Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΔΕΥΑ ΕΔΕΣΣΑΣ: Με κύρος και οντότητα στην νέα εποχή!!!

 


Πανίσχυρη, υγιής και πρωτοπόρα


Σημαντική η συνεισφορά του Προέδρου Γ. Χατζόγλου

Το χαμένος κύρος των Δημοτικών επιχειρήσεων έχει ανακτήσει με μεθοδική δουλειά αλλά και με πολύ προσπάθεια η ΔΕΥΑ Έδεσσας, τα έμπειρα στελέχη της καθώς και η διοίκηση που καταβάλει εαυτό για να φέρει αποτέλεσμα. Μια Δημοτική επιχείρηση που από το 2011 είχε μπροστά της μόνο προκλήσεις. Είχε να αντιμετωπίσει την ενοποίηση με το κομμάτι της Αλμωπίας και φυσικά έπρεπε να ψηφιοποιήσει όλο το απαρχαιωμένο σύστημα. Στην εξίσωση θα πρέπει να προστεθούν τα μεγάλα έργα αντικαταστάσεων των υποδομών καθώς και τα έργα βλαβών που έβγαιναν σε καθημερινή βάση. 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Έδεσσας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.) έχει στην κυριότητα της τα δίκτυα ύδρευσης και είναι αρμόδια για τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία τους σύμφωνα με το Ν. 1069/80, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.  Η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. παρέχει νερό κατάλληλο για πόση, σύμφωνα με τις ισχύουσες για την Ελλάδα προδιαγραφές. Η χρήση του νερού είναι μόνο για ύδρευση και όχι για άρδευση, η δε χρήση αυτού για ειδικούς βιομηχανικούς ή άλλους τεχνικούς σκοπούς γίνεται με ευθύνη του υδρολήπτη και μετά από έγκριση από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ε.  Με την καθοριστική παρουσία του νέου Προέδρου της ΔΕΥΑ Γιάννη Χατζόγλου, η δημοτική επιχείρηση τον τελευταίο χρόνο έχει παρουσιάσει ένα πρόσωπο πανίσχυρης, υγιούς και πρωτοπόρας ΔΕΥΑ και δείχνει το δρόμο  για μία διαφορετική αντίληψη στη διοίκηση των κρατικών και δημοτικών επιχειρήσεων. Μάλιστα σήμερα φαίνεται ότι βρίσκεται στις πρώτες ΔΕΥΑ σε όλη την Βόρεια Ελλάδα ενώ διαθέτει την καλύτερη εικόνα σε επίπεδο Πέλλας. 

Μάλιστα ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων είναι πρωτοφανείς στα χρονικά των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και αποδεικνύουν περίτρανα ότι η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα των κρατικών και δημοτικών επιχειρήσεων όπως αυτές λειτουργούν με το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εξαρτώνται από τους ανθρώπους που τις διοικούν.

Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑ με Πρόεδρο τον Γιάννη Χατζόγλου  πλαισιωμένη με τα λοιπά μέλη του Δ.Σ., μπόρεσαν μέσα σε δυο  χρόνια να ανατάξουν τα οικονομικά ενώ  παράλληλα έχουν πάρει αποφάσεις για την εκτέλεση ενός τεράστιου σε όγκο έργου από ίδιους πόρους και χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Η επιτυχία αυτή σε συνδυασμό με την ανάγκη προάσπισης των συμφερόντων της Έδεσσαικής  κοινωνίας από ενδεχόμενη μελλοντική ικανότητα ή και σκόπιμη ενέργεια των διοικήσεων για την απαξίωση των δημοτικών επιχειρήσεων να οδηγήσουν τις δημοτικές επιχειρήσεις σε εκποίηση και στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, έφερε την ΔΕΥΑ στην Νέα εποχή. Η ΔΕΥΑ Έδεσσας εισερχεται στην νέα εποχή έχοντας στο οπλοστάσιο της κύρος και οντότητα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more