Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Τα faκe news, ο Μπαξεβάνης και τα περιθωριακά blogs της λάσπης


Από εχθές κάνει τον γύρο του διαδικτύου δημοσίευμα που ξεκίνησε από το κουτί της Πανδώρας του γνωστού και μη εξαιρετέου Μπαξεβάνη που επί της ουσίας είναι ο ορισμός της faκe news είδησης. Ο συντάκτης του κειμένου στην αγωνία του να ανακαλύψει σκάνδαλα στο διαφημιστικό πρόγραμμα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗΣ, με τρόπο άκρως συκοφαντικό και φυσικά ψεύτικο, με αφορμή τυπογραφικό λάθος στην λίστα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τα μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια, εμπλέκει το www.meapopsi.gr . Μάλιστα φτάνει στο αμίμητο να υποστηρίζει ότι η ιστοσελίδα μας δεν υπάρχει!!! Δηλαδή οι χιλιάδες αναγνώστες μας που ενημερώνονται σε καθημερινή βάση μπαίνουν σε φανταστική ιστοσελίδα!!! η μπορεί να μην υπάρχουν και αυτοί...

Μέχρι εδώ είναι το κωμικό και επειδή τα λέει ο Μπαξεβάνης που όλοι ξέρουμε ποιος είναι, δεν πρέπει να τα δίνουμε και μεγάλη σημασία. Όταν όμως ένα τοπικό blogs αναπαράγει τις ψευτιές και επί της ουσίας τις υιοθετεί, ενώ ο συντάκτης επί καθημερινή βάση σερφάρει στο www.meapopsi.gr τότε το πράγμα σοβαρεύει. 


Στην ζωή και στην δημοσιογραφία πολλές φορές πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας αλλά το να αποδείξεις ότι υπάρχεις,  σε ξεπερνά. Πάμε λοιπόν να πούμε αλήθειες για εμάς. Άλλωστε εμείς δεν ασχολούμαστε με τους άλλους και ο νοών νοήτω... 


Το www.meapopsi.gr διαθέτει όλα εκείνα τα αντικειμενικά κριτήρια που θέσπισε με ΦΕΚ η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να λαμβάνει διαφημίσεις των ευρύτερων Κρατικών φορέων καθώς και της Κεντρικής Κυβέρνησης. Μάλιστα από τον Δεκέμβριο του 2017 είναι εγγεγραμμένο στο online Μητρώο της Γενικής Γραμματείας ενημέρωσης. Διαθέτει έδρα στην Έδεσσα επί της οδού Εγνατία 53, γραφεία, τηλέφωνα, φαξ, και ασκεί νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα εκδίδοντας τα νόμιμα παραστατικά. Αρά δικαιούται με το γράμμα του νόμου να λαμβάνει πάσης φύσεως διαφήμιση.  

Αυτή είναι η πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας ενημέρωσης όπου αναφέρεται και το ανάλογο ΦΕΚ
Στην διαδικτυακή εφαρμογή Μητρώο Online Media μπορούν να πραγματοποιούν εγγραφή στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Άρθρα 52, 53 και 54 του Νόμου 4339/2015 ΦΕΚ Α' 133).  Ο νόμος θεσπίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. 


Αν κάποιος ανατρέξει στα ταυτοποιημένα μέλη, μπορεί πολύ εύκολα να δει πως το www.meapopsi είναι εγγεγραμμένο, άρα απολύτως νόμιμο και έχοντας καταθέσει όλα τα έγραφα που χρειάζονται ώστε να υπάρχει διαφάνεια. 
Μπορεί κάποιος πού εύκολα να δει την ημερομηνία εγγραφής του σάιτ μας που είναι στις  04-12-2017 καθώς και τον αριθμό μητρώου που είναι το 13093. 
Τα στοιχεία που σας παρουσιάζουμε είναι αδιάσειστα και αποδεικνύουν πανηγυρικά πως το www.meapopsi.gr λειτουργεί νόμιμα τηρώντας όλους τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, χωρίς να σπεκουλάρει, να συκοφαντεί και να υβρίζει. Δυστυχώς το τοπικό περιθωριακό blog της Αριδαίας που δεν τηρεί τα αντικειμενικά κριτήρια για να συμμετάσχει σε διαφημιστικές καμπάνιες, μας συκοφαντεί με ψευδείς ειδήσεις, γνωρίζοντας ο συντάκτης του που έκανε την αναδημοσίευση, το αναληθές και λειτουργώντας με δόλο, προσπαθεί να πλήξει την τιμή και την υπόληψη του www.meapopsi.gr καθώς των συντελεστών του. Πλέον το λόγο θα έχει η Ελληνική δικαιοσύνη. Τα υπόλοιπα στις δικαστικές αίθουσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more