Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Πήγε καλά ο καφές, μέτρια τα πράγματα στις ταβέρνες στην Πέλλα



Σε περίπου μια ώρα ολοκληρώνεται το ωράριο και θα πρέπει να κλείσουν όλα τα καταστήματα εστίασης στο νομό Πέλλας. Οι κάτοικοι της Έδεσσας, της Σκύδρας, των Γιαννιτσών, της Κρύας Βρύσης και της Αριδαίας είχαν ξανά  την ευκαιρία να απολαύσουν ένα καφέ στα μαγαζιά της Εστίασης στο νομό μας, καθώς σήμερα είναι η πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας της Εστίασης μετά από κατεβασμένα ρολά έξι μηνών.

Έτσι, πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών και στην πλατεία Γκόνου, στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης, στην κεντρική πλατεία Σαφραπόλεως στην Σκύδρα, στο πολλά καφέ στην Έδεσσα καθώς και στα καφέ επί της οδού Κύπρου στην Αριδαία. Ακόμη κόσμο είχαν καφέ στα χωριά καθώς βοήθησε ο καιρός αλλά και κάποιες ταβέρνες το μεσημέρι.  

Φαίνεται ήδη από την πρώτη μέρα ότι ο κόσμος “αγκάλιασε” ξανά το άνοιγμα του κλάδου, καθώς από νωρίς το πρωί τα τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους άρχισαν να γεμίζουν.

Να σημειωθεί ότι τα μαγαζιά της Εστίασης θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι και τις 22:45, χωρίς μουσική και με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.



Αναφορικά με τις καφετέριες, σήμερα η πρεμιέρα ήταν καταπληκτική καθώς έγιναν τζίροι και ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής δεν έπεφτε καρφίτσα. Αντίθετα στις ταβέρνες, υπήρξε κόσμος που επέλεξε να φάει έξω μετά από έξι μήνες, αλλά δεν προσέγγισε σε κόσμο, αυτούς που επέλεξαν να πιουν το καφέ τους. ίσως λόγω του ότι πολλοί έφαγαν καλά την Κυριακή του Πάσχα. Πάντως βοήθησε και η σημερινή γιορτή του Αγίου Γεωργίου να γίνει τζίρος στις ταβέρνες. Οι καλά γνωρίζοντες τονίζουν ότι και αύριο είναι πολύ πιθανό να δούμε την ίδια εικόνα μιας και είναι αργία και αύριο καθώς εορτάζεται η εργατική πρωτομαγιά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more