρα μεταξύ Φούστανης και Θηριόπετρας προς διευκόλυνση των οδηγών. Παραπονέθηκε επειδή, έχει κάνει αίτηση για κάποιο θέμα προς τη Δ.Ε.Υ.Α, πριν από δυόμιση μήνες, και   δεν έχει πάρει απάντηση, ακόμα ζήτησε, για όλες  τις τροποποιήσεις    που θα συμβούν στο μέλλον με την επιχείρηση   κάθε πρόεδρος να ψηφίσει για το χωριό του.

κ. ΤΑΡΑΣΙΔΗΣː Ρώτησε να μάθει εάν αυτή η μελέτη με τα ποτάμια καθυστερήσει τη μεταφορά του παζαριού.

κ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣː Ανέλυσε  το θέμα της αντικατάστασης των δημοτικών  λαμπτήρων  με νέας τεχνολογίας- οικονομίας για να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας, περίπου 43,2 % ,  και  με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί από την εταιρεία μεγάλη διάρκεια ζωής των νέων λαμπτήρων( 12 έτη). Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει με δάνειο  το οποίο, σύμφωνα με υπολογισμούς,  θα εξοφληθεί μέσα στη πρώτη πενταετία από την εξοικονόμηση  χρημάτων εξ αιτίας της μικρότερης κατανάλωσης ενέργειας, και τα υπόλοιπα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα λειτουργήσουν επενδυτικά προς την κοινωνία. Εξαιρετικό είναι το γεγονός της εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης και ελέγχου  διαχείρισης φωτισμού. 
 Όσον αφορά τα πλαστικά μπουκάλια των φυτοφαρμάκων,  υπάρχει σχετικό πρόγραμμα του interreg με νέα δεδομένα   που  θα συζητηθεί όταν εγκριθεί.
  
κ. ΜΠΙΝΟΣː Απευθυνόμενος προς τον κ. Πασόη  του εξήγησε πως  δεν ενοχλείται  από  την άσκηση του αντιπολιτευτικού λόγου όταν γίνεται με το σωστό τρόπο  και του συνέστησε να αλλάξει πρακτική.   Υποσχέθηκε στην κ. Αμπάρη, σχετικά με το ποτάμι στο δασάκι,  πως θα υπάρξει μέριμνα για να  καθαριστεί και στη συνέχεια  θα φροντίσει η δημοτική αρχή ώστε να μπει σε πρόγραμμα ανάπλασης.  Επίσης, υποσχέθηκε πως με  τη λαϊκή δε θα υπάρξει καθυστέρηση. Σχετικά με το διορισμό γενικού γραμματέα  απάντησε, στον κ. Ασβεστόπουλο,  πως επιθυμεί ένα  πρόσωπο, πραγματικά χρήσιμο, για τη θέση αυτή. Για το δρόμο  Αριδαίας- Εξαπλατάνου  υποσχέθηκε  δεύτερη στρώση  (210.000 ευρώ) .   Στη συνέχεια, ο κ. Μπίνος, αναφέρθηκε σε διάφορα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και αφορούν υποδομές αλλά και σε εκείνα που παλεύει η δημοτική αρχή να μπουν σε χρηματοδότηση.
   Στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο  συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν αρκετά θέματα ημερήσιας διάταξης  που αφορούν, κυρίως,  έργα υποδομών και αναπλάσεις σε ολόκληρη την Αλμωπία.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more