Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

  Από την περιοδεία μου στην πρωτεύουσα του Ν. Πέλλας, την πόλη της Έδεσσας, επισκέφτηκα τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας Κύριο Ιωήλ, και πήρα την ευχή του. Συζητήσαμε για τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας και το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία μας.

 Στη συνέχεια, συναντήθηκα με
τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, κύριο Ιορδάνη Τσώτσο  και συζητήσαμε για την πορεία της επιχειρηματικότητας στο νομό, την ανάγκη μείωσης του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων, τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

 Η Πέλλα αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο μεταποίησης και εξαγωγής μεταποιημένων φρούτων της χώρας και ένα από τα κύρια εξαγωγικά κέντρα νωπών φρούτων και λαχανικών. Σχεδόν το 50% του ενεργού πληθυσμού απασχολείται στον πρωτογενή τομέα σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Πάνω από 150 επιχειρήσεις ασχολούνται, κατά κύριο λόγο, με εξαγωγές μεταποιημένων προϊόντων και τροφίμων. Το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύεται με μια σειρά μέτρων στη βελτίωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος. Η Νέα Δημοκρατία λέει ΝΑΙ στην εξωστρέφεια, λέει ΝΑΙ σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Είναι ΔΙΠΛΑ στον αγρότη, τον βιοτέχνη, τον έμπορο.
 Η επίσκεψη μου στην όμορφη πόλη της Έδεσσας ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο και τα καφέ της πόλης οπού είχα την ευκαιρία να συναντήσω  αγαπημένους φίλους.

Βασιλειάδης Βασίλειος (Λάκης)

Υπ. Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου