Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Οικονόμου για μείωση ΕΝΦΙΑ: Το οικονομικό πλεονέκτημα μετατρέπεται σε οριζόντιο κοινωνικό κεκτημένο

 


Τι είπε για ενεργειακή κρίση και ανεργία

Στην  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρθηκε και στη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ ύστερα από τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις. Όπως επισήμανε η κυβέρνηση προχωρά γοργά και αποφασιστικά στην ανάπτυξη του σχεδίου συνολικής ευημερίας που έχει εκπονήσει. «Το οικονομικό πλεονέκτημα μετατρέπεται σε οριζόντιο κοινωνικό κεκτημένο», τόνισε.


Υποστήριξε πως η κυβέρνηση με στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι των σοβαρών συνεπειών της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα ελάφρυνσης με βάση τα νέα δεδομένα μείωσης του ΕΝΦΙΑ.


Ο κος Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» επισημαίνοντας πως η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής τέμνονται. Προχώρησε σε αναλυτική αναφορά όσων προβλέπονται από το πρόγραμμα. 


Μίλησε ακόμη για τη μείωση της ανεργίας τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση πορεύεται με γνώμονα το ότι η εργασία είναι βασικό θεμέλιο για την ανθρώπινη προκοπή» και ανέλυσε τα στοιχεία της Eurostat για το ότι η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 σε 12,7% από 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019 «κι αυτό δεν ήταν τυχαίο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more