Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΑΜΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΤΕΛ



Τα ΚΤΕΛ ΑΕ τα οποία πλήττονται από τον αναγκαστικό περιορισμό επιβατικών
μεταφορών εξαιτίας μέτρων κρατικής παρέμβασης, που αποσκοπούν στον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19» (άρθρο 111 του ν. 4714/2020 - ΦΕΚ Α' 148/31-07-2020) και
έχει εκδοθεί και η σχετική ΚΥΑ (143777/2020 - ΦΕΚ Β’ 5822/30-12-2020).
Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκτακτη επιδότηση, η οποία λαμβάνει την μορφή χρηματικού ποσού,
χορηγείται τουλάχιστον για το διάστημα από την έκδοση της υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 37992 ΚΥΑ και μέχρι την πλήρη άρση των περιορισμών που αφορά στην κάλυψη των θέσεων των μεταφερόμενων
επιβατών, λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτιολογικά στοιχεία πληρότητας θέσεων των δρομολογίων του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος της τελευταίας τριετίας, δεν έχει ακόμα καταβληθεί στους δικαιούχους, παρόλο που η διάταξη υφίσταται από τέλη Ιουλίου και η σχετική υπουργική απόφαση έχει εκδοθεί 30 Δεκεμβρίου 2020.
Επειδή η υφιστάμενη ΚΥΑ δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη έχει δημιουργήσει μείζον οικονομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες των ΚΤΕΛ.
Επειδή η παραπάνω εξέλιξη καθιστά προβληματική την εκτέλεση δρομολογίων, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες, και φυσικά διαμαρτύρονται.
Αλλά και επειδή τα κόστη συντήρησης των λεωφορείων χρήζουν αναγκαιότητας για την μεταφορά των πολιτών ασφαλείς και καθυστερώντας την όποια χρηματική επιδότηση το έργο των ΚΤΕΛ δυσχαιρένει οικονομικά χωρίς να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτούμενες υποχρεώσεις τους ορισμένες φορές.
Ερωτάται ο υπουργός :
- Γιατί δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί η σχετική ΚΥΑ;
- Σκοπεύετε να προβείτε άμμεσα στην καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στις εταιρίες Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.;
ΞΕΦΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more