Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821 ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΦΙΚΤΟ

 


 

«Οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της Οικουμένης γιορτάζουμε την Επέτειο της εθνικής μας Παλιγγενεσίας, τον τιτάνιο αγώνα ενός Έθνους για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Είναι η λαμπρή αυτή ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που σηματοδοτεί τη σιδερένια βούληση ενός λαού να γκρεμίσει τον τύραννο και να κερδίσει την ανεξάρτητη ιστορική του συνέχεια. Η επέλαση του Covid – 19 μας αναγκάζει, δυστυχώς, να γιορτάσουμε επί του παρόντος τα 200 χρόνια Ελευθερίας, την ¨Αγιασμένη μας Επανάσταση¨, όπως τη χαρακτήρισε ο Φώτης Κόντογλου κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες εγκλεισμού.

Εορτασμός, όμως, χωρίς την παρουσία κόσμου είναι στενόχωρος. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο πως οι επετειακές εκδηλώσεις για τους δύο αιώνες ελεύθερης Ελλάδας επεκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, απευθύνω έκκληση στην Κυβέρνηση, να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μόλις αυτό καταστεί υγειονομικά εφικτό και όταν η χώρα «θωρακιστεί» εμβολιαστικά.

Είναι το ελάχιστο χρέος προς τους πολίτες να τους επιτραπεί να τιμήσουν την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, να υπάρξει ένας πραγματικός εορτασμός, ζωντανός, με παλμό, με εθνική υπερηφάνεια, για την ψυχική και πατριωτική ανάταση, να μην περιοριστούμε σε ένα τηλεοπτικό δρώμενο, όσο μεγαλειώδες και αν ήταν αυτό. Ο λαός μας θέλει να τιμήσει το 1821 στο δρόμο, όχι μόνο από τον καναπέ του. Εύχομαι και ελπίζω να του δοθεί η δυνατότητα..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more