Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Προς οριοθέτηση Αώος και Βοϊδομάτης στην Κόνιτσα!

 


 Τα έργα οριοθέτησης των ποταμών Αώου και Βοϊδομάτη, οι οποίοι διέρχονται εντός των διοικητικών του ορίων προωθεί ο Δήμος Κόνιτσας. Πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, με έκταση δεκάδων χιλιομέτρων, οι οποίες περιλαμβάνουν, συν τοις άλλοις, υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας, αναπλάσεις, σημεία στάσης, παρατήρησης κλπ. Το έργο με τίτλο «Μελέτη οριοθέτησης ποταμού Αώου Δήμου Κόνιτσας» εντάχθηκε στον Άξονα «Πολιτική Προστασία - Προστασία της Δημόσιας Υγείας - Τεχνική Βοήθεια» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 1.2 εκατ. ευρώ.


Ευρεία οριοθέτηση

Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται για τη σύνταξη μελέτης οριοθέτησης του ποταμού Αώου μήκους 65 χλμ. και του ποταμού Βοϊδομάτη, μήκους 20 χλμ., μελέτης διευθέτησης με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε συνολικό εκτιμώμενο μήκος ένα χιλιόμετρο στον ποταμό Αώο και αρχιτεκτονική ανάπλαση της ζώνης διευθέτησης, η οποία θα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό από το ιστορικό πέτρινο γεφύρι μέχρι το γεφύρι στην εθνική οδό και των επιμέρους διαμορφώσεων των σημείων στάσης, παρατήρησης και ενημέρωσης.
Η μελέτη για την προεκτίμηση αμοιβών συντάχθηκε και θεωρήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Κόνιτσας το Δεκέμβριο του 2020, υποβλήθηκε στο πρόγραμμα τον Μάρτιο του 2021 και εντάχθηκε για χρηματοδότηση μόλις πριν από λίγες ημέρες με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.


Ο Δήμαρχος Κόνιτσας

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι ο ίδιος «γνώριζε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ότι χωρίς την οριοθέτηση – διευθέτηση δεν μπορούσαν να γίνουν επεμβάσεις επί της κοίτης του Αώου, π.χ. πίστα κανόε καγιάκ και άλλα δήθεν έργα που επί χρόνια ακούγονταν και τα οποία στην πραγματικότητα δεν μπορούσαν να εκτελεστούν». Σπεύδει δε να ευχαριστήσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τους ειδικούς συνεργάτες για την άψογη συνεργασία τους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα τόσο σημαντικό έργο να ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more