Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

«Πράξεις για την Μακεδονία»: Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Κ.Μ. και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού για τον τουρισμό της Κ.Μ.


                                            

Το ζήτημα της αποτελεσματικής λειτουργίας της επερχόμενης τουριστικής περιόδου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέτει με επίκαιρη επερώτησή της προς τον Περιφερειάρχη Κ.Μ. κ. Α. Τζιτζικώστα και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού η περιφερειακή παράταξη «ΠΡΑΞΕΙΣ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

 

(Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επερώτησης).

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Προς τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

Αξιότιμοι κύριοι,
α) Με τις υπ΄ αριθμόν Δ1α/Γ.Π.οικ.14466- 6.3.2021  και Δ1α/Γ.Π.οικ.17709-20.3.2021 υπουργικές αποφάσεις, καθορίζονται, για άλλη μια φορά, διαφορετικές υγειονομικές προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, για τις χερσαίες και τις αεροπορικές αφίξεις, δυσχεραίνοντας συγκριτικά, αλλά και αντικειμενικά τις πρώτες.
β) Δεδομένου, ότι στην μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ «O Οδικός Τουρισμός στην Ελλάδα 2012-2019», σελ.16 αναφέρεται  ότι περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες, το 2019, εισήλθαν στη χώρα, μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων και με προορισμό κυρίως την Κ. Μακεδονία.
γ) Η ΕΕ πρόκειται να θεσπίσει, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της, λόγω της πανδημίας, το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη μετακίνηση των επισκεπτών στο εσωτερικό της, ανεξαρτήτως του μέσου μετακίνησης.

Επερωτάσθε λοιπόν:
Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβείτε, ως Περιφέρεια, αλλά και ως πίεση προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε να διασφαλιστεί το τουριστικό δυναμικό της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα:
α) Να μην υπάρξουν, ενόψει της τουριστικής περιόδου, διαφορετικές προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, ανάμεσα σε χερσαία και άλλα (αεροδρόμια, λιμάνια) σημεία άφιξης;
β) Να μην υπάρχουν χρονοκαθυστερήσεις κατά την διεξαγωγή των αναγκαίων ελέγχων στους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς και, ιδιαίτερα στους Ευζώνους, όπου καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας; 

γ) Προϋπόθεση βέβαια γι΄ αυτό είναι να λειτουργήσουν οι Εύζωνοι, διότι σήμερα είναι κλειστοί για τους τουρίστες, οπότε επερωτάσθε ιδιαίτερα για το τι προτίθεστε να πράξετε προς την κατεύθυνση αυτή;

 

                                                                                                                              

Με εκτίμηση

                                          Οι επερωτώντες περιφερειακοί σύμβουλοι

                                                                                     Παπαστεργίου Χρήστος

                                                                                     Κούτρας Χρήστος

                                                                                     Τεκτερίδης Γαβριήλ

                                                                                     Τζιουβάρας Χρήστος

                                                                                     Τρελλόπουλος Γεώργιος       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more