Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Εγκρίσεις σημαντικών έργων της ΔΕΥΑ Έδεσσας
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τρία σημαντικά έργα, που αφορούν στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών, αλλά και την τοπική ανάπτυξη!
Η «Κατασκευή εξωτερικών δικτύων ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Άγρα και Μεσημερίου», χρηματοδοτείται με 394.308,94€ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού και την εξασφάλιση της επάρκειας για τον Άγρα και το Μεσημέρι, την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού με την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο δίκτυο και την καλύτερη διαχείρισή του.
Ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο είναι η «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τοπικής Κοινότητας Αγίου Αθανασίου», που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 626.016,26€. Το έργο αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του Αγίου Αθανασίου, που ταλανίζει τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους χιλιάδες επισκέπτες.
Ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο είναι η «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Παναγίτσας», που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 300.000,00€. Το έργο λύνει το μεγάλο πρόβλημα της ποιότητας του νερού της Παναγίτσας, που παρουσιάζει υψηλά επίπεδα αρσενικού.
«Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑ Έδεσσας να αφορά σε όλα τα σημαντικά εκκρεμή ζητήματα και να δίνουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση, διότι η μέχρι τώρα πορεία μας στην αξιοποίηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων είναι εξαιρετική και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχιστεί με την ένταξη και άλλων σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας Κατερίνα Ζδρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου