Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Με φωτογραφίες και χειραψίες δεν γίνονται έργα!!!

 


Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σπάει την σιωπή του




Έλυσε το ζήτημα με την υποψηφιότητα του, δηλώνει παρών...

Μετά από σχεδόν δυο χρόνια άοκνης προσπάθειας και παρουσίας στην νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης, έσπασε την σιωπή του και μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέλλα τηλεόρασης και στον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη. Ο κος Καρασμάνης αναφέρθηκε στο φράγμα του Αλμωπαίου, στις αποζημιώσεις από τους ανοιξιάτικους παγετούς και για τις εξελίξεις της κατασκευής του δρόμου Έδεσσα-Θεσσαλονίκη. Ο κος Καρασμάνης στο ζήτημα του φράγματος, τόνισε ότι το έργο αυτό άρχισε να συζητείται από το 2005. Το 2008 επί Κυβερνήσεως ΝΔ μπήκε στις ράγες. Τότε βγήκε η απόφαση για την κύρια μελέτη. Από εκεί και πέρα άρχισε το γαιτανάκι των αναβολών και των συγκρούσεων. Ο κος Καρασμάνης τόνισε ότι υπήρξε εμπαιγμός για αυτό το έργο. Τον Αύγουστο του 2011 ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και επανα δημοπρατήθηκε. Δυστυχώς κάποιοι τότε πανηγύρισαν. Επί δικής του Υπουργίας στο Αγροτικής Ανάπτυξης ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες σε χρόνο ρεκόρ. Για να εγκριθούν οι περιβαλλοντολογικοί όροι χρειάστηκαν δυστυχώς 3,5 χρόνια. Από τον Μάιο του 2018 περιμέναμε τα τεύχη δημοπράτησης. Δυστυχώς παρουσιάστηκε ένας δρομισκος στο δασαρχείο Έδεσσας όπου μπλόκαρε το έργο. Δυστυχώς για ένα δρομίσκο κάποιοι θέλησαν σύνθετη μελέτη ενώ τελικά το δασαρχείο Έδεσσας υιοθέτηση την δική μου πρόταση για μια απλή μελέτη, καθώς ο δρομίσκος αυτός θα είχε προσωρινή χρήση και στην συνέχεια θα επέστρεφε στην προτέρα του χρήση και κατάσταση. Ο κος Καρασμάνης αποκάλυψε ότι σε μια διαδικτυακή κοινοβουλευτική συνεδρίαση της ΝΔ, ο ίδιος έθεσε το ζήτημα στον Πρωθυπουργό αναφορικά με την συμπεριφορά του Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποιος καθυστερούσε. 

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης ενέταξε το έργο 
Ο κος Καρασμάνης τόνισε ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για αυτό το σημαντικό έργο που θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο της Πέλλας, καθώς θα είναι το μεγαλύτερο φράγμα , θα εισφέρει εκατομμύρια στο νομό μας και θα δοθούν νέες θέσεις εργασίας. Ο κος Σκυλακάκης ενέταξε το έργο στο ταμείο ανάκαμψης και με ενημέρωσε προσωπικά. Ο κος Καρασμάνης αποκάλυψε ότι το έργο αυτό εντάχθηκε από τον κο Σκυλακάκη καθώς οι προτάσεις αυτές εντάχθηκαν από τον ΑΝ. Υπουργό Οικονομικών κο Σκυλακάκη. Δυστυχώς η γενική γραμματεία Κοινοτικών πόρων δεν το πρότεινε το έργο. Αυτή η άποψη του έρχεται σε αντιδιαστολή με τον Διονύση Σταμενίτη που είχε δηλώσει πως είχε ενταχθεί από το ΥΠΑΑΤ. Ο κος Καρασμάνης δήλωσε ότι γράφει ένα βιβλίο όπου υπάρχουν ντοκουμέντα και αποδείξεις. Ο κος Καρασμάνης τόνισε ότι έχει την δεοντολογία να μην σχολιάζει συναδέλφους αλλά με χειραψίες και και φωτογραφίες τα έργα δεν γίνονται...

Η Ζημιά στα χωράφια της Πέλλας είναι ολική...
Ο Κος Καρασμάνης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός παρουσία των 158 Βουλευτών δήλωσε ότι θα δοθούν τα χρήματα σε όλους τους αγρότες που έχουν πάθει ζημιές. Ο κος Λιβανός από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι θα δοθεί η προκαταβολή  40% επί της ζημιάς. Ο πρώην Υπουργός δήλωσε  ότι θα πρέπει να γίνουν εξατομικευμένες μελέτες και θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξεις αν και είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ να εκδώσουν πορίσματα. Άρα η λύση θα είναι να δοθεί η προκαταβολή επί της της δήλωσης ζημιάς και στη συνέχεια με τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις να γίνει η εκκαθάριση. 

Το Φθινόπωρο οι διαδικαστικές διαδικασίες για τον δρόμο Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Ο κος Καρασμάνης αναφέρθηκε στο ιστορικό της απάτης για τον δρόμο Θεσσαλονίκη Έδεσσα. ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της κατασκευής του οδικού άξονα Χαλκηδόνας-Γιαννιτσών-Έδεσσας, με ορίζοντα έναρξης των διαγωνιστικών διαδικασιών φέτος το φθινόπωρο. Ο πρώην Υπουργός τόνισε ότι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι για πρώτη φορά αρχηγός κόμματος το 2017 από το Βήμα της ΔΕΘ – ενημερωμένος από παρέμβαση μου – αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα της απομόνωσης του Νομού μας, τον βαρύ φόρο αίματος στο σημερινό απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, αλλά και τα αίσχη, τις αδικίες, τις κωλυσιεργίες, τις αυθαιρεσίες και, εν τέλει, το τεράστιο σκάνδαλο σε βάρος της Πέλλας, και ανέδειξε ως πρώτη προτεραιότητα για την επερχόμενη τότε Κυβέρνησή μας, την υλοποίηση αυτού του δρόμου. Ενός δρόμου σύγχρονου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και με διαχωριστική νησίδα ασφαλείας.
Και τώρα έκανε πράξη τη δέσμευσή του!
Αυτή η σημαντική εξέλιξη για τον Νομό μας, ικανοποιεί βεβαίως το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας, που βίωσε την κραυγαλέα και απροσχημάτιστη αδικία.
Από   το 2005, ο κος Καρασμάνης είχε αναγάγει σε ¨αγώνα ζωής¨ την υλοποίηση αυτού του έργου πνοής για την Πέλλα.
Ο Κος Καρασμάνης δήλωσε ότι είναι άλλωστε γνωστοί οι αγώνες του για τη διασφάλιση των κονδυλίων για την εκπόνηση των μελετών, και πόρων από τα ΕΣΠΑ 2000-2007 και 2007-2014 για την κατασκευή του, αλλά και οι ανυποχώρητες, ασυμβίβαστες μάχες που έχει δώσει για να ξεσκεπάσει όλες τις αυθαιρεσίες και αδικίες που συστηματικά μεθοδεύτηκαν από τις διάδοχες Κυβερνήσεις από την τριετία 2010-2012 που έγιναν οι μεγαλύτερες παρανομίες μέχρι και το 2019.
Αγώνες που συνεχίστηκαν και μετά την άνοδο της σημερινής Κυβέρνησής μας το 2019, με συναντήσεις και συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή ο οποίος, αναγνωρίζοντας και αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και ντοκουμέντα που του παρουσίασε ο Γιώργος Καρασμάνης, δρομολόγησε τις εξελίξεις προκειμένου το μεγάλο έργο να μπει σε τροχιά οριστικής υλοποίησης. Το έργο που η Νέα Δημοκρατία είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια, και που ο Γιώργος Καρασμάνης είχε χαρακτηρίσει ως ¨στοίχημα¨ της κοινοβουλευτικής του πορείας… Το έργο που - ακριβώς επειδή είχε το ¨κουσούρι¨ να έχει αποφασιστεί από δική μας Κυβέρνηση – τορπιλίστηκε επί μιάμιση δεκαετία όσο κανένα άλλο…
Που επιχειρήθηκε να απαξιωθεί και να υπονομευθεί από μικροκομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες… Που ξεδιάντροπα λεηλατήθηκε για να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα άλλων Περιοχών…

Θα είμαι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές
Ο κος Καρασμάνης ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ο ίδιος αποκάλυψε πως αν δεν προχωρούσαν τα δυο μεγάλα έργα, ο δρόμος Έδεσσα Θεσσαλονίκη καθώς και το φράγμα του Αλμωπαίου, ο ίδιος δεν θα ήταν υποψήφιος Βουλευτής. Είχε πάρει αυτή την απόφαση και μάλιστα θα αποχωρούσε όπως πρέπει. Εφόσων το επιτρέπει ο Θεός και το θέλει ο λαός και εφόσων είμαι γερός, ναι θα είμαι υποψήφιος. Ο κος Καρασμάνης τόνισε ότι έχει ένα ηθικό κώδικα και αυτόν θα πρέπει να τον τηρούμε. Ο κος Καρασμάνης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ τόνισε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more