Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

10.000 αφορολόγητο υποσχέθηκε ο Α. Τσίπρας για τους αγρότες της Πέλλας!!!



Την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για μισθωτούς, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, ως εθνική προτεραιότητα, έθεσε χθες κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Αναφορικά με τις εξαγγελίες, που αφορούν και ενδιαφέρουν τους αγρότες, μεταξύ των άλλων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα εξης:
* Επανακρατικοποιούμε τη ΔΕΗ. Ανακτούμε τουλάχιστον το 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο.
* Η ΔΕΗ επιστρέφει από την αισχροκέρδεια, στον ιδρυτικό της σκοπό ως Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας, με κοινωνικά τιμολόγια χωρίς ουσιαστικό κέρδος, για να κερδίζουν μερίσματα οι ιδιώτες μέτοχοι.
* Αποσυνδέουμε την τιμή της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου. Όπως έπραξαν οι χώρες της Ιβηρικής, κρατώντας χαμηλά το κόστος για τους καταναλωτές.
* Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
* Καταργούμε την καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
* Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή, στο 6%.
* Επαναφέρουμε το δικό μας μέτρο, τη 13η σύνταξη του 2019: πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια.
* Αυξάνουμε το αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ. Ειδικά όμως για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους εμπόρους, τους εργαζόμενους με μπλοκάκια τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θεσπίζουμε και γι’ αυτούς αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ.
* Ρύθμιση χρεών, διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου.
- Δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.
* Αντικαθιστούμε τον πτωχευτικό κώδικα, με έναν νέο που προβλέπει ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.
* Ανακατευθύνουμε μέρος των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης στη χρηματοδότηση νοικοκυριών, αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενεργειακών κοινοτήτων ώστε να παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν με μικρά έργα ΑΠΕ, με το λεγόμενο μοντέλο prosumer.
* Θεσπίζουμε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, όπως τ’ ονομάζουμε, «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις».
* Για τη χρηματοδοτική στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των αγροτών:
- Ενισχύουμε τη Ρευστότητα για Πολύ Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα.
Στόχος μας είναι να μπορούν νέες και παλιές επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε δάνεια με δίκαιους όρους που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια και τη μεγέθυνσή τους.
-Μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας ενισχύουμε τις μικροπιστώσεις χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις για αυτoαπασχολούμενους, αγρότες και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
* Το επίδομα μητέρας διαμορφώνεται στα 70 ευρώ στο πρώτο παιδί, άλλα, προσέξτε, στα 105 στο δεύτερο και φυσικά για το τρίτο παιδί, στα 140 ευρώ.
* Επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες, στις ελεύθερες επαγγελματίες και στις αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες.
* Επιδοτούμε το ενοίκιο για 400.000 νέους και νέα ζευγάρια 24 μέχρι 44 ετών, διπλασιάζοντας το επίδομα που εμείς δώσαμε, από 70 σε 140 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, από 140 σε 280 για ζευγάρι με ένα παιδί, από 175 σε 350, για ζευγάρι με δύο παιδιά. Ενώ αντιστοίχως αυξάνουμε και τα εισοδηματικά όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more