Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Άρωμα Περιφερειακών εκλογών βγήκε από το τετ α τετ Α. Τζιτζικώστα-Η. Πλιόγκα...

Τη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βέροιας, που αρχίζει να λειτουργεί από σήμερα, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ημαθίας Στέργιο Μουρτζίλα και Απόστολο Νεστορόπουλο.

Η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άρχισε τη λειτουργία της στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, η κατασκευή της οποίας χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Βέροιας με δέκα κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό, όπως και τα νέα εξωτερικά ιατρεία, σηματοδοτούν την έναρξη παροχής ακόμη καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες από το δημόσιο νοσοκομείο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει σταθερά το δημόσιο σύστημα υγείας, με τη διάθεση σημαντικών πόρων, προκειμένου όλες οι μονάδες υγείας, όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της περιοχής μας, να αποκτήσουν τις αναγκαίες υποδομές και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να ασκούν και να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές και εξασφαλίζουμε τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες. Αποδείξαμε και στην πανδημία του κορονοϊού ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει εμπράκτως τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Αξιοποιήσαμε συνολικούς πόρους 80 εκ. ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και παραδώσαμε μέσα στην υγειονομική κρίση 24 νέες κλίνες ΜΕΘ. Μόνο για τον εξοπλισμό των δυο πυλώνων της υγείας στην Ημαθία, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, διαθέσαμε 2,5 εκ. ευρώ το τελευταίο διάστημα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας ειδικά στο Νοσοκομείο Βέροιας επισήμανε ότι «ήδη στο πλαίσιο της προμήθειας σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο της Βέροιας εγκαταστήσαμε και λειτουργούν δεκάδες νέα μηχανήματα, καλύπτοντας και αναβαθμίζοντας τις λειτουργικές ανάγκες όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως των χειρουργείων, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της ΜΕΘ και όλων των κλινικών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησε την κατασκευή δυο νέων πτερύγων στο νοσοκομείο, που αποτελεί το θεμέλιο για τη βελτίωση της λειτουργίας του τώρα και στο μέλλον. Σε μια από αυτές τις νέες πτέρυγες λειτουργεί από σήμερα η νέα ΜΕΘ, που θα αποδειχθεί σωτήρια για τους συμπολίτες μας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εγκαινιάσουμε την έναρξη πλήρους λειτουργίας των δυο νέων πτερύγων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Για τις δυο νέες πτέρυγες του νοσοκομείου διασφαλίσαμε συνολικά 14,3 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφήνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη στον τομέα της υγείας για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ημαθίας».


Με άρωμα Περιφερειακών εκλογών το τετ α τετ; 

Εκτός από την ουσιαστική στήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην υγεία και στην λειτουργία των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, φαίνεται πως το τετ α τετ του Περιφερειάρχη με τον διοικητή των Νοσοκομείων Ηλία Πλιόγκα, ίσως να έβγαλε και πολιτικές ειδήσεις. Ως γνωστόν ο κος Τζιτζικώστας δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης το 2023 διεκδικώντας άλλη μια θητεία, την τρίτη συνεχόμενη. Στο πλαίσιο αυτό ήδη καταρτίζει ψηφοδέλτιο και αναζητεί υποψηφίους. Από την άλλη ο Ηλίας Πλιόγκας εκτός από το μεγάλο και σημαντικό έργο που έχει κάνει, το οποίο φαίνεται αφενός δια γυμνού οφθαλμού και αφετέρου από τις στοχευμένες επιθέσεις που δέχεται, δεν έχει κρύψει ποτέ τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Άλλωστε αποτελεί ένα πολιτικό ον με εμπειρία και φυσικά ικανότητες. Θυμίζουμε πως ήταν δημοτικός σύμβουλος Γιαννιτσών, Νομαρχιακός Σύμβουλος Πέλλας και υποψήφιος Δήμαρχος Γιαννιτσών το 2006. Θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή για τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more