Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ταγκό για δύο στην ΔΕΘ... του Χρήστου Δημητριάδη


 Φέτος η ΔΕΘ ήταν διαφορετική τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο. Επί της ουσίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ταγκό για δυο. Από την μια ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρώτο Σαββατοκύριακο παρουσίασε ένα πρόγραμμα το οποίο θα θωρακίσει μερικώς τους πολίτες από τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ενώ τοποθετήθηκε και στις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. Μάλιστα παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη τονίζοντας ότι θα τα διορθώσει και ότι αγωνίζεται για το καλό  του τόπου. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας με ομιλία η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περισσότερο ως Παραταξιακή με στόχο να συσπειρώσει τους οπαδούς του, παρουσίασε ένα πρόγραμμα που κάλυψε με παροχές το σύνολο των πολιτών, δημιουργώντας όμως ερωτηματικά για το αν μπορεί να εφαρμοστεί. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε το ανεφάρμοστο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Άλλη μια σημαντική διαφορά ήταν η έλλειψη αυτοκριτικής από πλευράς του πρώην Πρωθυπουργού που επί της ουσίας κατηγόρησε τα ΜΜΕ, τις δημοκοπικές εταιρίες καθώς και τα διαπλεκόμενα για την ήττα του το 2019. Το μόνο σίγουρο είναι ότι  αυτή τη Η ΔΕΘ θα είναι η τελευταία για κάποιον από τους δυο, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 αν χάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραιτηθεί από Πρόεδρος της ΝΔ ενώ αν χάσει ο  Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει και αυτός από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην ξεχνάμε πως είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια πολιτικός αρχηγός Κόμματος καθώς ανέλαβε το κόμμα της Αριστεράς το 2008 και το 2023 θα μετρά 15 χρόνια το τιμόνι.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν έγινε κουβέντα για αναπτυξιακά έργα, ιδίως στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα δεν  ακούστηκε κάτι για την Πέλλα. Θα περιμέναμε να ακούσουμε για τον δρόμο Έδεσσα Θεσσαλονίκη που αποτελεί μεγάλο αγκάθι στην καρδιά της κοινωνίας μας. Η Πέλλα είναι πληγωμένη και περιμένει λύσεις. Όπως και στο αγροτικό ζήτημα που υπάρχουν τεράστια θέματα προς επίλυση. Εμείς βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά  και σε αυτή του Αλέξη Τσίπρα και ακούσαμε από πρώτο χέρι τις εξαγγελίες τους. Ο Δημοσιογράφος με κάθε κόστος θα πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων ώστε να αναδεικνύει όλες τις απόψεις και να αφουγκράζεται την πολιτική κατάσταση. 

Οι Βουλευτικές εκλογές αποτελούν έναν μαραθώνιο που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει και ποιος θα είναι ο νικητής. Άλλωστε είτε γίνουν οι εκλογές τον Απρίλιο του 2023 όπως έχουμε γράψει πρώτοι, είτε τον Ιούλιο του 2023, ο πολιτικός χρόνος είναι μεγάλος. Σαφώς όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει η Κυβέρνηση η οποία δείχνει ότι θα απολέσει το προβάδισμα που έχει  μόνο αν κάνει σοβαρά λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ  προσπαθεί αλλά δεν μπορεί  να πείσει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που πληγώθηκε από την διακυβέρνηση του και περιμένει να γίνουν πολλά βήματα ώστε να αλλάξει το κλίμα…  Μένει να δούμε το αποτέλεσμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more