Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Στη νέα απόφαση για δημοσιεύσεις του δημοσίου ως η μοναδική καθημερινή εφημερίδα της περιοχής τα Νέα της Πέλλας

 


Η μοναδική καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας συμπεριλαμβάνεται για μία ακόμα φορά, στην απόφαση της Διεύθυνσης Εποπτείας ΜΜΕ, τμήμα μητρώων και διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας και Επικοινωνίας, η οποία είναι σε πλέον ισχύ και καθορίζει τις εβδομαδιαίες και ημερήσιες περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες που έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στην ενότητα Brand trust scores της ετήσιας έκθεσης Digital News Report 2022 Reuters, o Τοπικός – Περιφερειακός Τύπος βαθμολογείται με άριστα, κερδίζοντας το 55% της εμπιστοσύνης του κόσμου, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση συγκριτικά με επώνυμα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Τα Νέα της Πέλλαςμε έδρα την Αριδαία του Δήμου Αλμωπίας, στην Περιφερειακή ενότητα Πέλλας της Κεντρικής Μακεδονίας  αναφέρεται στην απόφαση Ε/217/17-6-2022, την οποία πρέπει να τηρούν οι φορείς του δημοσίου και είναι στο ηλεκτρονικό μητρώο του περιφερειακού τύπου, αφού έχει, όπως εδώ και 24 χρόνια, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που απαιτούνται.

Φυσικά, θα πρέπει και οι φορείς του δημοσίου να τη λάβουν υπόψιν και να εφαρμόζουν το νόμο της ίσης κατανομής των δημοσιεύσεων,  αλλά και το γεγονός ότι πάντα προηγείται η καθημερινή εφημερίδα έναντι των άλλων εβδομαδιαίων, γιατί στην Πέλλα παρατηρείται κάποιες υπηρεσίες να τον παραβιάζουν. Και αν συνεχίσουν θα υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more