Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ν. Παρούτογλου: Διπλή ατζέντα ή ανεπάρκεια στο θέμα της παραχώρησης των Λουτρών...


 Δ. ΜΠΙΝΟΣ: «ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ»


Συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας το Δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την λήψη απόφασης για το σχέδιο της Κυβέρνησης αναφορικά με την αξιοποίηση των Λουτροπόλεων όλης της Χώρας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αλμωπίας ο οποίος δεν μπόρεσε μέσα από τις δηλώσεις του και αφού για άλλη μια φορά προσπάθησε να αποδείξει ότι έκανε κινήσεις, χωρίς αποτέλεσμα, αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου στην κυριολεξία "γάζωσε' την δημοτική αρχή κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια και διπλή ατζέντα ενώ κάλεσε τους νομικούς συμβούλους του Δήμου και της επιχείρησης, να γνωμοδοτήσουν για τον τον νόμο που αφορά την Λουτρόπολη. Ο κος Παρούτογλου τόνισε ότι  η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά είτε από ανεπάρκεια είτε από διπλή ατζέντα, άργησε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο καθώς ο νόμος αυτός εκδόθηκε σε ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2022 δίδοντας αποκλειστική προθεσμία για τις λήψη αποφάσεων των Δημοτικών αρχών έξι μηνών!!! Άρα για άλλη μια φορά καλείται το Δημοτικό συμβούλιο την τελευταία στιγμή να πάρει απόφαση με το πιστόλι στον κρόταφο... Ο κος Παρούτογλου ακόμη αναφέρθηκε και στην λειτουργία της Δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών αλλά και των υποσχέσεων που έδωσε η Δημοτική αρχή προεκλογικά για τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης. Ο κος Παρούτογλου τόνισε ότι την Δημοτική επιχείρηση των Λουτρών πρέπει να πάνε μπροστά άλλοι. Το μοντέλο που ένας Δήμαρχος γίνεται και Πρόεδρος και τα ξέρει όλα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο  κος Παρούτογλου τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν ήταν ειλικρινής ούτε για το ζήτημα του διορισμού του Γενικού Διευθυντή. Ο κος Παρούτογλου αναρωτήθηκε τι έκανε το διοικητικό συμβούλιο των Λουτρών για αυτό το ζήτημα ενώ η φωνή του αντιπροέδρου και δημοτικού συμβούλου, του κου Λιούγκα δεν έχει ακουστεί. Τέλος κατέκρινε την απουσία του Διευθυντή από αυτό το κρίσμο Διοικητικό συμβούλιο. Ο κος Παρούτογλου τόνισε ότι δυστυχώς όλες οι προηγούμενες διοικήσεις κατάντησαν την Λουτρόπολη από φιλέτο και κοτοπουλάκι καθώς δεν παρουσιάζουν κερδοφορία. Ο κος Παρούτογλου τόνισε ότι θα πρέπει να έρθει επιχειρηματικό πλάνο για τα Λουτρά αλλά δυστυχώς το κέρδος γίνεται δίμηνο. Τέλος δήλωσε πως το σημερινό μοντέλο διοίκησης των Λουτρών είναι αποτυχημένο και πρέπει να αλλάξει...
Από την πλευρά του ο πρώην Πρόεδρος των Λουτρών και πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος δήλωσε τα εξής:
Σε συνέχεια της σύστασης, μέσα από νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Τουρισμού, ιδιωτικής εταιρείας για τη διαχείριση των θερμών και ιαματικών πηγών, παρά την σύσσωμη εναντίωση, τόσο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, όσο και όλων των Δήμων που έχουν στην ιδιοκτησία τους ιαματικά λουτρά, οι Δήμοι καλούνται να δηλώσουν έως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου αν επιθυμούν να διαχειριστούν τους φυσικούς πόρους που έχουν στην ευθύνη τους, σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται η αυτοδίκαιη μεταφορά τους στην ευθύνη της νέας Ανώνυμης Εταιρείας που συστήθηκε.
Σε αυτά τα πλαίσια, Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, με μόνο θέμα τη λήψη σχετικής απόφασης. Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου Αλμωπίας και Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, ο οποίος εισηγήθηκε να παραμείνουν τα Λουτρά στη διαχείριση του Δήμου, το λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο διετέλεσε και Πρόεδρος των Λουτρών.
Η τοποθέτησή του κ. Μπίνου κινήθηκε σε δραματικούς τόνους. Δήλωσε πως η σημερινή μέρα, είναι ημέρα πένθους για την Αλμωπία και για τα Λουτρά, καθώς η σημερινή Διοίκηση τα άφησε όλα στην τύχη τους. Μάλιστα, τόνισε πως αν ο ίδιος δεν είχε φέρει το θέμα στο προσκήνιο κατά την πρόσφατη τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να μην είχε ασχοληθεί καν η Δημοτική Αρχή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πολύ φοβάμαι πως αν την περασμένη εβδομάδα δεν έφερνα στη δημοσιότητα το ζήτημα, δεν ξέρω αν θα είχατε ασχοληθεί. Η προθεσμία λήγει στις 23 Ιουνίου, δηλαδή σε 8 ημέρες. Δηλαδή, με φοβίζει μια Δημοτική Αρχή που φτάνει στο πέρας της προθεσμίας χωρίς να είναι έτοιμη να προτείνει πράγματα».
Και συνέχισε ο κ. Μπίνος: «Η σημερινή Διοίκηση των Λουτρών δεν είχε το ανάστημα σε κανένα επίπεδο να σταθεί και να παλέψει. Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον Δήμο Αλμωπίας και τη Λουτρόπολη. Τα αφήσαμε όλα αμαχητί. Δεν μας τιμά να καθόμαστε να ερμηνεύουμε ένα νόμο και να κάνουμε αυτά που μας προτείνουν. Αντί να αγωνιστούμε, μας προτείνετε να συναινέσουμε σε ένα νόμο, ο οποίος είναι πολύ πρόχειρος ως προς κάποιες λογικές».
Ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε και στην παντελή απουσία του σημερινού Δημάρχου και Προέδρου από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όπως από τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, όπου ο ίδιος είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος, ενώ σήμερα δεν υπάρχει καμία εκπροσώπηση της μεγαλύτερης Λουτρόπολης της Ελλάδας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εγώ αν ήμουν Δήμαρχος σήμερα, θα ήμουν Πρόεδρος του Συνδέσμου με σκοπό να μην τους αφήσω. Είναι δυνατόν στο επταμελές του Συνδέσμου να είναι άλλες Λουτροπόλεις και όχι η δική μας; Ακολουθούμε μοιρολατρικά όλα όσα ορίζει ο νόμος αυτός, χωρίς καμία αντίδραση».
«Σκύψτε το κεφάλι και εργαστείτε. Μην επαναλαμβάνετε λάθη. Δεν είναι κακό να ζητάτε βοήθεια. Τα Λουτρά πρέπει να διατηρήσουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Δεν πρέπει να χάσουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα της. Είναι ημέρα πένθους για το Δήμο μας. Ο νόμος αυτός πέτυχε δυστυχώς τον στόχο του, γιατί στα Λουτρά Πόζαρ στόχευε και βρήκε μια Διοίκηση που δεν αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο νομοθέτης να έχει άλλοθι ότι κανείς δεν αντέδρασε», κατέληξε ο κ. Μπίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more