Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Σοβαρά ζητήματα έβαλε στο Δ.Σ. Έδεσσας η Έφη Ταμβίσκου-Νέα κόντρα με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δ. Γιάννου







Σοβαρά ζητήματα έβαλε η ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος Έδεσσας Έφη Ταμβίσκου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας. Ειδικότερα έκανε αναφορά τα ακόλουθα:

1) Στους διπλούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΕ. Είχε αναφερθεί πάλι στο θέμα όταν είχε προκύψει, τον Αυγουστο του 2016, όπου ήχε προτείνει να πληρώνουμε τον τρέχοντα και ένα μικρό ποσόν από τα παλιά, έως να εξομαλυνθεί η εκκρεμότητα με την δυνατή χαμηλότερη επιβάρυνση. Διασφαλίστηκε τότε( είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά του Δ.Σ.) ότι δεν διπλοπληρώνουμε.
2)Αναφέρθηκε στην διακοπή νερού, σε 15 σπίτια στο Ριζαρι, που αδυνατούσαν να πληρώσουν την σύνδεση τους στην αποχέτευση. Και ότι ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να διαπραγματευτεί μαζικά εκ μερους των δημοτών του, ώστε να πετύχει καλύτερη τιμή και κατόπιν διακανονισμό πληρωμής, όπως έγινε σε άλλους Δήμους.
3) Για το γηροκομείο τόνισε, ότι πρέπει πλέον να γίνει γενική συνέλευση μελών, για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
4) Για τον Ξηροπόταμο τόνισε την χείριστη ποιότητα ζωής των περιοίκων, αφού έχει μετατραπεί σε ένα έλος με κουνούπια, δυσοσμία από τις αποχετεύσεις, αποτελεί χώρο ρίψης απορριμμάτων, και γενικά αποτελεί εστία μόλυνσης. Πρέπει να γίνει άμεσα αίτημα προς την ΔΕΗ να καθαριστεί και να ξεπλυθεί και να μπουν οι κατάλληλες απαγορευτικές πινακίδες.
5) Τέλος πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.
6) Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με το Τημενιδων, μετά από συζήτηση, και λαμβάνοντας υπόψιν ότι δίνει μεν εργασία σε τόσες οικογένειες αλλά παραμένει ένα Δημοτικό κατάστημα, ζήτησε εν ολίγοις να τηρούνται αυστηρά οι δεσμεύσεις, όπως ακριβώς έχουν αναγραφεί την σύμβασή τους. Και φυσικά ο Δήμος να μην αποποιείται των ευθυνών του.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου ειρωνικά αποκάλεσε στις απαντήσεις του την κα Ταμβίσκου Μητέρα Τερέζα και ξαφνικά πόντια. Μάλιστα το ύφος ήταν για άλλη μια φορά απαξιωτικό. Ακόμη τόνισε ότι η κα Ταμβίσκου δεν καταθέτει αυτοδιοικητικές ερωτήσεις και παρέπεμψε να δοθούν απαντήσεις από την κα Ζδρου πρόεδρο της ΔΕΥΑ Έδεσσας για το θέμα του Ξηροπόταμου. Μάλιστα κατέληξε τονίζοντας ότι η κα Ταμβίσκου δεν γνωρίζει που πέφτει ο Ξηροπόταμος. Από πλευράς της η κα Ζδρου τόνισε ότι ο Ξηροπόταμος είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, έχουν γίνει κινήσεις από πλευράς Δήμου αλλά δεν υπάρχει συνεργασία ώστε να καθαριστεί ο πυθμένας από την βρωμιά. Αναφορικά με τους κατοίκους του Ριζαρίου τόνισε ότι είναι υποχρέωση τους να συνδεθούν καθώς σε διαφορετική περίπτωση ίσως υπάρξει κάποια υγειονομική βόμβα καθώς οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Με βάση το καταστατικό της ΔΕΥΑ τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα αν δεν πειθαρχούν οι πελάτες να διακόπτεται η παροχή νερού. Όσοι παρανομούν κατέληξε θα βρεθούν στον εισαγγελέα. Τέλος αναφορικά με τους διπλούς λογαριασμούς αυτό γίνεται μόνο και μόνο ώστε να βεβαιωθούν τα ποσά, υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν οι πολίτες και σιγά σιγά θα εξομαλυνθεί η κατάσταση. Έκανε έκκληση προς τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν να προβούν σε ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more