Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

ΒΕΝΤΕΤΑ Πως η κόντρα Μπάτση-Μπίνου φθείρει και τους δυο...Ως μια γνήσια Κρητική Βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στον Δήμαρχο Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση και στον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο. Άλλωστε το γεγονός ότι στο παρελθόν τους συνέδεσαν πολλά, είναι ο υποφαινόμενος λόγος για αυτή την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει σε κάθε επίπεδο. Οι δυο μαζί ξεκίνησαν το 2014 ένα μονοπάτι που στην συνέχεια έγινε λεωφόρος που οδήγηση στο Δημαρχιακό μέγαρο. Ο Δημήτρης Μπίνος ως Δήμαρχος και ο Χρήστος Μπάτσης ως και των πρώτων εκλεγμένων. Η πρώτη απόφαση ορισμού αντιδημάρχου που υπέγραψε ο πρώτος ήταν η αξιοποίηση του δεύτερου. Η ρήξη όμως δεν άργησε να έρθει στο μέσο της θητείας. Το αποτέλεσμα γνωστό. Ο Χρήστος Μπάτσης κατάρτισε συνδυασμό και κατάφερε να εκλεγεί Δήμαρχος Αλμωπίας έχοντας κοντά τους σημαντικά στελέχη του Δημήτρη Μπίνου. Τα κοινά των δυο είναι πολλά. Άλλωστε και ο Χρήστος Μπάτσης αμέσως επέλεξε την θέση του Προέδρου της Δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών. Έτσι η μάχη έχει πλέον μεταφερθεί και εκεί. Το κερασάκι στην βεντέτα μπήκε πριν από λίγες μέρες όταν η Δημοτική επιχείρηση των Λουτρών με ανακοίνωση της αναφέρθηκε στον  μικρό υδροεηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης που λειτουργεί χωρίς άδεια. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση ο μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός λειτουργούσε νόμιμα με την άδεια εγκατάστασης μέχρι και την 22-8-2019 όποτε και όφειλε η επιχείρηση να καταθέσει αίτηση για έκδοση άδειας λειτουργίας του ΜΥΗΕ. Επί διοικήσεως Μπίνου η αίτηση για την έκδοση λειτουργίας ουδέποτε κατατέθηκε.
Για το γεγονός αυτό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης επέβαλλε στην επιχείρηση πρόστιμο ύψους 2.934,70 ευρώ.  Οι δημόσιες αναφορές λοιπόν της δημοτικής επιχείρησης έφερε την έντονη αντίδραση του Πρώην Προέδρου και Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου που μίλησε μια μικροπολιτική πολιτική αναφερόμενος στο πρόστιμο των 3.000 ευρώ και στην αναπτυξιακή πολιτική που όπως υποστήριξε, έκανε ο δεύτερος των 300.000 ευρώ. Σαφώς και δεν γνωρίζει κανένας το αποτέλεσμα αυτής της κόντρας. Το μόνο σίγουρο βέβαια είναι ότι συνήθως οι βεντέτες οδηγούνται σε βέβαια και διαδοχικό θάνατο και των δυο πλευρών. Σε αυτή την περίπτωση αν κάποιος από τους δυο δεν αφήσει πίσω του τις κόντρες, είναι το μόνο βέβαια ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει και ο πολιτικός θάνατος των δυο φατριών της κοινωνίας. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του κου Μπίνου  και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα: Με λύπη διαπιστώνω ,ότι ο κ. Μπάτσης δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ,ότι οι πολίτες εμπιστεύτηκαν σε αυτόν και τους συνεργάτες του τη Διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας. Ας πάψει επιτέλους να επιρρίπτει ευθύνες και ας αναλάβει το βάρος της δικής του ευθύνης. Αυτό είναι το πιο έντιμο, που έχει να κάνει.
Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ μικροπρέπειας, ο κ. Μπάτσης εξαπολύει επίθεση στην προηγούμενη Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, η οποία άφησε στα ταμεία 300.000 ευρώ, για να έχει σήμερα την πολυτέλεια να διοικεί μία νοικοκυρεμένη επιχείρηση και να κάνει «υψηλή πολιτική». Εμείς τα πέντε χρόνια ,που είχαμε την ευθύνη της Διοίκησης, μιλήσαμε με έργα και όχι με συκοφαντίες. Προφανώς, ο ίδιος επειδή δεν έχει κανένα έργο να επιδείξει έως σήμερα, προσπαθεί να κρύψει την έλλειψη οράματος πίσω από την ανέξοδη κριτική.
Για να γνωρίζετε κ. Μπάτση, επειδή μάλλον από τη στιγμή που πάψατε να είστε Αντιδήμαρχος είχατε άλλα στο μυαλό σας και δεν παρακολουθούσατε την προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής: Το υδροηλεκτρικό των Λουτρών ήταν ένα έργο, που περίμενε από το 1990.Με την ανάληψη της Διοίκησης της επιχείρισης καταθέσαμε 25.000 € ,για να μη χαθεί η άδεια του υδροηλεκτρικού και κάναμε αγώνα δρόμου για να το φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.Έχετε αξιοποιήσει σε κορυφαίες θέσεις κάποια από τα μέλη της προηγούμενης Διοίκησης ,που σήμερα κατηγορείτε, τον κ. Βέσκο Δ., τον κ. Δόντσο Χ., τον κ. Ούτσκα Π., μπορείτε να τους ζητήσετε να σας ενημερώσουν,
πόσο πολύ προσπαθήσαμε ,για να φτάσουμε το έργο στη σημερινή του μορφή. Είμαι σίγουρος, ότι δεν θα έχουν ξεχάσει πόσο μεγάλο αγώνα δώσαμε ,για να το ολοκληρώσουμε. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η αναφορά επιθεώρησης ,που έγινε στον υδροηλεκτρικό σταθμό μετά το πέρας των εργασιών, από ανεξάρτητη αρχή ελέγχου και σας την παραθέτω παρακάτω.
Προσωπικά, αναρωτιέμαι αν αυτή τη μεγάλη ευαισθησία που επιδεικνύει ο κ. Μπάτσης για τη δική μας Διοίκηση, θα την επιδείξει και για τις προηγούμενες διοικήσεις ,που δεν ολοκλήρωσαν απο το 1990 το υδροηλεκτρικό.Η επιχείριση των Λουτρών στη δική μας θητεία αντιμετώπισε πολλές δικαστικές διαμάχες από τα προηγούμενα χρόνια,πληρώνοντας πρόστιμα πάνω από 100.000 € και άλλα πρόστιμα προς το ΙΚΑ και Εφορία.
Σοβαρευτείτε επιτέλους, κ. Μπάτση. Οι εκλογές τελείωσαν. Μη συνεχίζετε την ίδια αδιέξοδη και συκοφαντική πολιτική, που μόνο στόχο έχει να αποκομίσετε προσωπικά εσείς πολιτικά οφέλη. Μη ξεχνάτε τη σοφή ρήση του λαού μας: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου