Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΤΩΡΑ Ο ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ!


 – Τους χαρακτήρισε «χάλι», «χαοτικούς» και «όνειδο», επειδή δεν αποφάσισαν για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων…

 Το πραγματικό του πρόσωπο στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη χθεσινή και προχθεσινή σύνοδο κορυφής, η οποία δεν άναψε το «πράσινο φώς» για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων καθώς παρέμεινε το «μπλόκο» της Βουλγαρίας για τα Σκόπια (το οποίο ήρθη μερικώς χθες τελικά από τη Βουλγαρική Βουλή). 

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι   σέβονται το θεσμό και τους όρους λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν άγονται κατά περίπτωση ανάλογα των προσδοκιών και των επιθυμιών του κάθε ηγέτη. 

Ο Έντι Ράμα, θεωρεί ότι η Ευρώπη «χρωστά» στην Αλβανία και είναι υποχρεωμένη να την εντάξει στους κόλπους της, χωρίς η ίδια να φροντίζει να ικανοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που της έχουν τεθεί και οι οποίες ισχύουν για όλες τις υπό ένταξη χώρες.  Προφανώς ακολουθεί πιστά τα «χνάρια» του  Τούρκου στενού του φίλου, όπως τον αποκαλεί, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιχειρεί να προσαρμόσει διεθνές δίκαιο και διεθνείς συνθήκες στις επιθυμίες του. 

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, μαζί με τους συναδέλφους του από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία αρχικά είχαν προτείνει να απέχουν από τη Σύνοδο της Ε.Ε. σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια όταν κατάλαβαν ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα είχε αποτέλεσμα παραβρέθηκαν στη Σύνοδο, με τον Έντι Ράμα, να συμπεριφέρεται και να εκφράζεται με όση απρέπεια μπορούσε. 

Χαρακτήρισε «παρωδία» τη στάση της Συνόδου  «ντροπή για την Ευρώπη» τη στάση της Βουλγαρίας έναντι των Σκοπίων,  αλλά προχώρησε και σε μια ακόμη απίστευτη δήλωση, υποτιμώντας τους ηγέτες των 27 χωρών της Ε.Ε.:  «Παιδιά είστε ένα χάλι, είστε εντελώς χαοτικοί και αποτελείτε όνειδος και νομίζω ότι είναι κρίμα να βλέπουμε μια χώρα του ΝΑΤΟ να κρατάει σε ομηρεία δύο άλλες χώρες του ΝΑΤΟ ενώ στην πίσω αυλή της Ευρώπης γίνεται πόλεμος και την ίδια στιγμή άλλες 26 χώρες να κάθονται ακίνητες σε μια τρομακτική επίδειξη ανικανότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rama.

Η ευγένεια των ηγετών των 27 χωρών της Ε.Ε. δεν τους επέτρεψε να του απαντήσουν στο ίδιο επίπεδο.  Δεν παύει όμως να προκαλεί αλγεινή εντύπωση η επιθετικότητα και η απαιτητικότητα ενός ηγέτη χώρας η οποία παρακαλά να γίνει δεκτή στον ευρωπαϊκό θεσμό επί χρόνια και όταν μάλιστα κατ΄ επανάληψη του γίνονται συστάσεις για μεταρρυθμίσεις, σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.α. χωρίς αυτός να ανταποκρίνεται παρά μόνο να εγείρει αξιώσεις. Δεν παύει επίσης η  φρασεολογία και η εν  γένει στάση του Ράμα να  δείχνει και το τι θα συμβεί στο μέλλον όταν η Αλβανία γίνει πλήρες μέλος,  με την αλαζονεία και την αμετροπρέπεια που διακρίνει τους πολιτικούς της.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more