Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Αίτημα πολιτών για τον δρόμο Πλατάνη- Πολλά Νερά

 


Μια διαφορετική σύνδεση της Έδεσσας με την Βέροια μέσω Πλατάνης, Λουτροχωρίου και Πολλών Νερών Ημαθίας, βάζουν ενεργοί πολίτες που απέστειλαν επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Απόστολο Τζιτζικώστα. Μάλιστα την συγκεκριμένη οδό την χαρακτηρίζουν ως κάθετο προς την Εγνατία. Θυμίζουμε ότι ένα κομμάτι από την Βέροια έως την Νάουσα έχει κατασκευαστεί ενώ υπάρχει χάραξη για την σύνδεση Νάουσας-Σκύδρας. Μένει τώρα να μπορεί να κατασκευαστεί και αυτός ο δρόμος. Αυτός ο δρόμος που δεν έχει δύσκολα σημεία είναι περίπου 7χλμ και θα φτάνει σε περίπου 3 λεπτά μέχρι εκεί. Μένει βέβαια να δούμε και την μελέτη που θα πρέπει να εκπονηθεί ώστε να υπολογιστεί το κόστος της κατασκευής

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Σήμερα απέστειλα την παρακάτω επιστολή: ΘΕΜΑ: Ανοιχτή επιστολή – αίτημα ‘’ Κάθετος προς Εγνατία οδό, δρόμος Πλατάνη – Πολλά Νερά’’.

Αξιότιμε, κ. Περιφερειάρχη ,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράζουμε την χρόνια βούληση των κατοίκων και των τοπικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Έδεσσας, που αφορά το έργο κατασκευής της καθέτου οδού από τον οικισμό της Πλατάνης έως την περιοχή “Πολλά Νερά” με τελική πρόσβαση στην Εγνατία οδό.
Πρόκειται για μια υπάρχουσα σχεδιασμένη διαδρομή, μήκους μόλις εφτά (7) χιλιομέτρων που ξεκινά από την Τοπική Κοινότητα Πλατάνης του Δήμου Έδεσσας και συναντά την περιοχή ‘’Πολλά Νερά’’ του Νομού Ημαθίας (επισυνάπτεται αρχείο με βιντεοσκόπηση της διαδρομής https://youtu.be/uOPr6ttsd00
https://youtu.be/mZvUR3vCnvM) . Η πολύ σύντομη αυτή απόσταση που είναι απόλυτα ασφαλής λόγω της μορφολογίας της περιοχής, αποτελεί σαφέστατα την οικονομικότερη λύση σε ότι αφορά το κόστος κατασκευής από όλες τις προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές, κυρίως όμως διευκολύνει την ταχύτατη οδική πρόσβαση μεγάλου μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Δήμοι Έδεσσας – Αλμωπίας) στην Εγνατία Οδό με όλα τα πλεονεκτήματα που άμεσα απορρέουν από αυτήν.
Για τον Νομό Πέλλας, ο οποίος στερείται εδώ και 30 πλέον χρόνια τα αυτονόητα από θέματα ανάπτυξης και οδικού δικτύου, η κατασκευή ενός έργου με αναρίθμητα πλεονεκτήματα για τους κατοίκους, θεωρείται επιβεβλημένη. Το ανοιχτό αυτό ζήτημα επανέρχεται πιο έντονα στο προσκήνιο με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών με θέμα το οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, σύμφωνα με τα οποία η περιοχή μας παραμένει ξανά αποκλεισμένη και αδικημένη.
Σας γνωρίζουμε ότι το αίτημα χαιρετίζει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κονότητας Πλατάνης κ. Σπρίτας Χρήστος
Chris Spritas
και έχουν συγκεντρωθεί με ένα απλό κάλεσμα εν μέσω πανδημίας, 581 υπογραφές από αγανακτισμένους πολίτες.
Αναμένουμε την τοποθέτηση σας στο αίτημα μας, το οποίο θεωρούμε ότι θα αντιμετωπίσετε με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία, η οποία σας διακρίνει στην μέχρι τώρα πορεία σας.
Το παρόν κοινοποιείται στους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας , τους Περιφερειακούς Συμβούλους αυτού, καθώς και στους Δημάρχους Έδεσσας και Νάουσας και τους Βουλευτές του Νομού με την ελπίδα μιας πρόσφορης συνεργασίας και υλοποίησης του έργου.
Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Αντώνης Μπουρδάνης
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου
Νέων Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more