Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Χρήστος Παπαστεργίου: Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και σε παραγωγική μονάδα της Σκύδρας




Συνεχίζοντας τις επισκέψεις τους στις Περιφερειακές Ενότητες και σε παραγωγικές μονάδες της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την εξαγωγική εταιρεία NEA STAR FRUIT L.T.D. στη Σκύδρα. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Χρήστος Παπαστεργίου, συνοδευόμενος από τον υπ. περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Ανεστάκη και το συντονιστή Γιώργο Ασάρβελη.
Η αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης συναντήθηκε με τους υπευθύνους της επιχείρησης και συζήτησαν θέματα που αφορούν τον κλάδο της εξαγωγής φρούτων στην περιοχή.
Από την πλευρά της επιχείρησης αναδείχτηκε η σημασία του τελωνείου Σκύδρας για την περιοχή η οποία είναι το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο φρούτων. Τονίστηκε ότι το τελωνείο δεν πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή αλλά αντίθετα χρειάζεται να αναβαθμιστεί και να μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες των συναλλασσόμενων. Μια μεταφορά του τελωνείου θα περνούσε το μήνυμα τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό ότι η οικονομική και εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή της
Σκύδρας υποβαθμίζεται γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ένα δεύτερο θέμα που αναδείχθηκε είναι αυτό του αθέμιτου ανταγωνισμού τόσο από τα παράνομα «στέκια» παραλαβής φρέσκων φρούτων όσο και από τις παράνομες συναλλαγές εμπόρων από τη Ρουμανία με Έλληνες παραγωγούς. Ζητούν από την πολιτεία να ελέγξει το παράνομο εμπόριο μεταξύ των Ελλήνων. Όσον αφορά την παράνομη διακίνηση φρούτων προς το εξωτερικό η λύση είναι να απαιτήσει η Ελλάδα από τη Ρουμανία τα φρέσκα  φρούτα που εισάγονται στη χώρα αυτή να συνοδεύονται από πιστοποίηση με βάση το πρότυπο GLOBAL G.A.P. που μπορούν να εκδώσουν μόνο επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα και υπόκεινται σε όλους τους ελέγχους, όπως έκανε από φέτος η Βουλγαρία.

Το τρίτο θέμα είναι η έγκαιρη ανταπόκριση όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις σε επενδύσεις οι οποίες πραγματοποιούνται από τις επιχειρήσεις και οι οποίες καθυστερούν να αποδοθούν στους δικαιούχους για μεγάλο χρονικό διάστημα.


ΕΛΕΙΨΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Επίσης αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα καμία πρόσκληση από την πλευρά της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού για προβολή και προώθηση των προϊόντων.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπαστεργίου τόνισε ότι η περιφερειακή παράταξη «στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα που ενσωματώνει την καινοτομία και έχει εξωστρεφή προσανατολισμό, τις επιχειρήσεις που  σέβονται τους εργαζόμενους και συνεργάζονται αποτελεσματικά στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας με τους αγρότες». Ανέφερε ότι «θα δημιουργηθούν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες λόγω της μεγάλης
χρηματοδότησης που επίκειται από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας του COVID-19. Τέλος ο προσανατολισμός προς τον καταναλωτή είτε αυτός είναι ο τελικός καταναλωτής είτε οι ενδιάμεσες επιχειρήσεις (B2B) πρέπει να αντιστρέψει τη θέση «από το χωράφι στο ράφι» και να  την κάνει «από το ράφι στο χωράφι» με την έννοια του προσανατολισμού προς τις πραγματικές ανάγκες του πελάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more