Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ

 Σχολιάζοντας το νέο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο δικηγόρος και πολιτευτής τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κύριος Τσίπρας αφού χάρισε τις τράπεζες, ξεπούλησε ¨κόκκινα¨ και ¨πράσινα¨ δάνεια με τους Νόμους 4354 και 4389 του 2016, αφού κατέστησε την Ελλάδα την πρώτη χώρα στον πλανήτη που επέτρεψε να μεταβιβάζονται ¨κόκκινα¨ δάνεια,  δάνεια σε funds του εξωτερικού που ουσιαστικά κεφαλαιοποίησε ο ελληνικός λαός με 80 δις ευρώ, ήρθε ανήμερα της Πρωταπριλιάς με το παλιό ημερολόγιο, να ζητήσει, χωρίς αιδώ, νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να το πράξει αυτό ενώπιον της κ. Λούκας Κατσέλη, ο Νόμος της οποίας προστάτευε επαρκώς την πρώτη κατοικία και τον οποίο ο κύριος Τσίπρας κατήργησε κατ’ απαίτηση των Τραπεζών: των Τραπεζών που διέσωσε ο ελληνικός λαός επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος κατά 80 δις ευρώ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας είπε ακόμη πως έχει τη μαγική λύση για την αναβίωση της αγοράς με 5,7 δις ευρώ, την ώρα που το 2020 έχουν πέσει στην αγορά 24 δις ευρώ και 14 δις το 2021 ως κρατική ενίσχυση με επιστρεπτέες προκαταβολές, με επιδότηση τόκων, ενοικίων κ.α. 

Οι νέες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα έρχονται να προστεθούν στις παλαιότερες, στο σκίσιμο των Μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, στη διαγραφή χρεών, στη «σεισάχθεια», στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, στην καλλιέργεια λεφτόδεντρων… Στο λαϊκισμό και στη δημαγωγία ο κύριος Τσίπρας παίρνει για μία ακόμη φορά άριστα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more