Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


                                            
        ( Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. )
ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Τα μέλη της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας και Θράκης ( Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. ),   πραγματοποιήσαμε συνάντηση για την καθιερωμένη γιορτή ΄΄κοπή βασιλόπιτας΄΄.  
Σε χώρο του Πολιτιστικού  Κέντρου  του Δήμου Κορδελιού -  Ευόσμου, του Ν. Θεσσαλονίκης,  ορίστηκε η συνάντηση,  όπου ανταποκρίθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών. 
Μέσα σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα,  οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης, συγγενείς και φίλοι, με ποτά και  εδέσματα,   και τα γνωστά πηγαδάκια  σε τέτοιου είδους συναθροίσεις, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να συζητήσουμε ζητήματα  του κλάδου  και να σχολιάσουμε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
Η συνάντηση είχε και εκπλήξεις, καθώς  απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον  Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης και δάσκαλό μας, συνάδελφο εκλεκτό, δημοσιογράφο  κ. Στέλιο Λεπτοκαρίδη, η σεμνότητα και η αρετή  του οποίου  είναι γνωστή.
Στο χαιρετισμό του, ο αξιόλογος  κ. Στέλιος Λεπτοκαρίδης, μεταξύ άλλων  είπε τα εξής αξιόλογα προς όλους μας : «  Είναι ωραίο πράγμα να σέβεσαι τον ακροατή, τον τηλεθεατή, τον αναγνώστη. Συμβουλεύω τους νεότερους – αν μου επιτρέπεται η φράση αυτή -  να μη συμβιβάζεστε με κανένα και για τίποτα, να κρατάτε την ψυχή σας, το ήθος σας, την εξιοπρέπειά σας όσο ψηλά μπορείτε. Ξέρω ότι θα γεμίσετε πληγές και θα έρχονται στιγμές που θα κλαίτε, γιατί οι πληγές ματώνουν και όταν ματώνουν φέρνουν δάκρυα.
Να υπηρετείτε με υπέρμετρο ζήλο και  αγάπη και εθνική συνείδηση τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας,  όπου και αν πιστεύετε,   από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Θα αγαπάτε την πατρίδα όσο δεν αγαπάτε τον εαυτό σας. Αυτή η καταισχύνη, που καθημερινώς συμβαίνει στην Ελληνική  βουλή, η κατάντια  αυτή, είμαστε υπεύθυνοι και εμείς, εσείς όλοι  που ασχολείστε με όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.  Γιατί τους βγάζετε και τους λιβανίζετε, πολλοί από εσάς και από εμένα προφανώς – αν και δεν το έκανα – πιστεύω και εγώ εκ παραδρομής ή – αν θέλετε – από συναισθηματικούς λόγους, αν θέλετε φιλικούς δεσμούς.  Πολλές φορές λιβανίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, και τι κάνουμε; τους φθίνουμε, τους κατεβάζουμε στα χαμηλότερα σημεία, ενώ θα έπρεπε να ήταν στα υψηλότερα από σκέψη, από πράξη,  από ενέργεια και από σεβασμό στην πατρίδα . Βλέπετε τι τραβάμε κάθε μέρα με το Μακεδονικό; Αυτή η ντροπή για όλους μας, όχι μόνο για αυτούς, γιατί εμείς τους εκλέγουμε και εμείς τους λιβανίζουμε και μετά πληρώνουμε μόνο εμείς. Αυτοί ψάχνουν μια σελίδα στην ιστορία. Νομίζω ότι η ιστορία δε χαρίζεται στο καθένα. Όχι!  Η ιστορία είναι το μεγάλο κόσκινο  που κοσκινίζει, κοσκινίζει και πέφτουν όλα τα σκάρτα κάτω και μένει ένα κομμάτι χρυσού, ένα κομμάτι ευγενούς μετάλλου ».   Αυτά είπε ο κ. Στέλιος Λεπτοκαρίδης και μας ευχαρίστησε για την προσοχή μας.   Είναι ωραίο να ακούς  συμβουλές από  έναν δάσκαλο του κλάδου!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more