Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Οι Δήμαρχοι διαβαίνουν τον Ρουβίκωνα τους...

 


📈 Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 


Οι αυτοδιοικητικοί μας ταγοί οι οποίοι πλέον βιώνουν τον δικό τους Ρουβίκωνα με το δισάκι στον ώμο μιας και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα εν όψει των επόμενων δημοτικών εκλογών. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, οι αυτοδιοικητικοί μας που ετοιμάζουν τα πλάνα τους για τις επόμενες εκλογές, λησμονούν ότι διαθέτουν μια δύναμη ανατροπής ανεκμετάλλευτη. Είναι μάλιστα ο ορισμός του θεσμού που εκπροσωπούν.

 

Είναι ο ίδιοι που ενώ στα λόγια είναι πρώτοι, στα έργα μένουν μεταξετασταίοι. Εκφέρουν

μεγάλα λόγια περί λαϊκής συμμετοχής αλλά τον αποφασιστικό χαρακτήρα τον έχουν τα ίδια τα  όργανα. Η αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε για να δημιουργεί  ,να προσθέτει,να κάνει καλλίτερη τη ζωή των πολιτών.

 

Δεν υπάρχει η αυτοδιοίκηση για να είναι θεατής των εξελίξεων που αφορούν ένα τόπο .Ούτε υπάρχει η αυτοδιοίκηση για να κατασκευάζει μικροεργα, πεζοδρόμια και πάρκα μόνο. Καλά είναι και αυτά. Τι γίνεται όμως όταν η κεντρική εξουσία σχεδιάζει για ένα τόπο χωρίς να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι του;. Ποιος ρωτήθηκε για τα θέματα που αφορούν τους Δημότες της Έδεσσας, της Αλμωπίας, της Σκύδρας και της Πέλλας;Κάνεις.

 

Είναι λοιπόν φανερό πως στις περιπτώσεις αυτές έχει υποχρέωση η αυτοδιοίκηση να αντιδράσει και να ανατρέψει τις δυσμενείς αποφάσεις. Αυτό είναι υποχρέωση όλων. Συμπολιτεύσεων και αντιπολιτεύσεων. Ο λαός κινητοποιείται και από τις αντιπολιτεύσεις. Αρκεί να είναι αξιόπιστες και να έχουν πρόταση.

 

Στις μέρες μας παρατηρούμε έναν αυτοδιοικητικό διχασμό των τοπικών δυνάμεων. Αυτό είναι το καλλίτερο για μια κεντρική εξουσία. Η μεγάλες ευθύνες ανήκουν φυσικά στις διοικήσεις της αυτοδιοίκησης. Περιφερειακές και τοπικές. Ο λαός νοιώθει την αυτοδιοίκηση ως την κοντινότερη μορφή εξουσίας προς αυτόν,αλλά και η τοπική εξουσία έχει υποχρέωση να το ανταποδίδει αυτό .

 

Τι να το κάνω να είναι κάποιος τοπική εξουσία και όταν μετά από χρόνια που θα αποχωρίσει από το αξίωμα δεν θα τον θυμάται ο πολίτης για κανένα έργο ;Και έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα στον τόπο μας.


Ας σκεφτούν λοιπόν πως τώρα λαμβάνονται οι αποφάσεις.Και η αντίδραση χρειάζεται τώρα.

Αύριο θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more