Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Απάντηση στη δημοσίευση του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη


Με δυσάρεστη έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη, με τίτλο "Κύριοι Δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας διαβάσατε το κείμενο της συμφωνίας και διαφωνείτε; Αλήθεια;". Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την ανάλυσή του επί του κειμένου της συμφωνίας και την έκθεση των απόψεών του μιλάει για χούλιγκαν εθνικιστές, για φοβισμένους Δημάρχους που φοβούνται μήπως χάσουν ψήφους, για επαγγελματίες εθνικιστές, ακόμη και για τυχοδιώκτες... Σε κάποιο σημείο το κειμένου γράφει για ότι παρασύρουμε τον λαό "προπαγανδιστικά και με άφθονο χρήμα ποιος ξέρει από που;"!
Για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη θέλω να επισημάνω ότι επί των θητειών μου δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ δημοτικού χρήματος για κανέναν σκοπό που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών μας! Το πανό που αναρτήθηκε στο Δημαρχείο το πλήρωσα από την τσέπη μου! Διότι αν και η δημαρχιακή αποζημίωση είναι πέντε φορές μικρότερη από την βουλευτική, έχω μάθει να πληρώνω τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνω!
Για το αν διάβασα το κείμενο της συμφωνίας, ναι, το διάβασα. Το διάβασα με προσοχή και διαφωνώ! Όχι μόνο διαφωνώ, αλλά με προσβάλει κιόλας! Όπως προσβάλει εκατομμύρια Έλληνες, που καλό θα ήταν να πάψουν να μας αντιμετωπίζουν ως αγράμματους που δεν έχουν διαβάσει και δεν ξέρουν...
Τώρα σε ότι αφορά στους χαρακτηρισμούς που προανέφερα θέλω να τονίσω ότι στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία! Προσωπικά είμαι φανατικός οπαδός (ίσως ο μοναδικός φανατισμός που έχω) του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, στο οποίο υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις και ο καθένας είναι ελεύθερος να υποστηρίξει την δική του. Στο πλαίσιο αυτό εκφράζω και υποστηρίζω τις απόψεις μου με σθένος, χωρίς να με επηρεάζουν χαρακτηρισμοί, που στο κάτω - κάτω δεν μου ταιριάζουν! Το γεγονός ότι οι απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μου ταυτίζονται με τις δικές μου με δυναμώνει και ατσαλώνει τη θέλησή μου να εκφράσω τις απόψεις μου με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Αν κάποιοι θέλουν να μου κολλήσουν ρετσινιές και ταμπέλες του εθνικιστή, του τυχοδιώκτη ή του ψηφοθήρα για μία βαθύτατα δημοκρατική διαδικασία έκφρασης των απόψεών μου, λυπάμαι, αλλά δεν θα τους το επιτρέψω! Λογοκρισία υπάρχει στις Δικτατορίες ή τις Δικτατορίες του Προλεταριάτου. Έχω μάθει να σκέφτομαι και να εκφράζομαι δημοκρατικά και αυτό είναι κάτι που δεν έχω σκοπό να το χάσω!
Επιπλέον, εγώ μιλάω και τραγουδάω εντόπικα. Μιλάω και τραγουδάω βλάχικα. Τραγουδάω ποντιακά τραγούδια. Δεν ξεχώρισα ποτέ κανέναν πολίτη και κανένα από τα χωριά μας! Λειτουργώ και θα λειτουργώ πάντα ενωτικά!
Και κάτι ακόμη.... η ανάρτηση του πανό στη Δημαρχείο της Έδεσσας είναι μία πράξη περηφάνιας και δεν μπορεί κανείς να με κάνει να ντρέπομαι γι' αυτή. Είναι μία συνειδητή πράξη αντίδρασης στην συμφωνία που υπερασπίζεται με τόσο σθένος - όπως είναι δικαίωμά του - ο Γιάννης Σηφάκης.
Με τον Γιάννη Σηφάκη μας χωρίζουν οι πολιτικές μας απόψεις, αλλά μας ενώνει η αγάπη μας για τον τόπο και οι κοινές μας προσπάθειες να κάνουμε βήματα για να πάμε μπροστά. Φυσικά, του αναγνωρίζω το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει την άποψή του, που είναι διαφορετική με τη δική μου, αλλά δεν του αναγνωρίζω το δικαίωμα να με λέει τυχοδιώκτη και επαγγελματία εθνικιστή. Αν θέλει να βρει τέτοιους ας ψάξει στους κυβερνητικούς του εταίρους...
Επειδή, παρά τις βαριές κουβέντες που είπε, τον θεωρώ φίλο και συμπαραστάτη σε πολλές δράσεις και έργα του Δήμου Έδεσσας, τον καλώ σε εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου στην Έδεσσα, όπου τον προκαλώ και τον προσκαλώ να μας παρουσιάσει τις απόψεις του για τη συμφωνία, αλλά να ακούσει και τον αντίλογο. Μακάρι να μας πείσει, αλλά σε κάθε περίπτωση από αυτή τη διαδικασία θα είναι κερδισμένη η Δημοκρατία!

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου