Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΘ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΟΙΝ. ΧΩΡΩΝ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΟΡΠΙΔΗ ΜΕ ΣΕΡΒΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ- ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ

Έκκληση στο Δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει παράταση στη διαδικασία που αφορά το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, η οποία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, υποβάλλει, έπειτα από χθεσινή ομόφωνη απόφαση του το ΔΣ του ΕΕΘ!
Στη σχετική επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη τονίζει ότι «δυστυχώς ή ευτυχώς είναι σύνηθες για πολλούς συναδέλφους μας να μην προλαβαίνουν τις προθεσμίες, λόγω επαγγελματικού φόρτου ή γραφειοκρατίας. Άλλωστε, με την διευκόλυνση των συναδέλφων δεν πρόκειται να ζημιωθεί επ’ ουδενί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίο θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της αγοράς, τη δύσκολη αυτή εποχή.
Εξ΄άλλου η παράταση αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς δίνεται κάθε χρόνο και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να την δώσετε και φέτος», τονίζεται στην ίδια επιστολή.

Τα άλλα θέματα
Στην χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Ζορπίδη για τα οικονομικά στοιχεία, καθώς μέσα στο 2017 υπήρξε αύξηση του αποθεματικού κατά 809.000 ευρώ, «παρά το γεγονός ότι ήταν χρονιά εκλογών», όπως είπε. Το ΔΣ αποφάσισε ακόμη να ιδρύσει Τράπεζα Αίματος για τα μέλη του. Στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης έγινε επίσης αναλυτική συζήτηση για τις εννέα θεματικές επιτροπές που σύστησε, με σκοπό να οργανώσει με καλύτερο τρόπο τις δραστηριότητες του. Τη χθεσινή συνεδρίαση παρακολούθησε το νεοεκλεγέν ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης αλλά και εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης, το ΕΕΘ θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις να διατηρήσει και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις καλές σχέσεις του με την Ο.Ε.Ε.Θ, που αποτελεί το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών. Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας (και Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ) Κώστας Ιακώβου σημείωσε ότι στη νέα διοίκηση υπάρχει σημαντική ανανέωση, με τη συμμετοχή νέων στελεχών και διαβεβαίωσε το ΔΣ ότι η νέα διοίκηση θα εργαστεί με ομόνοια και συνέπεια για το κοινό καλό.

Επίσκεψη Σέρβων Διπλωματών

Πρόθυμο να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ενδυνάμωση, ακόμη περισσότερο, των ελληνοσερβικών σχέσεων δηλώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο! Την πάγια θέση του αυτή εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στη συνάντηση που είχε χτες με τον πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, στο Επιμελητήριο. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμη ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Σίνισα Πάβιτς, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος Κων. Γεωργάκος και Μπάνε Πρέλεβιτς.
Ο κ. Ζορπίδης δήλωσε έτοιμος να συζητήσει νέες προτάσεις συνεργασίας, τις οποίες άλλωστε το ΕΕΘ εξετάζει και υλοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς διατηρεί άριστη σχέση με το Επιμελητήριο Βελιγραδίου, ενώ πέρυσι συμμετείχε και στην τουριστική έκθεση της σερβικής πρωτεύουσας.
Ο κ. Σπασόγιεβιτς εξέφρασε τη χαρά του για τις επαφές που είχε «εδώ, στην πραγματική Μακεδονία», όπως είπε χαρακτηριστικά, οι οποίες προδιαγράφουν την ανάπτυξη ακόμη καλύτερων συνεργασιών τόσο στον τουρισμό όσο και το εμπόριο.
Το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος συντονίζει τη διοργάνωση ενός Φόρουμ Τουρισμού ανάμεσα σε φορείς των δύο χωρών.
Στη συνάντηση συμμετείχα από την πλευρά του ΕΕΘ οι αντιπρόεδροι Γ. Ηλιάδης και Αθ. Κουλουτμπάνης, ο Οικονομικός Επόπτης Κων. Ιακώβου και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη. Κυριάκος Μερελής και Κων. Λάσκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more