Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Τολμηρά

 
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ…

Το περασμένο Σαββατοκύριακο τον πρώτο πολιτικό λόγο στη ΔΕΘ είχε ο πρωθυπουργός ως είθισται και είπε όσα είπε και κυρίως υποσχέθηκε όσα υποσχέθηκε και κυρίως υποσχέθηκε όσα μπορεί να κάνει. Αυτό το ΣΚ τον πρώτο λόγο είχε  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ…

 Με τον Αλέξη Τσίπρα ζήσαμε ημέρες ΔΕΘ 2014-2015 όπου χαράσσονταν ο παράδεισος του ΣΥΡΙΖΑ, για να μετατραπεί σε κόλαση 4 ½ ετών. Ήταν το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης όπου μ’ ένα νόμο ένα άρθρο θα άλλαζαν όλα σε μια νύχτα, μόνο που αυτή η «νύχτα» κράτησε 4 ½ χρόνια! Έμοιαζε κατά πολύ με αυτά που είπε από την ΔΕΘ

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ…

Εκεί, από το Βελλίδειο, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει πως θ’ αλλάξουν όλα και ότι εκείνος θα τα πάρει όλα από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς, τους αστέγους, τους λαθραίους, και σ’ όλα τ’ άλλα παιδιά! Να προσέξει ο Παπαδημούλης, μην έλθει η αριστερά και του πάρει τα σπίτια, παρομοίως και ο Σταθάκης και οι άλλοι αριστεροί πλούσιοι, ων ουκ έστι αριθμός! 

ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ…

5,5 δις θα δώσει ο Κυριάκος την επόμενη χρονιά. Τα 5,5 δις θα τα έχει για καραμέλες ο «μάγος» Αλέξης μετά τις ανακοινώσεις για 23 ΔΙΣ ευρώ. Τα τετραπλασιάσε, μπας και μαντρώσει αφελείς να τον εμπιστευτούν για μια ακόμη φορά και πάρει εκδίκηση που το 2019 τον έριξαν στα τάρταρα. 

❁ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ!..

Μετά το θάνατο της Ελισάβετ στην Αγγλία ξεσπάθωσαν οι πάσης φύσεως «πατριώτες», που θυμήθηκαν τις καταδίκες και τους απαγχονισμούς των πατριωτών της Κύπρου! Θυμήθηκαν Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Μιχαλάκη Καραολή, Κυριάκο Μάτση και πολλούς άλλους Κύπριους που αγωνίσθηκαν την δεκαετία του ’50 για τη λευτεριά της Κύπρου!

■ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ…

Έπρεπε να περάσουν επτά δεκαετίες για ν’ ανοίξουν μνήμες και να μας ξεχειλίσει ο πατριωτισμός των αριστερόπουλων, που ακροβολίστηκαν στα πληκτρολόγια κι άρχισαν να… πυροβολούν τη νεκρή πλέον Βασίλισσα Ελισάβετ ξεχειλίζοντας από «μπατριωτισμό». Είναι νεκρή πλέον η Ελισάβετ και δεν πρόκειται ν’ απαντήσει σ’ αυτούς τους… πυροβολισμούς! 

❖ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΓΚΑ…

Πυροβολούν την Ελισάβετ τα αριστερόπουλα, όχι από πόνο προς τους «αδελφούς Κυπρίους» που έδωσαν την ζωή τους σε ηλικία ακόμη και 17 ετών. Το κάνουν τώρα ίσως και από τύψεις διότι 70 χρόνια έκαναν μούγκα στην στρούγκα!

❁ Ο ΧΑΦΙΕΣ!

Τότε που έψαχναν οι Άγγλοι τους «ταραξίες» στην Κύπρο, τότε την δεκαετία του ’50, ποιους είχαν συνοδοιπόρους λέτε στις έρευνες; Να σας θυμίσω εγώ. Τον σύντροφο Νίκο Ζαχαριάδη, γραμματέα του ΚΚΕ τότε, που κατέδωσε τον Γρίβα από ραδιοφώνου στις 25/4/1955! Αυτόν κατέδωσε δημόσια, τον  αρχηγό της ΕΟΚΑ για να κάνει ευκολότερο το έργο των Αγγλικών αρχών στο κυνήγι των «ανταρτών».

■ ΟΨΙΜΟ ΑΝΑΘΕΜΑ!

Και τώρα έρχονται να ρίξουν το ανάθεμα στην Ελισάβετ, που βασίλισσα ούσα δεν απέτρεψε τις θανατικές ποινές στα παλικαρόπουλα της Κύπρου που αγωνίστηκαν για το αυτονόητο, που ήταν η ανεξαρτησία της Κύπρου.

❖ ΟΙ… ΕΧΘΡΟΙ!

Τόσα χρόνια, όποιος διανοούνταν να «θυμηθεί» τα γεγονότα της Κύπρου εκείνης της περιόδου, ήταν εχθρός και φασίστας που θυμάται ακόμη τον Παλληκαρίδη. Αν μάλιστα επισκεπτόταν και τα «φυλακισμένα μνήματα» τότε το… έγκλημα ήταν πολύ μεγάλο!

❁ Ο ΓΡΙΒΑΣ…

Ποιος τολμούσε ακόμη και τώρα να θυμηθεί τη δράση του Γρίβα στην Κύπρο. Χίτη τον ανέβαζαν χίτη τον κατεβάζουν ακόμη και σήμερα τον Γρίβα, που πρωταγωνίστησε στους Κυπριακούς αγώνες. Σ’ αυτή την οργάνωση (ΕΟΚΑ) συμμετείχε ο Παλληκαρίδης, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο με απαγχονισμό.

 ■ ΞΕΡΩ…

«Ξέρω ότι θα με κρεμάσετε, ότι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος, όστις ζητεί την ελευθερίαν. Τίποτα άλλο» αυτά ήταν τα λόγια του προς τους δικαστές του πριν τον απαγχονισμό του!

❖ Η ΜΝΗΜΗ…

Δικαίωμα στη μνήμη έχουμε όλοι, αρκεί αυτή να μην είναι επιλεκτική. Θυμούνται 70 χρόνια μετά ότι υπήρξαν θύματα στην Κύπρο από την Αγγλική κατοχή. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, πού ήταν όλοι αυτοί οι πατριώτες που έτσι και άκουγαν ΕΟΚΑ γίνονταν… Τούρκοι;

 ❁ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ…

Ο Τζόν Χάρντινγκ, ήταν ο στρατιωτικός Άγγλος κυβερνήτης της Κύπρου και που εκείνος ήταν αμετάπειστος στην επιβολή ποινών μέχρις εσχάτων! Το ότι δεν έγινε παρέμβαση από την τότε Βασίλισσα για να αποφευχθούν τα γεγονότα τα θλιβερά είναι μια υπόθεση που δεν έγινε γνωστή μετά το θάνατό της που άρχισε το ανέξοδο πετροβόλημα…

 ■ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑ…

Το τελευταίο γράμμα του Παλληκαρίδη: «Θ’ ακολουθήσω με θάρρος την μοίρα μου. Ίσως αυτό να είναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα, τι αύριο. Όλοι πεθαίνουν μιά μέρα. Είναι καλό να πεθάνει κανείς για την πατρίδα. Ώρα 7.30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί». 

❖ Η ΣΗΜΑΙΑ… 

Μπορούσε και δεν το έκανε η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία διένυε τον πέμπτο χρόνο της βασιλείας της. Ο Παλληκαρίδης είχε κατεβάσει την βρετανική σημαία κι αυτό ήταν έγκλημα που του στοίχισε τη ζωή του. Όλα τα παραπάνω για να ξύσω μνήμες και ν’ αποφευχθεί όψιμα η πατριδοκαπηλία, όπως γίνεται μετά την εκδημία της Βασίλισσας της Αγγλίας, αφού ό νεκρός πάντοτε είναι ο ασφαλέστερος εχθρός…
❁ ΦΑΟΥΛ!

Ας κάνει κάποιος κάποια μαθήματα σε στελεχάτα και πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ. Όταν βγαίνουν στα ΜΜΕ να… βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό και μετά να εκφράζονται. Ας τα ακούσει και ο Στ. Πέτσας που, αν κι έχει κάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος, εν τούτοις την π…ρια του την είπε και μετά έτρεχε να τα μαζέψει, λέγοντας ότι δεν είναι αυτό που καταλάβατε! Δεν είναι όλα ίσιωμα και το καλαμοκαβάλημα δεν ταιριάζει σε μια περίοδο που η αριστερά προσπαθεί να βρει πατήματα, για να κρατηθεί στο πολιτικό στερέωμα και στην επικαιρότητα…

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

ggtolmiros@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more