Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

  

Σχολιάζοντας τις σφοδρές αντιδράσεις παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών στο Νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πάνω από εννέα δεκαετίες οι λαϊκές αγορές υπηρετούν με συνέπεια και σεβασμό την κοινωνία, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Ο εκσυγχρονισμός τους, η περαιτέρω βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η εν γένει αναβάθμιση τους, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για όλους και πρώτα για τους ανθρώπους του μόχθου, παραγωγούς και πωλητές, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πρωτογενούς τομέα.

 Το Υπουργείο Ανάπτυξης αφουγκραζόμενο την ανάγκη για ακόμη καλύτερες λαϊκές αγορές και θέλοντας να μεταρρυθμίσει το υφιστάμενο πλαίσιο προωθεί ένα σχέδιο Νόμου, το οποίο αποτελεί σημείο τριβής και προβληματισμού. Είμαι της άποψης πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης του Υπουργείου με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών και πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου προτού φτάσει το Νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, ώστε να ακουστεί η φωνή τους, να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη τα σχόλια, οι παρατηρήσεις, οι θέσεις τους. Κανείς δε γνωρίζει τις λαϊκές αγορές, τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας,  το λειτούργημα που προσφέρουν, καλύτερα από τους ίδιους, από αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά για το μεροκάματο.   Για το λόγο αυτό, η άποψη τους πρέπει να προσμετρηθεί ώστε να πετύχουμε τον κοινό στόχο. Άλλωστε, όλοι ξεκινούμε από την ίδια αφετηρία, την ανάγκη αναμόρφωσης των λαϊκών αγορών.

Η Κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δε λειτουργεί δογματικά, νομοθετεί ακούγοντας την κοινωνία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more