Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Διευρυμένα επαγγελματικά δικαιώματα για απόφοιτους Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

 KEFALA

• Ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στους αποφοίτους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, όπως για παράδειγματης Βελλάς Ιωαννίνων που αποτελεί συνέχεια της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής της Βελλάς, ή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Φλώρινας αναδεικνύει σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Με ερώτησή της φέρνει το πρόβλημα των περιορισμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Ακαδημιών στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας ουσιαστικά πλήρη εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, δεδομένου ότι οι εν λόγω απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης μόνο στις υπηρεσίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος με όλες τις γνωστές δυσκολίες απορρόφησης σε αυτές.
Η κ. Κεφάλα ζητά από την Υπουργό Παιδείας να μπορούν οι απόφοιτοι των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών να συμμετέχουν σε προκηρύξεις διαγωνισμών του δημοσίου και προτείνει την μοριοδότησή τους για εισαγωγή σε ομοειδείς πανεπιστημιακές σχολές με εγγραφή σε προχωρημένα έτη. Αρκετοί είναι αυτοί οι απόφοιτοι Εκκλησιαστικών ακαδημιών και στο νομό Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more