Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Πάνος Ζαρογουλίδης: ΟΧΙ στο κλείσιμο της Πειραιώς στη Σκύδρα!!!

 
Ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας του ΚΙΝ.ΑΛ., Πάνος Ζαρογουλίδης, με άρθρο του αντιδρά με επιχειρήματα στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Σκύδρα:
"Οι εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών, οδεύουν αυξητικά κατά 14,2% σε αξία για το πρώτο τετράμηνο 2021 και κατά 5,8% σε όγκο σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Οι ενδείξεις από την εξαγωγή βάσει προσωρινών στοιχείων ΥΠΑΑΤ δείχνουν ότι παρατηρείται μια αύξηση της τάξεως των 6,6%. 
Εκτιμάται, λαμβάνοντας υπόψη την μειωμένη λόγω ζημιών παραγωγή των πυρηνόκαρπων, ότι οι συνολικές εξαγωγές του 2021, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών για τα συμπύρηνα, θα είναι μειωμένες κατ΄ όγκο αλλά αυξημένες σε αξία λόγω της βελτιωμένης μεσοσταθμικής τιμής μονάδος σε επίπεδα ρεκόρ.
Το εμπόριο φρούτων είναι μια από τις βασικές πηγές εισοδήματος για τους αγρότες που επιχειρούν στην περιοχή της Σκύδρας κάτω από αντίξοες συνθήκες και με βασικό αντίπαλο την κλιματική αλλαγή. 
Η περιοχή της Σκύδρας, μολονότι αποτελεί την καρδιά του αγροτικού ανταλλακτηρίου σ' αυτές τι καλλιέργειες, έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού, ξεκομμένη από το τραπεζικό σύστημα, αφού στον βωμό της κερδοφορίας και του εξορθολογισμού του κόστους όλες οι συστημικές τράπεζες δραπέτευσαν από την περιοχή. 
Η απόφαση για το κλείσιμο και του τελευταίου καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς καθολικού αναδόχου της Αγροτικής Τράπεζας αποτελεί προσβολή για τον τοπικό πληθυσμό την Ελληνική κοινωνία και την αγροτιά εν γένη από την οποία οι περισσότεροι καταγόμαστε και εξαρτόμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 
Μιλάμε πάντα για την ίδια συστημική τράπεζα στην οποία είναι υποθηκευμένη πάνω από την μισή αγροτική γη, 
την ίδια συστημική τράπεζα στην οποία αυτή η κυβέρνηση επέλεξε συντεταγμένα να μην συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αφήνοντας την για ένα κομμάτι ψωμί στους ξένους επενδυτές χάνοντας πάνω από 3 δις ευρώ κίνηση την οποία δεν δικαιολόγησε κανείς μέχρι σήμερα. 
Mιλάμε για την ίδια συστημική τράπεζα την οποία στηρίξαμε ως έθνος με 3 ανακεφαλαιοποιήσεις ως πράξη απότοκη της εθνικής αυτοθυσίας για την διατήρησή της χρηματοπιστωτικής ισορροπίας ...δίχως την οποία θα ήμασταν ξεγραμμένοι όπως μας έλεγαν, τώρα δίχως τράπεζα πως θα πάμε μπροστά; (εύλογο ερώτημα).
Η πράξη είναι βαθιά πολιτική και έτσι θα πρέπει να το εκλάβει και ο τελευταίος πολίτης της περιοχής αν θέλει να θεωρείται ισοδύναμος έστω και με λιγότερες ευκαιρίες από τον πολίτη των μεγάλων αστικών κέντρων. 
Εδώ κύριοι της κυβέρνησης το παραμύθι της αποκεντρωμένης πολιτικής κάπου τελειώνει και ξυπνούν οι δράκοι 
Θε επιτρέψετε κάτι τέτοιο να συμβεί;
Λέμε ΟΧΙ στο κλείσιμο της Πειραιώς!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more