Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

Δ. Παπαδημούλης προς Κομισιόν: «Τι μέτρα πρόσθετης ευελιξίας και ανακατεύθυνσης υφιστάμενων κονδυλίων θα λάβετε, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας το 2020»  • «Πώς αξιολογείτε ότι η Σύνοδος Κορυφής απέκλεισε τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της Κομισιόν για εμπροσθοβαρή δημοσιονομικά μέτρα στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας;»

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας για το 2020.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τόσο με την πρόταση τροποποίησης του τρέχοντος Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020[1] τον Μάιο του 2020, όσο και με το συνοδευτικό Σχέδιο Διορθωτικού Προϋπολογισμού αριθ. 6 για το έτος 2020[2], τον Ιούνιο, οι προτεινόμενες τροποποιήσεις της Κομισιόν είχαν σκοπό «την εισαγωγή 11,54 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020 για την πρόσθετη εμπροσθοβαρή αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19 το 2020, εν αναμονή της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Μέσου Ανάκαμψης (Next Generation EU)».
Ωστόσο, «στη συμφωνία που επετεύχθη στις 21.7.2020 στη Σύνοδο Κορυφής[3], αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας τροποποίησης του ΠΔΠ 2014-2020 και, συνακόλουθα, του Προϋπολογισμού του 2020».
Κατόπιν αυτών, ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να μάθει «αν όντως υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την εμπροσθοβαρή αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας το 2020» ή αν θα ληφθούν «μέτρα πρόσθετης ευελιξίας και ανακατεύθυνσης υφιστάμενων κονδυλίων» ώστε να καταστεί δυνατή η εμπροσθοβαρής αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, αλλά και «πώς αξιολογεί η ίδια η Κομισιόν την απόφαση της Συνόδου Κορυφής να αποκλείσει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου