Τρίτη 20 Απριλίου 2021

6 χρόνια χωρίς τον Τάσο Βυζοβίτη

 


Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τον αδόκιμο θάνατο του Εδεσσαίου Τάσου Βυζυβίτη. Η αναγγελία της είδησης εκείνο τον Απρίλιο είχε πέσει ως βόβμα καθώς ο Τάσος πάνω από όλα ήταν φίλος. Το ΣΟΚ καθώς η θλίψη παραμένει μέχρι και σήμερα σε όλους μας καθώς πιστεύουμε ότι είναι ακόμη κοντά μας. Θυμίζουμε πως ο εκλιπών ήταν ο γιος του πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας νομού Πέλλας και αδικοχαμένου Χρίστου Βυζοβίτη.   Ο Τάσος Βυζοβίτης γεννήθηκε στην Έδεσσα ενώ στο παρελθόν είχε κατέλθει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηνών και υπήρξε γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηνών επί θητείας Νικήτα Κακλαμάνη. Αποτελεί μεγάλη απώλεια για το νομό Πέλλας και ειδικότερα για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Έδεσσα μέχρι και σήμερα. Μας άφησε μια μέρα σαν σήμερα πριν έξι χρόνια σε ηλικία 40 ετών. η αδελφή του Ντόρα Βυζοβίτη, όπως κάθε χρόνο, τον θυμήθηκε και σήμερα και έγραψε τα ακόλουθα:

6 χρόνια!
Είναι κάτι νησιά που σαν πλοία
Μες στα πέλαγα, λεν, ταξιδεύουν:
Όσοι τα’δανε, μάταια πλέον
Να τα δούνε ξανά τα γυρεύουν·
Είναι κάτι νησιά που ακόμα
Πόδι ανθρώπου δεν έχει πατήσει:
- Πώς τα βρήκες, Ψυχή μου, και πήγες
Κι από τότες δεν έχεις γυρίσει;
Κώστας Ουράνης

Διαβάστε το βιογραφικό του Τάσου Βυζοβίτη. Εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι άνθρωποι φεύγουν μόνο όταν τους ξεχνούμε...

Ο Τάσος Βυζοβίτης γεννήθηκε το 1975, στην Αθήνα.
Εκτός από τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδεύτηκε στην επικοινωνία και δούλεψε ως δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας.
Ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Νικήτα Κακλαμάνη ως σύμβουλός του στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετά τις δημοτικές εκλογές του 2006, εργάσθηκε ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Δήμου Αθηναίων και του Δημάρχου .
Προηγουμένως, παράλληλα με τις συνεργασίες του με διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και την τηλεόραση, ήταν υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.Σ.Υ.Ν.), καθώς επίσης και αναπληρωτής υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, την οποία εκπροσωπούσε στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι το 2010.
Οι κοινωνικές παρεμβάσεις και δράσεις του επικεντρώνονται στην οικολογία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και στις νέες τεχνολογίες. Ήταν μέλος διαφόρων επιστημονικών και κοινωνικών σωματείων και ενώσεων, όπως της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Επιπλέον, ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Αθήναις Εδεσσαίων, ενός σωματείου που συστάθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του πατέρα του, Χρίστου Βυζοβίτη, ο οποίος καταγόταν από την Έδεσσα και εκπροσωπούσε το νομό Πέλλας επί σειρά ετών, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more