Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η Περιφερειακή Ανάπτυξη προϋποθέτει την αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης»

Συμμετοχή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. που πραγματοποιήθηκε στην ΈδεσσαΜε μια μεστή και συνοπτική τοποθέτηση συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Η κυρία Αηδονά συνεχάρη τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου για τη φιλοξενία των κ.κ. Δημάρχων – μελών του Δ.Σ. και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη συνεδρίαση. Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη της επικοινωνίας του έργου των συλλογικών οργάνων στους πολίτες και υπογράμμισε την ανάγκη ακόμη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης για την προώθηση κοινών αναπτυξιακών θεμάτων.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κυρίας Αηδονά:

«Ξεκινώντας θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την επιλογή σας να πραγματοποιήσετε την τακτική σας συνεδρίαση στην Έδεσσα που είναι και η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η πρωτοβουλία αυτή, να πραγματοποιείτε τη συνεδρίασή σας σε διαφορετικές περιοχές της Περιφέρειας, είναι μία καλή πρακτική με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Το παράδειγμα αυτό το ακολουθούμε και εμείς με τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και, μπορώ να πω, ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους πολίτες και να διαπιστώνουμε τα προβλήματα, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών.

Με αφορμή την  Παγκόσμια  Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάστηκε στις 08.03.2018 είναι μία ευκαιρία να επισημάνουμε το έλλειμμα εκπροσώπησης μεγαλύτερου αριθμού γυναικών στα όργανα της Αυτοδιοίκησης. Νομίζω ότι η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αποτελούν έναν χώρο στον οποίο οι γυναίκες μπορούν να έχουν μία εξαιρετικά θετική συμβολή. Ο ρόλος των γυναικών στην πολιτική δεν είναι σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικός των ανδρών συναδέλφων, αλλά συμπληρωματικός και εξισορροπητικός, ώστε οι πολιτικές επιλογές να αντανακλούν το σύνολο της κοινωνίας μας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα στις εξωτερικές και διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας, οι οποίες σαφώς επηρεάζουν το έργο και τον ρόλο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης είναι οι θεματοφύλακες της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού. Μέσα από τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους και, κυρίως, μέσα από τη λεγόμενη πολιτιστική διπλωματία μπορούν να δημιουργήσουν «γέφυρες» επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των τοπικών κοινωνιών που θα διευρύνουν τα όρια και τις προοπτικές της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας Δημάρχων από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μέσα από τον θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, καλλιεργήθηκε η ιδέα της Κεντρικής Μακεδονίας ως ένας ενιαίος χώρος ανάπτυξης και υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός, σε συνδυασμό με τις τοπικές παραγωγές αγροτικών και άλλων προϊόντων, αποτελούν τον κύριο πυρήνα δράσεων συνέργειας της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και εύχομαι να υπάρξει και συνέχεια. 


Δεν θα ήθελα να μονοπωλήσω την σημερινή σας συνεδρίαση. Για άλλη μία φορά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή να παραβρεθείτε στην Πέλλα και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση της συνεδρίασής σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more