Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή Ημερίδα με Θέμα: «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών και Εφήβων: Από Την Πρόληψη Ως Την Αντιμετώπιση. Ο Ρόλος Του Παιδιάτρου»

 ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 10:00- 14:00

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας και του Οργανισμού Βρεφικής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή, 18/4/2021 στις 10πμ, ζωντανή διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών και Εφήβων: Από την Πρόληψη ως την Αντιμετώπιση. Ο Ρόλος του Παιδιάτρου»

Λιγα λογια για την ημεριδα

Με αφορμή τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας και κακοποίησης παιδιών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, διαλόγου και τεκμηριωμένης ενημέρωσης και συζητά με γονείς, παιδιάτρους και άλλους ειδικούς επιστήμονες για τη σεξουαλική κακοποίηση.
Στόχος της ημερίδας αποτελεί η περαιτέρω ενημέρωση του κοινού, ιατρικού και μη, για το πώς μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε, να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις με την βοήθεια πάντα του οικογενειακού μας παιδιάτρου.

Ειδικότερα, η εκδήλωση απαρτίζεται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος,  το οποίο είναι και ανοιχτό προς το κοινό, αποσκοπεί στην ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών που θα το παρακολουθήσουν ενώ το δεύτερο στην κατάρτιση των επιστημόνων υγείας.

Το πρώτο μέρος θα μεταδοθεί με live streaming μέσα από την επίσημη σελίδα της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης στο Facebook καθώς και από την επίσημη σελίδα της Πηγής Παιδείας  σε Facebook  και ΥοuTube. Την ενότητα συντονίζει η Υπεύθυνη της Πηγής Παιδείας και Δημοσιογράφος, Ευαγγελία Τζιάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more