Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Μαγκριώτης :Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί σε σύγκρουση με την Τουρκία και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με διεθνή επιδιαιτησία, και φυσικά με τους πιό αρνητικούς όρους για τα εθνικά μας συμφέροντα.










Ακούμε προτάσεις τύπου   πρέπει να μετατρέψουμε το Μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη σε Μουσείο γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου να κάνουμε εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα όπως επίσης είναι γνωστό ότι ο ρόλος της Ουνέσκο  που τόσοι επικαλούνται δεν έχει να κάνει παρά με το πολιτιστικό χαρακτήρα ενός μνημείου και όχι με τον τρόπο χρήσης του ποιά η άποψη σας για όλα αυτά 
Η αδράνεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Τουρκίας, δεν καλύπτεται με ανόητες κορώνες των στελεχών της
Ο Ερντογάν, μέσα σε ένα χρόνο, δημιούργησε τετελεσμένα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο με τελευταίο την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, και η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με δηλώσεις "αποφασιστικότητας" και διαβήματα προς την ΕΕ.
Οι ΗΠΑ ο ποιό ισχυρός διεθνής παράγοντας, αυτός που μας θεωρεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, στρατηγικό εταίρο και πολλά άλλα λόγια, είναι εξαφανισμένος και ουσιαστικά καλύπτει τον Ερντογάν στις πρωτοβουλίες του.
Μάλιστα ο Τράμπ, που το βασικό του εκλογικό ακροατήριο είναι οι φανατικοί χριστιανοί, δεν έχει πει κουβέντα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, σε αντίθεση με τον Μπάιντεν, οδηγώντας σε σκέψεις ανάλογες με τις αποκαλύψεις του πρώην Συμβούλου του για την Εθνική Ασφάλεια, Μπώλτον.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν έχουν κατανοήσει το βάθος της αναθεωρητικής ατζέντας του Ερντογάν και πιο θα είναι η συνέχειά της.
Εκείνο όμως που προκαλά ελεεινή εντύπωση είναι οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων,  παραγόντων της επιχειρηματικότητας στην Αττική, και μερικών διεθνολόγων, οι οποίοι αντί να κάνουν σοβαρές προτάσεις αντιμετώπιση της Τουρκίας, λένε διάφορες φαιδρότητες για να δείξουν την πατριωτική μαχητικότητα τους ή ερμηνεύουν τις πρωτοβουλίες Ερντογάν μόνο με όρους εσωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.
Ένας δηλώνει, πως πρέπει να μετατρέψουμε το Μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη σε Μουσείο γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ξέροντας ότι το κτίριο είναι περιουσία του Τουρκικού κράτους και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Άλλος χαρακτηρίζει τον Ερντογάν "Μαντάμ Σουσού" και νομίζει ό,τι καθάρισε...
Ενώ ο επικεφαλής των επιχειρηματιών του Πειραιά και σημαντικό στέλεχος της ΝΔ, ζητάει εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα, ξέροντας ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, λόγω της συμμετοχής μας στην ΕΕ. Πέραν αυτού θα πληγούν κυρίως οι ελληνικές εξαγωγές, αφού η Τουρκία είναι η χώρα στην οποία έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών και το εμπορικό ισοζύγιο είναι θετικό κατά πολύ υπέρ της χώρας μας, και η Τουρκία εύκολα θα τα αντικαταστήσει από άλλες χώρες. Και κάτι ακόμα, η περιοχή των περισσότερων εξαγωγών είναι η Βόρεια Ελλάδα, ππεριοχή με την υψηλότερη ανεργία.
Πως μπορεί κατά την γνώμη σας να απαντήσει η κυβέρνηση στις Τουρκικές προκλήσεις;
 Έχω γράψει πολλές φορές: πρέπει να αποτινάξουμε τη φοβικότητα απέναντι στην Τουρκία, να ανακηρύξουμε τη δική μας ΑΟΖ στην ίδια περιοχή με την ανακήρυξη της ΑΟΖ από την Τουρκία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, για να ακυρώσουμε στην πράξη τα τουρκικά τετελεσμένα και να ζητήσουμε ταυτόχρονα την προσφυγή στη Χάγη για τη ρύθμιση των θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας
Μόνο τότε φίλοι και εχθροί θα καταλάβουν ότι και εμείς αυτά που λέμε τα εννοούμε
Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί σε σύγκρουση με την Τουρκία και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με διεθνή επιδιαιτησία, και φυσικά με τους πιό αρνητικούς όρους για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η Αγία Σοφία για την Ρωσία  τι σημαίνει αυτή η δήλωση για την χώρα μας 
Ο Πούτιν, του «ξανθού γένους», αυτού που κατά τις προφητείες «Ελλήνων Αγίων» θα μας δώσουν πίσω την Κωνσταντινούπολη και την Αγία-Σοφιά, δήλωσε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας και κανείς δεν πρέπει να παρεμβαίνει, ο εκπρόσωπός του Πεσκόφ συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι πολύ καλές σχέσεις και η συνεργασία με την Τουρκία».
Η συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας είναι στρατηγικού χαρακτήρα και σε πολλούς τομείς, και δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες
Νέα κρούσματα κορονοιου που πιστεύεται ότι θα μας οδηγήσει αυτό πιθανότατα σε ένα νέο lock down  είστε ικανόποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία η κυβέρνηση  
Η έξαρση του κορονοιού στα Βαλκάνια δημιουργεί εύλογη ανησυχία στην χώρα μας τόσο για την υγειονομικές επιππτώσεις όσο και για τον τουρισμό.
Η αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα του τουρισμού ήταν αναμενόμενη, όμως δεν ήταν αναμενόμενη η έξαρση στα Βαλκάνια.
Φαίνεται ότι οι εκλογές στην Σερβία και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες με φιλάθλους ήταν οι βασικοί λόγοι και αποδεικνύει την ανευθυνότητα και τον πολιτικό τυχοδιωκτικό της κυβέρνησης του Βελιγραδίου.
Στην χώρα μας οι συνεχείς αλλαγές των πρωτοκόλλων από την κυβέρνηση δημιούργησε σύγχυση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Το άνοιγμα του Προμαχώνα δεν ήταν καλά σχεδιασμένο, ελπίζω να γίνει.
Ευθύνη της Πολιτείας είναι η μεγαλύτερη προσοχή και η συνεχής ενίσχυση των υποδομών υγείας και των ελέγχων.
Ευθύνη των επαγγελματιών του τουρισμού είναι να τηρούν τις οδηγίες.
Ευθύνη δική μας, των πολιτών, είναι, να τηρούμε τα μέτρα.
Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός.
Δεν είδαμε κάποια δήλωση υπέρ του Χαφτάρ από την ελληνική κυβέρνηση τι μας λέει αυτό
Η ελληνική κυβέρνηση αφού αναγνωρίζει την κυβέρνηση Σάρατζ, την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, στήριξε τον αντίπαλό του Χαφτάρ, σπάζοντας για πρώτη φορά την πάγια πρακτική της χώρας μας ότι, η Ελλάδα είναι με το διεθνές δίκαιο και την διεθνή νομιμότητα, όταν ο Σάρατζ υπέγραψε το Τουρκολιβυκό σύμφωνο, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας
Όπως, έχουμε ακούσει από τα ΜΜΕ, ο Ερντογάν χαρακτήρισε ανόητη αυτή την στάση της Αθήνας και πως θα μιλήσει με τον Μητσοτάκη, όταν αυτός αλλάξει θέση στο θέμα αυτό
Εδώ και ππολλές ημέρες η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε δημόσια δήλωση υπέρ του Χαφτάρ, τώρα μάλιστα που με την βοήθεια της Τουρκίας, ο Σάρατζ φαίνεται να κερδίζει τον εμφύλιο
Προχθές ο Ερντογάν σήκωσε το τηλέφωνο στον Μητσοτάκη που ήθελε, όπως είπε ο εκππρόσωπος της κυβέρνησης, να μιλήσουν για τον κορονοιό, κάτι μας κρύβουν, είναι φανερό. 
Πάλι τα ΜΜΕ μας είπαν ότι η Μέρκελ και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προέτρεψαν τον Μητσοτάκη να πάρει τηλέφωνο στον Ερντογάν, για να σπάσει τον πάγο , επειδή φοβούνται θερμό επεισόδιο μέχρι τον Οκτώβριο, μεταξύ των δύο συμμάχων
Χθες ο κ. Δένδιας, για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία ότι, έχουμε αδειάσει τον Χαφτάρ, πήγε στο Τομπουκ της Λιβύης για να συναντήσει τον Πρόεδρο του Λιβυκού κοινοβουλίου Σάλεμ, και αγνόησε τον Χαφτάρ, πάλι τα Ελληνικά ΜΜΕ, δεν μας είπαν, γιατί αυτή η αλλαγή επιλογών.
Τώρα εμείς θεωρούμε ότι, το Τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι παράνομο και ορθώς, γιατί όμως παρακαλάμε την Αίγυπτο, να υπογράψει συμφωνία μαζί μας για την ΑΟΖ νότια της Κρήτης, μάλιστα με μεγάλες δικές μας ππαραχωρήσεις, για να ακυρώσουμε το παράνομο Τουρκολιβυκό σύμφωνο;
Τι ξέρουν όλοι οι άλλοι που δεν μας λένε εμάς;
Σας ευχαριστώ θερμά
Κι εγώ σας ευχαριστώ να είστε καλά
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more