Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Αριστοτέλης Σκύδρας: Προσωρινά στο κλειστό Καλυβίων οι αγώνες Βόλεϊ

 



Ισχυρή παρουσία είχαν το Δ.Σ. και φίλοι του συλλόγου μας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας. Ο σκοπός μας ήταν, μετά και τις συναντήσεις που είχαμε με την Κα Δήμαρχο, Κατερίνα Ιγνατιάδου, να ενημερωθεί και το υπόλοιπο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και κάθε δημότης και φίλαθλος. Η ενημέρωση αφορούσε τα κρίσιμα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον Αριστοτέλη μας ενόψει της συμμετοχής μας στην ΄Α Εθνική (VolleyLeague) και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου μας για την οικονομική στήριξη της προσπάθειας καθώς και για το γηπεδικό θέμα.Σε ότι αφορά το γηπεδικό, θα αγωνιστούμε αναγκαστικά στο κλειστό γυμναστήριο Καλυβίων για λίγο διάστημα. Η σταθερή θέση και θέληση του συλλόγου είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο τα απαιτούμενα έργα στο ΔΑΚ Σκύδρας, και να επιστρέψουμε στη φυσική και πολυπόθητη έδρα μας ,που και όλος ο φίλαθλος κόσμος αγαπάει. Ακολουθεί το κείμενο που αναγνώσθηκε:
Όλοι γνωρίζουμε πως η ομάδα βόλεϊ της πόλης μας θα αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Volleyleague (Α1) κατηγορία. Είναι η μοναδική ίσως ευκαιρία για να αποκτήσει η πόλη μας ένα κίνητρο εξωστρέφειας. Θεωρούμε δεδομένο πως όλοι οι φορείς του τόπου πρέπει να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Ως αυτονόητη, έμπρακτη στήριξη από τους αιρετούς της πόλης είναι η προμήθεια εισιτηρίων διάρκειας. Σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική βιωσιμότητα αυτής της προσπάθειας θέλουμε να σας κάνουμε γνώστες της κατάστασης.
Η περσινή προκήρυξη δεσμευόταν για την καταβολή του ποσού των 50.000,00€ στους συλλόγους της κατηγορίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και ανά 50.000,00€ για τα δύο εξάμηνα του 2022. Το ποσό του πρώτου εξαμήνου έχει ήδη καταβληθεί στους συλλόγους που συμμετείχαν πέρυσι στην Volleyleague,και έχουμε ήδη υποβάλει αίτημα απαιτώντας την καταβολή της δόσης του δεύτερου εξαμήνου και εμείς.
Το αίτημα έγινε κατανοητό και αποδεκτό από την διοργανώτρια αρχή και περιμένουμε το πότε θα γίνει η εκταμίευση, καθώς και την χρηματοδότηση για το 2023. Μέχρι τότε , υπάρχει τεράστια οικονομική δυσχέρεια για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ( μεταγραφές , παράβολα , εισιτήρια αθλητών, εξεύρεση στέγης κ.λ.π ) και για αυτό ζητάμε την άμεση οικονομική ενίσχυση από πλευράς Δήμου.
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος , η αυτοψία που έγινε από τον πρόεδρο την Λίγκας απέδειξε την ακαταλληλότητα του κλειστού γυμναστηρίου της Σκύδρας. Έτσι , πρέπει όλοι να συστρατευτούμε ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα σύντομα. Δεχόμενοι τη γνώμη των αρμόδιων πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης απαιτούν διάστημα τριών μηνών , πρέπει να υπάρξει συντονισμός ώστε να εγκατασταθεί εργολάβος το αργότερο τον Οκτώβριο γιατί είναι αδύνατο να αποξηλωθεί η στέγη τον χειμώνα. Έτσι , εξ ανάγκης , η ομάδα θα χρειαστεί να προετοιμαστεί και ενδεχομένως να αγωνιστεί για κάποιες αγωνιστικές στο κλειστό των Καλυβίων , το οποίο όμως επιβάλλεται να συντηρηθεί και να εξοπλιστεί κατάλληλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η διοργανώτρια αρχή. Σε συζήτηση που έγινε το πρωί στο Δημαρχείο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως οι δύο αυτοί στόχοι είναι εφικτοί και πρέπει οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να δείξουν τον συντονισμό που απαιτείται ώστε να μην υπάρξει απόκλιση από τα χρονοδιαγράμματα.
Θέλουμε τη στήριξη όλων σας στην προσπάθεια αυτή , γιατί η υπόθεση του Αριστοτέλη αφορά την πόλη μας συνολικά. Εξ άλλου, μην ξεχνάμε πως η προηγούμενη φορά που η ομάδα ανέβηκε στην Α1, ήταν η αφορμή ώστε η Σκύδρα να αποκτήσει κλειστό γυμναστήριο πριν από την πρωτεύουσα του Νομού την Έδεσσα. Είναι λοιπόν σήμερα , η ευκαιρία που έχει ο τόπος μας , με την ανακαίνιση του κλειστού γηπέδου , να αποκτήσει κλειστό γυμναστήριο με προδιαγραφές για τα επόμενα πολλά χρόνια. Στην προσπάθεια αυτή , έχουμε την συμπαράσταση τόσο της λίγκας όσο και την ΕΟΠΕ προς την ΓΓΑ , και δεν επιτρέπεται να μην αξιοποιηθεί η ευκαιρία μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more