Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Αβάντα για την Πέλλα η αξιοποίηση του Θ. Θεοδωρίδη
Συνεργάτης του Μ. Βορίδη
Κομβικός ο ρόλος του για την αυτοδιοίκησηΊσως η είδηση που προκαλεί πολλές συζητήσεις είναι η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, να ορίσει τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη Ειδικό του σύμβουλο του για θέματα αυτοδιοίκησης. Η θέση αυτή είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας μιας και ο ίδιος διαθέτει μεγάλη εμπειρία καθώς έχει θητεύσει σε πάρα πολλές θέσεις, ενώ είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. Αναφορικά με την απόφαση η οποία έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης από την 1-3-2021 έως 28-2-2022 ορίζεται ως ειδικός σύμβουλος στο ιδιαίτερο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Η βασική του αρμοδιότητα του είναι η εξής: Υπεύθυνος σε θέματα αυτοδιοίκησης. Μάλιστα αυτή η αρμοδιότητα θα βοηθήσει στην λειτουργία των ΟΤΑ αλλά και στην διαμόρφωση του νέου νόμου για την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Άλλωστε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης έχει διατελέσει στο παρελθόν Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Δήμαρχος Κρύας Βρύσης. Εκτός από τον κομβικό του ρόλο αυτό, αποτελεί μεγάλο κέρδος για την περιοχή μας η αξιοποίηση του αφενός για την εξεύρεση πόρων, αφετέρου για επίλυση ζητημάτων. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και στο ζήτημα της ίδρυσης του νέου Δήμου Κρύας Βρύσης καθώς είχε παραβρεθεί στην συνάντηση της επιτροπής με τον Υπουργό Εσωτερικών, με την ιδιότητα του συμβούλου. Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης είναι έμπειρος πολιτικός, ενώ με την στάση του εδώ και 22 μήνες στο Δημοτικό συμβούλιο Πέλλας, υποστήριζε την ενότητα και την συνεργασία, εν αντιθέσει με την Δημοτική αρχή και προσωπικά στον κο Στάμκο που πορεύεται μόνος διχάζοντας τις δημοτικές ομάδες και τον Δημοτικό συμβούλιο. Βέβαια η επιλογή πολιτικής είναι του Δημάρχου, αλλά τώρα θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια του κου Θεοδωρίδη. Πρέπει να το κάνει για το καλό του τόπου. Ο Θ. Θεοδωρίδης παρά τα βαριά λόγια που έχει ακούσει στα δημοτικά συμβούλια είναι σίγουρο ότι είναι παρών σε κάθε κάλεσμα. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του κου Θεοδωρίδη αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του:

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναλαμβάνει τη θέση ειδικού συμβούλου του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ΥΟΔΔ/278/09-04-21.

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή αλλά, ταυτόχρονα, μεγάλη ευθύνη να υπηρετώ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε έναν τομέα που γνωρίζω πάρα πολύ καλά, έχοντας την εμπειρία από την ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση περίπου τριάντα χρόνια. Όπως έκανα πάντα, έτσι και την περίοδο αυτή, θα προσπαθήσω να προωθήσω και να βοηθήσω στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες, αφού το ΥΠΕΣ επεξεργάζεται πολλές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που θα γίνουν πράξη το επόμενο διάστημα. Θα συνεχίσω να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις και μέσα από τα νέα μου καθήκοντα, για την υλοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών της Πέλλας που τόσο αγαπώ, δίνοντας αγώνα για να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής στην περιοχή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που έχουμε. Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει σχέδιο και ρεαλιστικές προτάσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον για να πάμε όλοι μαζί τη Χώρα μπροστά»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more