Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 


 


Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με αντικείμενο την εθνική πρόταση σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, εξετάστηκε το πλαίσιο των κοινών δράσεων ενόψει της έναρξης του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, τον προσεχή Μάιο, που συμπίπτει χρονικά με την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Ελλήνων θα συμμετάσχει ενεργά, με στοχευμένες δράσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, με στόχο αυτός να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ουσιαστικός και εποικοδομητικός.

O Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα Εθνικά Κοινοβούλια και ειδικότερα η Ελληνική Βουλή, στον πανευρωπαϊκό διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης. Επισήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα μπορεί να εμπλουτίσει δημιουργικά την ατζέντα με το όραμά της για μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο ανοιχτή, πιο φιλόδοξη.

Η ελληνική πρόταση, όπως αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον κ. Βαρβιτσιώτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει 6+1 άξονες και συγκεκριμένα: το Ευρωπαϊκό πλαίσιο Άμυνας και Ασφάλειας, τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Συνοχής, το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, το Μεταναστευτικό, την Έρευνα και την Καινοτομία, τη στρατηγική εμβάθυνσης της ΟΝΕ και το τρίπτυχο Κράτος Δικαίου-Δημοκρατία-Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more